Paris guide

Du Pain et des Idées

Paris, Paris, Paris… 

Endelig forstår jeg hypen! Der er så meget at se og gøre i byernes, og man når altid kun en brøkdel. Mit bedste tip er derfor, at du inden afgang beslutter dig for at fokusere på at nyde stemingen og skrue tempoet lidt ned i stedet for at stresse rundt mellem seværdighederne. Lange slentreture, kultur, hyppige kaffe/croissant-pauser og vinduesshopping er indbegrebet af Paris for mig.

Le Croco du Marais

Gode tips til Paris

Mine anbefalinger til Paris finder I nedenfor, og jeg håber, I vil bidrage i kommentarfeltet, hvis I har nogle tilføjelser. Det bliver de, der læser med, fordi de planlægger en tur til byen i nærmeste fremtid, helt sikkert glade for, og så kan jeg også tilføje jeres tips til min lille Paris-ønskeliste – for vi skal helt sikkert snart besøge byen igen!

 

TIP: Find også rejseguides til Skotland, Skåne eller Stockholm

 

BigLove
Maison Plisson
La Marine

Spisesteder & caféer i Paris

La Marine

Klassisk fransk bistro lige ved Saint-Martin kanalen. Der er fyldt med liv og lokale – alt fra businesskvinder til håndværkere kigger forbi omkring frokosttid for nyde et glas vin og en to-retters (vælg mellem forret/hovedret eller hovedret/dessert) til en fin samlet pris. Simon fik kyllingelår og pommes frites, og jeg fik en chevre chaud salat og avocado-tartar med rejer til forret. Alt smagte herligt!
Adresse: 55Bis Quai de Valmy, 75010 Paris

Du Pain et des Idées

Den bedste croissant, jeg i mit liv har smagt. Perfekt luftig, god smør-smag samt sprødt og flaget ydre. Haps! Det er lige før, jeg vil rejse hele vejen til Paris bare for at sætte tænderne i sådan en sag. Vi fik en kop espresso til, og kaffen var også fremragende (hvilket jeg ikke oplevede er en selvfølge i Paris).
Adresse: 34 Rue Yves Toudic, 75010 Paris

ALVI

Et hyggeligt lille sted, der serverer alt godt fra mellemøsten og middelhavet. Vi snakker hummus, granatæbler, lam og fisk, oliven, feta, bagte grøntsager, polentafritter,auberginecreme, mandel-is og tiramisu.  Lige noget for mig! Man bestiller små retter, der deles ved bordet og den eneste ulempe er, at det er helt umuligt at begrænse sig, for alt lyder lækkert.
14 Boulevard de Bonne Nouvelle, 75010 Paris

BigLove

Et travlt, hipt men stadig virkelig hyggeligt sted, der serverer en af de bedste pizzaer, jeg i mit liv har smagt. Og fik jeg sagt, at den er glutenfri?! Alle pizzaerne hos BigLove er lavet uden gluten – men til gengæld er der ikke sparet på hverken ost eller trøffel ? De serverer også helt traditionelle pastaretter og charcuteri. Man kan ikke bestille bord, så kom gerne 10 minutter før de åbner for at stille dig i kø, hvis du vil være sikker på at få et bord.
30 Rue Debelleyme, 75003 Paris

Les Epiciers

Simons favorit! Hvis du kan lide ost, pølse, brød og vin, er dette stedet. Det er ejet af to unge fyrer, der virkelig formår at skabe en afslappet og totalt u-snobbet stemning. De anretter de store tapasbræt individuelt, så alle gæster får lidt forskelligt, og så kan man ellers sidde og nippe og sippe i timevis.
33 Rue de Montmorency, 75003 Paris

Maison Plisson

Hvis du er til en mere “brødet” croissant, er dette stedet. Den var lidt for tung til min smag, men kritikken er altså kun berettiget, hvis jeg sammenligner med udvalget i Paris, for de er længder bedre, end hvad man finder i Danmark. Om ikke andet er det en virkelig fin og stylish café, hvor jeg helt sikkert vil kigge forbi til frokost næste gang.

