Pasta med nem ovnbagt tomatsauce
Ovnbagt tomatsauce er vitterligt den nemmeste opskrift. Det er en af de mest simple og mest smagfulde pastaretter, jeg kan komme i tanke om.
Alle grøntsagerne skal blot i et fad og simre i ovnen, inden de vendes sammen med friskkogt pasta. Top med parmesan og krydderurter, og så er der serveret! Dét er, hvad jeg kalder nem og grøn hverdagsmad. Smagfuld, simpelt og drøn lækkert.
TIP: Prøv også min bedste opskrift på spaghetti bolognese eller en god pasta med kødsovs og grøntsager.
Ovnbagt tomatsauce med varianter
Retten kan både serveres helt plain, bare med pasta og ovnbagt tomatsauce. Du kan dog også lave retten i diverse variationer. Prøv at variere brugen af grøntsager og krydderier, så du frembringer en anden smag. Du kan eksempelvis tilføje peberfrugt og krydderier som rosmarin og timian.
Retten smager også herligt, hvis du tilsætter chorizo eller bacon. Skær det blot i mundrette tern, og kom det i fadet med grøntsager, inden det ryger i ovnen.
Husk endelig også, at du kan bruge lige den type pasta, du synes om. For tiden er jeg ret glad for spagetti af brune ris, som min mave elsker. Simon bruger ofte bønne-pasta, der mætter noget mere. Men helt klassisk, frisk pasta smager også altid vidunderligt!
Gode opskrifter med pasta
Pasta er både nem hverdagsmad og herlig gæstemad. Det kan udgøre helt simple retter som denne eller være base for den herligste luksusmad. Derudover er det en råvare, der nemt kan laves til vegetariske og veganske opskrifter.
Prøv nogle af mine favoritopskrifter med pasta her: