
Ingredienser
- 3 dl perlespelt
- 3 spsk. olivenolie
- saft og skal af ½ usprøjtet citron
- salt og friskkværnet peber
- 200 g frosne pillede edamamebønner
- 1 bakke blandet grøn salat
- 2 avocadoer
- 340 g krebsehaler
- 1 håndfuld dild
- evt. groft brød til servering
Fremgangsmåde
Skyl perlespelten, og kog den mør efter anvisningen på pakken. Lad den dryppe af i en sigte, og kom den i en skål. Tilsæt olivenolie, citronsaft, fintrevet citronskal, salt og peber, og rør rundt. Lad perlebyggen køle af. Hæld kogende vand over edamamebønnerne, så de tør op, og si vandet fra. Vend edamamebønnerne i perlebyggen. Skyl og tør salaten, og anret den i et salatfald. Fordel perlebyg og edamamebønner over salaten. Skær avocadoerne i skiver, og anret dem over salaten sammen med afdryppede krebsehaler og dild.
Smuk salat med krebsehaler
Den smukke salat med krebsehaler er lavet på en base af perlespelt og grøn salat. Derudover tilsætter jeg mættende edamamebønner og avocadoskiver, der tilføjer et sandt lukus-tvist.
Salaten vendes i en skøn frisk dressing og frisk dild, hvilket giver en dejlig forårssmag. Du kan også snildt tilføje flere grøntsager urter, alt efter hvad du har på lager.
Måltidssalat med krebsehaler
Måske du er typen, der ikke mener, at salat kan være et fyldstgørende måltid – eller måske du har en bofælle, der altid kigger skeptisk på bordet, når aftenens menu er mere grøn end normalt? Frygt ej! Denne salat mætter godt takket være både edamamebønner, krebsehaler og avocado, og så er der masser af fylde og fibre fra perlebyg. Er du ikke til krebsehaler, smager varmrøget laks også herligt over salaten, og hvis du er fan af begge dele, er der ingen grund til at vælge, for det smager også skønt sammen.
Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.