Marcelle

En virkelig fin og meget instagram-venlig café, der er indrettet på tre bittesmå etager. Maden var tip-top, og en anden gang vil jeg helt sikkert kigge forbi efter en matcha og en stykke af det fristende bananbrød, jeg spottede bag disken.
22 Rue Montmartre, 75001 Paris

Tannat

Et af de lidt finere spisesteder, vi besøgte, og en af de bedste madoplevelser. Kreative og velsmagende serveringer og virkelig god betjening. Køkkenet er fransk men med inspiration fra hele verden, og i forhold til kvaliteten er prisniveauet virkelig fair.
119 Avenue Parmentier, 75011 Paris

Le Croco du Marais

En moderne fortorvscafé, hvor du både kan få helt klassisk fransk mad og en cappuccino på mandelmælk. Stedet har en hyggelig overdækket ‘udestue’, så man kan få følelsen af at sidde på fortorvet og kigge på de forbipasserende, også når vejret ikke indbyder til det.
6 Rue Dupetit-Thouars, 75003 Paris

Hubsy

Hvis du leder efter et sted, du kan arbejde, hvor man med god samvittighed kan slå sin laptop op, er Hubsy stedet. Her betaler man en time pris på 5 euro, og så må du spise og drikke lige så meget, du har lyst til. Kaffen er god (men hold dig fra deres matcha!), og så er baren fyldt med snacks som frugt, yoghurt, nødder, kiks.
41 Rue Réaumur, 75003 Paris eller 9bis Rue Lucien Sampaix, 75010 Paris

Wild & the Moon

Hvis du vil have LA-vibes og instagramvenlig glutenfri, plantebaseret mad, er Wild & the Moon stedet. Deres juices er kreative og super helsede, og så smager bananbrødet fantastisk. De har caféer i hele byen og udvider konstant, så kig forbi deres hjemmeside her.

Otium

En super-super lækker og stilet perle. Maden er farverig og kreativ, og indretningen er hyggelig og trés hip på samme tid. Prøv en af deres bowl eller koldpressede juices.
56 Rue de la Rochefoucauld, 75009 Paris

Jah Jah by the Tricycle

Et vegetarisk og vegansk spisested, der serverer afrikansk inspireret mad fyldt med farve og krydderier. De har en kold og en varm skål, hvor indholdet varierer fra dag til dag, men tænk varm = curries og bagte grøntsager, kold = quinoa, salsa, salat, rodfrugttern.

Café Craft

En lille fin arbejdscafé og kaffebar ved St. Martin, der serverer fremragende kaffe og matcha. Du er velkommen til at sidde med din laptop, hvis du bestiller for 4 euro hver time.
24 Rue des Vinaigriers, 75010 Paris

Le Pain Quotidien

En kæde, du finder i mange storbyer – og i alle bydele i Paris. Menukortet er økologisk og maden rigtig fin med gode sandwiches og salater. Det er også et lækkert sted at spise morgenmad, og på alle bordene står der marmelade, nutella, honning og lignende til fri afbenyttelse. Find deres mange lokationer her.

 

Otium
Otium
Marcelle
Le Pain Quotidien

Madbutikker i Paris

La Grande Epicerie de Paris

Kæmpe(!) og meget luksuriøst supermarked fyldt med alverdens delikatesser. Her kan man finde et stort udvalg af alverdens oste, kødudskæringer, chokolade, kaffe, pasta, lemonader, paté… You name it! Jeg kunne have brugte timevis på at gå rundt og snuse til det hele.
38 Rue de Sèvres, 75007 Paris

Le Marché des Enfants Rouges

Et street food marked med boder fra hele verden. Vi gik bare forbi og spiste her ikke, men kommer helt sikkert til det en anden gang, for alt så virkelig godt ud og stemningen var så god.
39 Rue de Bretagne, 75003 Paris

