Plan B vin & tapas

P2120782
Sidste fredag besøgte Simon og jeg en nyåbnede vin- og tapasbar her i Århus, og vi havde simpelthen sådan en fin oplevelse, at jeg bliver nødt til at dele den med jer ?
PLAN B vin- og tapas er placeret på Fredens Torv tæt ved åen. Nogle af jer kan måske huske, at der lå en Humac-butik tidligere, men lokalerne er totalt forvandlet fra at være hvide og kliniske til nu at være mørke, stemningsfulde og utrolig hyggelige. De nye omgivelser stemmer godt overens med den afslappede atmosfære, vi oplevede i vinbaren, hvor en broget flok af både unge og gamle hang ud denne fredag aften. Det var tydeligt, at alle er velkomne, og vi oplevede ingen ‘vin-snobberi’, I ved, ting såsom et opgivende blik i tjenerens øjne, når man ikke ved, at Chateauneuf-du-Pape er en fransk vin fra Rhône og ikke pap-vin (dét har jeg aldrig troet *host host*)…

P2120723
Nogle af jer kan måske huske, at jeg gerne vil lære noget mere om vin, og selvom jeg langsomt bliver klogere, er jeg stadig laaangt fra at kunne kalde min selv noget, der bare minder om en vinkender. Derfor kan det godt være en smule intimiderende at tage på vinbar og få stukket et milelangt kort i hånden i et sprog, der ikke er til at forstå – med priser, der er ligeså uforståelige. For hvorfor er glasset til 110,ø bedre end det til 60,-? Og bliver man mon set ned på, hvis man bare vælger den billigste?!

Heldigvis var vores oplevelse på PLAN B en helt anden. Godt nok var vinkortet var langt, men til hver vin var der en lille beskrivelse, som gjorde det muligt at gennemskue, hvilken type vin der var tale om, selv hvis man ikke kendte til navnet. I stedet for at vælge et glas eller en flaske, valgte vi dog denne aften ‘Månedens vine’, der består af tre små glas af rød eller hvid til 100 kr, så vi havde mulighed for at prøve lidt forskelligt. På hvert glas var der en lille beskrivelse af vinen, og det var en super hyggelig måde at have sin egen lille vinsmagning ved bordet. Vi hev de små sedler af glassene kom dem i lommen, så vi efterfølgende kunne huske, hvad vi havde smagt – to af vinene vil jeg nemlig gerne drikke et glas eller tre af anden gang ?

P2120744
Hvad gælder tapastallerkenen på PLAN B får den også en stor tommel opad. Lækker, lækker pølse, paté, røget laks, ost, oliven, tapenade og en fornem brødkurv med lunt og sprødt. Virkelig godt og perfekt til den slags aftener, hvor man gerne vil sidde længe over maden og snakke og smage.
P2120794
Er der andre af jer, der har besøgt PLAN B? Jeg har allerede planer om at vende tilbage med en tøseflok i næste uge og drikke mig småtipsy ?

1 kommentar
Vis alle kommentarer
  1. Jeg elsker at gå på vinbar. Det er virkelig ved at være meget udbredt i København, og jeg digger det!
    I lørdags var jeg på Ravnsborg Vinbar og fik lækker lækker vin. Men jeg glemmer altid at notere hvilke, jeg vælger. Så totalt smart med 3 stk vin med tilhørende noter! 🙂

Skriv en kommentar