Polentapizza med bresaola

Polenta kan bruges til at lave en virkelig vidunderlig, sprød og smagfuld pizzabund. Opskriften er ganske simpel og lige til, og pizzaen kan naturligvis toppes med lige det, man er i humør til.

Her fylder jeg pizzaen med svampe, mozzarella og bresola. En lidt anderledes kombination, der dog virkelig bringer glæde omkring middagsbordet.

Polentapizza med bresaola

Polentapizza med bresaola

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 50 min / i alt 1 t 15 min

Ingredienser

Polentapizza

 • 300 g polenta (majsgryn)
 • 1 l vand
 • 25 g parmesan
 • salt og friskkværnet peber
 • 2 spsk. olivenolie

Topping

 • 500 g svampe, f.eks. champignoner eller portobello
 • 1 spsk. smør til stegning
 • 2 rødløg
 • salt og friskkværnet peber
 • balsamicoeddike
 • 500 g frisk mozzarella
 • 70 g bresaola
 • frisk timian
 • 50 g rucola

Fremgangsmåde

Polentapizzabunde

Tænd ovnen på 200°.

Bring vandet i kog. Drys polentagrynene i gryden under konstant piskning, så det ikke klumper. Lad grynene koge ved svag varme under låg i 15 minutter. Pas på – det kan godt boble meget!

Smag grøden til med parmesan, salt og peber.

Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og pensl papiret med olie.

Smør polentagrøden ud i et jævnt lag som 2 pizzabunde. Bag polentabundene i ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er flot gyldne.

Tag bunden ud, og vend den forsigtigt om. Nu er polentabunden klar til toppings.

Topping

Rens svampene, og skær dem i skiver. Rist dem i smør på en pande i et par minutter. Pil løgene, skær dem i både, og bland dem med svampene på panden. Krydr med salt og peber, og steg, indtil løgene bliver bløde, og svampene gyldne. Tilsæt balsamicoeddike, og vend rundt, så væden fordamper. Tag panden af varmen.

Polentapizza fortsat

Fordel mozzarella over pizzaerne i mindre stykker, og top med de stegte svampe og løg. Bag pizzaerne i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er smeltet og gylden. Top med bresaola og timian, og servér sammen med frisk rucola.

Find flere opskrifter i samme kategori

Polentapizza med bresaola

Polentapizza med bresaola og svampe er en helt vidunderlig kombination. Jeg undlader tomatsaucen, så det er en form for hvid pizza toppet med ost og lækre råvarer.

Polentabunden skal først bages i ovnen, for at den bliver sprød. Så vendes den, inden de forskellige toppings fordeles over, og den ryger en tur i ovnen igen. Når osten er smeltet og gylden, er der pizza klar til servering.

 

TIP: Prøv også min klassiske opskrift på hjemmelavet pizza eller en pizza med efterårskombinationen af æble og pancetta

 

Flere opskrifter med polenta

Polenta er majsgryn, groft majsmel, der har et væld af forskellige anvendelsesmuligheder. I har blandet andet tidligere set mig lave polentapande med bagte tomater & sprøde kikærter samt de lækreste sprøde polentadiamanter. Og så har jeg tilmed delt en opskrift fra min kogebog på en citronkage, hvor polentamelet er med til at give en fantastisk tekstur. Polenta er altså en helt fantastisk ingrediens at eksperimentere med. Jeg har næsten altid polenta i køkkenskabene derhjemme!

 

Anderledes glutenfri pizzabund med polenta

Hvis du eller nogen af dine nærmeste har problemer med gluten, så er denne opskrift herlig! Her laves den glutenfrie pizzabund på majsgryn (polenta), så alle kan være med. Det er en lidt anderledes pizzabund, men jeg elsker den virkelig selv. Den får en lækker konsistens og smager mildt af både polenta og parmesan. Er du dog på udkig efter en mere klassisk glutenfri pizzabund, så har jeg også en opskrift lige her.


Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar