Salat med quinoa og blomkål
Mød min yndlingssalat! En mægtig, mættende og über-lækker quinoasalat med ristet blomkål. Den er profyldt med jenne gure sager, som min oldemor ville have sagt. Sprøde, lune blomkålsbuketter, letknasende quinoa, masserede grønkålsblade, søde vindruer, blød mozzarella, sprødstegt serranoskinke, og en ude-af-denne-verden-lækker honning-sennepsdressing. Salaten er af den slags, man sagtens kan servere som et måltid i sig selv, men du kan naturligvis også servere noget andet til. Jeg kan især forestille mig, at kylling vil være godt.
TIP: Prøv også min populære opskrift på blomkålscouscous, en linsesalat med vaniljemarineret mango og serrano eller en quinoasalat med jordbær og mozzarella
Dressing med honning og dijonsennep
Salatens hemmelighed og dét, der gør den så god, er dressingen. Her laves en skøn honning-sennepsdressing, der giver salaten lidt mere fylde, da den indeholder dijonsennep, honning og mayonnaise. Mayonnaise er med til at give en skøn konsistens og en lidt mere ‘fråd’ fornemmelse (hvis man stadig kan bruge det ord). Den er nok ikke ligefrem super-sund, men honning-sennepsdressingen er ufatteligt lækker, simpel og hurtig at fremtrylle, og så kan den få alle grøntsager til at smage syndigt godt. Resultatet bliver en fyldig og smagfuld quinoasalat med ristet blomkål, der er lige tilpas snasket!
TIP: Prøv også mine andre dressinger som denne grønne gudinde dressing eller en klassisk mormordressing
Mine tips til valg af ingredienser
Hvis du vælger at lave salaten, har jeg lige et par tips til valg af ingredienser, du skal have med på vejen:
1) De små, fine mozzarellakugler i salaten kan du sagtens erstatte af almindelig mozzarella revet i mindre stykker.
2) Hvad gælder vindruerne, vil jeg anbefale dig at købe de mindste, du kan finde (hvis du køber økologiske), for så er der størst sandsynlighed for, at du slipper for sten. Er dine druer store, synes jeg, det smager bedst at halvere dem, inden de drysses over salaten.
3) Brug gerne sort quinoa til salaten i stedet for almindelig, da den knaser og popper let i munden.
4) Brug en god og rigtig mayonnaise til dressingen – ikke sådan en kridhvid, fast variant, men en, der minder om en hjemmelavet mayo. Du kan selvfølgelig også lave din egen, som du kan finde en opskrift på i min kogebog Skønne salater og vidunderligt tilbehør.
Flere opskrifter med blomkål
- Indisk cashew-karry med ristet blomkål
- BBQ-blomkål med Grøn Gudindedressing
- Blomkålssuppe med dildolie og dukkah
- Blomkålspizza med serrano og mozzarella
- Indisk kylling med ristet blomkål