Proteinboller

Disse proteinboller er stjernegode! De er nemme at lave, smager fantastisk og mætter skønt på grund af det høje fiber- og proteinindhold.

De sunde glutenfri proteinboller består hovedsagligt af skyr, æg og havregryn. Derudover tilsættes fiberHUSK, lidt honning, bagepulver og salt. Og det eneste man skal gøre er vitterligt bare at piske ingredienserne sammen. Dernæst kan bollerne formes og ryge direkte i ovnen –  helt uden hævning! En halv time efter, er der lune og lækre proteinboller klar til servering.

proteinboller

Proteinboller

 

Bedøm denne ret

Cirka 9 boller
forberedelse 10 min / tilberedning 30 min / i alt 40 min

Ingredienser

 • 500 g skyr
 • 2 æg
 • 1 tsk. honning
 • 100. g havregryn
 • 3 spsk fiberHUSK
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. flagesalt

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

Kom alle ingredienserne i en skål, og pisk dem sammen med en elpisker.

Fugt hænderne med vand, og rul fine runde boller. Placér dem på en bageplade med bagepapir.

Bag proteinbollerne i ovnen i cirka 30 minutter, til de er flot gyldne over hele overfladen. Det er vigtigt, at bollerne får nok, da de ellers kan falde sammen, når de kommer ud af ovnen.

Lad gerne bollerne køle af, inden de serveres. Rist dem evt. på en brødrister, hvis du vil have en mere sprød skorpe.

Bollerne kan sagtens fryses og lunes på en brødrister eller i ovnen.

Find flere opskrifter i samme kategori

ingredienser til proteinboller

glutenfri boller

Opskrift på sunde protein skyrboller

De her proteinboller er ikke bare dejlig sunde og mættende. Det smager også ganske fantastisk! Det er uden tvivl den bedste, nemme opskrift på sunde og glutenfri boller, jeg har udviklet. Brug dem til morgenmad, til en lækker sandwich eller som en skøn glutenfri burgerbolle. Eller bare som en lækker snack med smør.

 

TIP: Hvis du er på udkig efter et lækkert glutenfrit brød, vil jeg anbefale dig at prøve mit boghvedebrød eller dette lækre glutenfri franskbrød. Du kan også prøve disse skønne glutenfri bananboller.

 

de bedste glutenfri boller

 

Nemme og sunde boller

Denne opskrift på proteinboller er super nem, for bollerne skal ikke hæve, og de kan derfor bikses sammen på cirka 40 minutter inklusiv bagetid. Ingredienserne er desuden nogen, du kan få i et helt almindeligt supermarked, uden at skulle forbi en helsekostbutik.

 

TIP: Prøv også dejen til proteinboller til at lave sunde protein pølsehorn

 

Skyrboller

Jeg har set såkaldte “skyrboller” omtalt her og dér på Instragram. Den oprindelige opskrift er vist fra dygtige Michelle Kristensen fra en af hendes bøger, og den er blevet vældig populær og laver i diverse variationer. Det gjorde mig nysgerrig på, hvordan jeg mon kunne bruge den proteinholdige skyr i glutenfrit bagværk. Derfor forsøgte jeg at udskifte skyr med væsken i en ældre opskrift på glutenfri boller fra min kogebog Herlig & ærlig mad, og resultatet blev mildest talt helt vidunderligt!

De her protein “skyrboller” får flotte lufthuller, og så er de bløde og saftige imodsætningen til meget andet glutenfri brød. De holder sig derfor friske i flere dage, helt uden at blive kedelige og tørre.

 

sunde og glutenfri proteinboller

Boller med skyr, æg og havregryn

Proteinbollerne har fået deres navn på grund af det høje proteinindhold fra skyr og æg. Der skal bruge hele 500 gram skyr og to æg til portionen på 9 boller, og de er altså utrolig mættende. Mætheden kommer også fra det gode fiberindhold fra havregryn og fiberHUSK.

Da bollerne laves med skyr, får de en let syrlig smag lidt hen ad bagværk med surdej. Det er virkelig lækkert – men jo på ingen måde lige så besværligt og tidskrævende, som surdejsbagning kan være.

 

TIP: Hvis du ikke har skyr på lager, kan du bruge en anden fast yoghurt såsom fromage fraiche eller græsk yoghurt til bollerne.

 

proteinboller opskrift

Glutenfri proteinboller

På trods af, at opskriften på proteinboller ikke indeholder gluten, får de en helt fantastisk saftig og luftig konsistens.