Galeries Lafayette Gourmet

Madafdelingen i et overdådigt stormagasin. Alt ser meget fint og dyrt og lækkert ud. Her finder man både et finere supermarked men også små boder, der sælger eksklusive delikatesser.
35 Boulevard Haussmann, 75009 Paris

 

Seværdigheder, kvarterer & shopping i Paris

Eiffeltårnet, Notre Dame og Louvre skal man selvfølgelig se! Her er lidt andre ting, der var besøgt værd:

Musée de l’Orangerie

Jeg er så glad for, at vi fik besøgt Monéts drømmeagtige univers lige ved siden af Louvre. De store, buede malerier er simpelthen så betagende.

Promenade Plantée

En gammel jernbane/highline, der er blevet lavet om til en grøn park fyldt med planter. En meget fin 5 km gåtur, hvor man går over gadeniveau og kan nyde alletiders udsigt.

Place des Vosges

En helt kvadratiske og symmetriske plads i Marias, hvor der var fyldt med liv, da vi kiggede forbi. Vi slappede af på en bænk i solen, imens vi kiggede på mennesker – både børn, unge og gamle slappede af på græsset i solen.

La Grande Mosquée de Paris

En stor, smuk og gammel moské, der er en af Frankrigs største. Det er bestemt et besøg værd for, for man kan frit gå rundt og beundre de fine gårdhaver med blomster og mosaik.

Parc Rives De Seine

Gåture langs Seinen er et must! Området er simpelthen så hyggeligt og fyldt med små kaffebarer, motionister og kærestepar, der går tur hånd-i-hånd. Vi gik fra broen ved Notre Dame ind mod Louvre, hvor vi skiftede side over til den anden side af floden og fortsatte hele vejen hen til Eiffeltårnet.

Montmartre

På toppen af en bakke ligger der det hyggeligste område i det nordlige Paris i 18. arrondissement. Gå hele vejen op til Sacré Coeur og nyd den fantastiske udsigt ind over hele byen.

Marais

Et chikt område med masser af hyggelige caféer og gode shoppingmuligheder. Sæt gerne god tid af til at vandret de små skæve gader i tynde.

Canal Saint-Martin

Området omkring Saint-Martin føles mere ungt og fyldt med liv. På solskinsdage er der fyldt med mennesker, der slapper af ved kanalen, og det er helt fantastisk, hvis man kan finde plads på en fortorvscafé og suge stemningen til sig.

Merci

Den sejeste conceptstore! Her finder du de fineste møbler, keramik, second hand tøj, smykker, dimser og nibs, og det er et farligt sted at gå hen, hvis man kun rejser med håndbagage. Der er også en lille café i underetagen, der ser rigtig hyggelig ud.
111 Boulevard Beaumarchais, 75003 Paris

Merci

Hubsy
Jah Jah by Le Tricycle

Hotel & AirBnB i Paris

Hotel Magenta 38 by HappyCulture

Vi var fuldt ud tilfredse med vores hotel, og vil helt sikkert booke der en anden gang. Værelserne er små og ikke noget særligt, men de er stilfuldt indrettet, og så har de fleste har adgang til en lille balkon. Og så er prisen virkelig fair! Placeringen er perfekt, lige ved Canal Saint-Martin, så mange spisesteder ligger utrolig tæt på – et plus, når man skal gå hjem om aftenen, synes jeg.
38 Boulevard de Magenta, 75010 Paris

AirBnB i Paris

Der er mange fine lejligheder i Paris at finde på AirBnB. Det er min foretrukne måde at rejse på, for det giver en mere autentisk følelse, og så er det skønt med et køkken, hvis man selv vil prøve at tilberede nogle af de lækre råvarer, man kan finde i butikkerne. Vælg dit yndlingsområde eller et du gerne vil udforske lidt mere – vi kunne godt lide at bo tæt på Canal Saint-Martin.

