
Ingredienser
- 2 dl quinoa, gerne sort
- 2 squash
- 2 fed hvidløg
- salt
- saft af ½ citron
- 2 spsk. olivenolie + lidt til stegning
- 1 håndfuld mynte
- 150 g feta
- 1 dl ristede nødder og kikærter, fx Earth Controls salatmix
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader. Kog quinoaen i letsaltet vand i cirka 15 minutter, indtil de små haler frigøres.
Skær squashene i tern, og fordel dem på en beklædt bageplade eller i et ildfast fad. Vend ternene i en smule olivenolie samt presset hvidløg, og drys med salt. Bagt ternene i ovnen i cirka 15 minutter, indtil de er flot gyldne.
Vend citronsaft og 2 spsk. olivenolie i den kogte quinoa, og tilsæt derefter de bagte squashtern. Hak mynten groft, og vend det i salaten sammen med smuldret feta. Drys med ristede nødder og kikærter. Salaten kan både serveres lun og kold.
Den bedste quinoasalat
Denne quinoasalat med feta og squash beviser, at salater bestemt ikke behøver være en kedelig fornøjelse. En salat kan derimod være stjernen på spisebordet og ikke den servering, alle går udenom.
Personligt forstår jeg godt, man ikke gider spise salater, hvis de blot består af icebergsalat, lidt agurkeskiver og tomat. Salater skal smages til og forkæles med forskellige smagsnuancer og konsistenser – præcis ligesom alle andre fødevarer. Forestil dig at spise en bøf, der er stegt på en tør pande helt uden salt og peber. Det lyder ret kedeligt, ikke? Præcis det samme er tilfældet ved grøntsager!
TIP: Prøv også min opskrift på en quinoasalat med jordbær eller denne sommerlige måltidssalat med kylling
Quinoasalat med feta og squash
Denne quinoasalat er langt fra kedelig! Den kombinerer flere forskellige konsistenser og smage, der virkelig klæder hinanden. Fyldig quinoa med let bid. Cremet, ristet squash. Sprøde kerner og nødder. Salt feta. Ekstra smag fra mynte. Det lyder ikke dårligt vel?
Salaten med quinoa og feta er simpelthen så stjerne god – både som tilbehør eller måltidssalat.
Quinoa salat som tilbehør eller måltidssalat
Min quinoa salat med feta og squash er af den fyldige slags, der sagtens kan stå alene som tilbehør på bordet. Hvis du serverer den som tilbehør, behøver du altså ikke både en kulhydatkilde (som kartofler, ris, brød) og en grønsalat. Den fyldige quinoasalat kan nemt erstatte begge dele.
Quinoasalaten kan også serveres som en måltidssalat. Lav gerne en stor portion, for den er fremragende som en frokostsalat. Gerne med hummus eller pesto, lidt frisk spinat og måske lidt granatæblekerner på toppen?
TIP: Prøv også en grøn quinoapande med æg og ricotta eller en quinoasalat med figner
Hej Emma
Sikke en lækker salat.
Du har så mange skønne opskrifter på diverse salater.
Har kigget lidt i dine kogebøger. Men har du et forslag til en salat man kan bruge til en ganske almindelig hakkebøf , hvor der også er pommes frites. Den må gerne være lidt fyldig, så den kan erstatte pommes fritterne, da nogle af mine veninder er på kur, og så må den helst ikke indholde hvidløg.
Hilsen Christina
Hj Christina 🙂 Den opskrift, jeg har nyligt at postet på quinoasalat med bagt squash, ville smage dejligt til. Der kan du sagtens undlade hvidløg 🙂