Opskriften på proteinboller er 100% glutenfri, hvis du bruger glutenfri havregryn. Havregryn indeholder som udgangspunkt ikke gluten, men da de kan blive produceret steder, hvor der laves produkter med gluten, kan der være sporstoffer i almindelige havregryn, som man kan reagere på, hvis man er allergisk.

 

Glutenfri boller med fiberHUSK til bagning

Glutenfri bagværk kan være lidt af en videnskab. Det er normalt gluten i mel, der fungerer som “lim” i bagværk, så dejen kan strække sig, når det haves. Denne lim får vi altså ikke umiddelbart i glutenfrit bagværk, og det går ud over dejens struktur og evne til at binde væske. Derfor kan glutenfrit brød hurtigt blive tørt og fladt.

For at give de glutenfri boller en god konsistens, tilsætter jeg fiberHUSK. Hvis du er ny til glutenfri bagning, vil du hurtigt opdage, at ingrediensen “fiberHUSK” går igen. Det består af fintmalede loppefrøskaller, der suger væske til sig. Når man pisker fiberHUSK og væske sammen, danner det en gelé, som man kan piske luftig. De pulveriserede skaller sikrer altså, at dejen får både luft og væske tilsat. Og på denne måde kan må få en glutenfri dej, der hænger sammen, og som samtidig får nogle fine lufthuller. Det gør det altså muligt at lave en dej, der selv er mulig at bruge til lækre glutenfri fastelavnsboller.

Shop the post

- reklamelinks

30 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. I så fald skal du nok tilsætte lidt ekstra fiberHUSK og havregryn, da det jo er mere flydende end skyr.

 1. Nu har jeg bagt protein bollerne, de fik ca 40 min i ovnen, men synes de alligevel faldt en smule sammen da de blev afkølet. Skal jeg putte lidt mere husk i næste gang, for at undgå det? Vh Dagny

  1. Hej Dagny 🙂
   Der er jo stor forskel på ovne, så det kan sagtens være, at de skal have 40 minutter hos dig. Men prøv endelig at tilsætte lidt ekstra husk en anden gang 🙂
   KH

 2. Hej

  Du skriver det er glutenfri boller, der skal havregryn i og der er gluten i almindelige havregryn, husk at skrive det skal være glutenfri havregryn

 3. Hvor ser de lækre ud! SKAL det være fiberHUSK, eller kan jeg bruge “normale” loppefrøskaller, altså HUSK? 🙂

 4. Husk at skrive det SKAL være Glutenfri Havregryn.
  Ellers er de ikke sunde og lækre for Cøliakere og Gluten allergikere.

  1. Hej Cecilie 🙂 De vil stadig føles lidt “rå” indeni, når de lige kommer ud af ovnen. Når de køler af, ændrer det sig.

 5. Hej Emma,

  Tror du, at man kan erstatte FiberHusk med samme mængde grahamsmel? Jeg er med på, at de derved ikke er glutenfri, men det gør ikke noget.

  De ser super lækre ud.

  Bh

  1. Hej Camilla
   Nej, det kan man desværre ikke. Det er FiberHUSK der gør bollerne luftige.

 6. Hej igen
  Jeg gav bollerne et kvarter mere ved 200 g , så de fik ialt en time. Så blev de bagt, men jeg syntes ikke de smagte af meget.
  Mvh Cecilie

 7. Hej!
  Tror du man kan bruge en vegansk skyr fra Alpro istedet for den normale skyr?

  1. Hej Pia 🙂 Det vil jeg nok ikke anbefale, men du kan selvfølgelig sagtens gøre det. Men det bliver jo nok mere en sød kageagtig bolle 🙂

 8. Har nu bagt disse boller mange gange. Lige meget hvad jeg gør, så falder de og er ikke færdige. Har givet dem 40 min og stadig ikke færdige. Hvad pokker gør jeg galt ?
  Følger opskriften
  Mvh
  Gitte

 9. Hej
  Har du prøvet selv at printe din opskrift ? Det eneeste der ikke kommer ud er hvor meget man skal bruge men så kommer der tilgengæld en masse reklamer med ud. 12 sider for en opskrift er lige voldsomt nok tænker jeg.

  1. Hej Mie 🙂
   Du skal trykke på printikonet, der står i øverste højre hjørne ved opskriftboksen. Så får du kun opskriften med.

Skriv en kommentar