11 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Mhm, Paris er skøn! Jeg har efterhånden besøgt byen et par gange, men har aldrig fået besøgt Musée de l’Orangerie – så nu må jeg vidst tilbage igen. Det er sjovt, hvordan at Paris føles som en lille affære med ens eget hjem og hvor hurigt man kan forelske sig i byen.
  Tak for din lille guide Emma. Jeg forestiller mig allerede at tage på croissant-jagt i en nærm fremtid!
  http://nannawick.com

  1. Du må snart tilbage – der er jo så skønt 🙂 Musée de l’Orangerie skal i hvert fald opleves!

 2. Super, tak for guiden. Men inden jeg læser videre og drømmer for meget om Paris, vil jeg gerne finde et godt sted at bo. Magenta 38 er desværre fuldt booket i den periode jeg ønsker. Kan du eller andre anbefale et andet sted? Eller bestemt område vi skal søge hotel i? Tak ? hilsen Julie

  1. Hej Julie 🙂 Nej, jeg har jo kun boet dér. Men synes de områder, jeg anbefaler i blogindlægget er hyggeligst 🙂

 3. Super fin guide, Paris er virkelig en skøn by! Hvordan er priserne på Les Epiciers? Jeg er i Paris lige nu og har luret lidt på den, men kan ingenting finde om deres menukort på det store internet 🙂

 4. Hej
  Jeg rejser til Paris 30/9- 5/-10.
  Jeg lander kl 14 i Charles de Gaulle lufthavnen.
  Jeg tænker at købe et Navigo Découverte’ kort.
  Kan jeg købe det i lufthavnen,så jeg kan benytte det med det samme ?
  Jeg kan læse mig frem til, at det gælder fra mandag til søndag, men hvad hvis mandagen er den sidste dag i en måned(som min vil være) og søndagen er i næste måned – er det så okay ?
  Håber du kan hjælpe mig, da det er første gang, jeg vil prøve at benytte mig af dette kort.
  Mvh Malou Melsted

 5. En dejlig guide du har lavet, men skønne indspark til oplevelser g steder i Paris. Jeg vil helt sikkert udforske nogle af dem næste gang jeg er i Paris.

  Jeg har selv boet i byen for mange år siden – elsker den mere en de andre byer jeg ellers har boet i både i Danmark og udlandet. Jeg mener ikke nødvendigvis at man skal besøge Louvre første gang man er i Paris, her vil jeg altid anbefale at nyde byen og evt besøge et af de mindre museer, men det er naturligvis smag og behag.

  Da en kollega for et stykke tid siden skulle til Paris et par dage, lavede jeg nedenstående guide til mulige oplevelser i Paris, som kan bruges som supplement til din guide. Det er, som du skriver, vigtigere at begrænse sig og suge byens atmosfære til sig når man besøger den, fremfor at løbe rundt fra turistattraktion til turistattraktion.

  En af dagene ville jeg køre med metroen (M1) til Palais Royal Musée du Louvre. Her vil jeg ind til Louvres gård gennem Passage Richelieu (fra siden af Louvre) derved kan I kigge ind på/i Louvre. Fra Louvres gård kan I se op af La Grande Arche til Triumfbuen (i La Defense kan I skimte den ”nye” triumfbue).

  Gå gennem Jardin des Tuilleries (mod Triumfbuen), her kommer du gennem den første triumfbue. Triumfbuen i Jardin des Tuilleries er 25 m høj, Triumfbuen (som I kan komme op I) er 50m høj og triumfbuen i La Defence (tegnet af Johan von Spreckelsen) er 100x100x100m.

  Gå gennem Jardin des Tuilleries op til Concorde Pladsen. De to ”høje” på hhv højre og venstre side af Jardin des Tuilleries lige ved udgangen (ved Concorde Pladsen) skjuler to museer (Jeu de Paume og Musée de l’Orangerie). På Musée de l’Orangerie kan du, hvis du besøger museet, i kælderen se Monets åkander. På Concorde Pladsen kan du meget af Paris (specielt hvis du går ovenpå et af museerne). Til højre har du Madeleine Kirken, foran dig Triumfbuen, skråt til venstre Eiffeltårnet, lidt mindre skråt til venstre Invalides (med guld på kuplen) hvor Napoleon ligger begravet (i 6 kister), Assemblée Nationale (Iige over på den anden side af Seinen) som huser det ene af nationalforsamlingens 2 kamre (”folketinget”) samt bag dig stadigvæk på den anden side af Seinen ligger Musée d’Orsay en tidligere banegård som nu er omdannet til Museum, her finder du bl.a. værker af Dégas (skal du på museumsbesøg vil jeg anbefale Musée d’Orsay, Musée Rodin og Musée Picasso. Sidstnævnte ligger i Marais kvarteret).

  Fortsæt op mod Triumfbuen, stop evt op og tag en crépe med fra pandekageboden på vej gennem det ”grønne” område. Inde bag det grønne område til højre og inden du når Rond Point de Champs Elysée ligger Elysée-palæet, hvor Præsidenten har til huse.

  På venstre side af Rond Point de Champs Elysée ligger Grand og Petit Palais (museer og udstillingshaller hvor der bl.a. afholdes heste shows og mode shows) – Tour de France feltet kørte gennem Grand Palais på sidste etape af Touren et år.

  Nyd turen op ad Champs Elysée til trods for alle de store internationale butikker (GAP, Disney store mm) er det stadigvæk en dejlig tur. På venstreside af Champs Elysée (som man stort set aldrig går på) ligger Fouquet. En gammel historisk cafe – er vejret til det kan I nyde en cafe au lait udenfor (men forvent ikke fantastisk service…). Slut af med at gå under vejen over til Triumfbuen. Her blev Napoleon stedt til hvile da han kom hjem fra St Helena og her brænder den ukendte soldats flamme. Triumfbuen er opført af Napoleon til minde om hans sejre.

  En anden ”tur” kan gå til det oprindelige Paris dvs Ile St Louis og Ile de la Cité. På Ile de la Cité ligger Notre Dame (eller resterne af den). På Ile St Louis finder du Berthillon is (29-31 rue St Louis). Bestil en is gå ned til Seine og nyd isen mens du kigger på Ile de La Cité (gå til den nederste side af Ile St Louis når du kigger på nedenstående kort). Fra Ile de la Cité kan I krydse Seinen via Pont de l’archevêché som tidligere havde hængelåse i tusindevis. Disse er imidlertid alle taget ned i foråret 2015 da broen ikke kunne holde til belastningen (jeg har hørt at der skulle været sat nye hængelåse på broen men har ikke selv set det endnu). Gå ned mod St. Germain de Près og stop evt på Café de Flora og eller Café les deux Magots. På disse to cafeer har et bredt udvalg af kultureliten siddet og arbejdet (bl.a. Simone de Beauvoir, Léon-Paul Fargue, Satre, Hemingway, Picasso og James Joyce). Når du er i området er Jardin du Luxembourg et dejligt stop, se de ældre spille skak, se ungerne sejle med både i springvandet og nyd parken, som franskmændene er så gode til at benytte.

  Du må ikke snyde dig selv for et besøg på La Coupole – et rigtig fransk brasserie men en skøn atmosfære. Jeg eeeeeeeelsker at spise der.

  Rundt om i Paris ligger Pomme de Pain en kæde af sandwich restauranter som serverer dejlige frisklavede sandwich eller tærter og salater.

  Turistbus – Paris’ bedste offentlige bus (set med turistøjne) er bus nr 42. Den kører både forbi Operaen (den gamle), Madeleine kirken, Concordepladsen, af Champs Elysée til Rond Point de Champs Elysée hvor den drejer ned med Eiffeltårnet og køre over forbi dette. Jeg har når jeg har vist byen frem nogle gange taget den om aften og har således set Paris by night.

  Husk også at besøge Montmatre med Sacre Coeur og Place de Tertre. På Montmatre ligger Paris’ eneste vinmark.

  Skal man ind og se show vil jeg anbefale Le Lido.

Skriv en kommentar