Ramsløgspesto med mandler

Ramsløgspesto laver jeg hvert forår, når ramsløgene dukker op i skovbunden. Det er den skønneste grønne forårspesto, med en god smag af ramsløg, mandler og parmesan.

Ramsløgene har en god løgsmag, lidt som en blanding af hvidløg, purløg og forårsløg. De smukke grønne blade er derfor fantastiske i frisk forårspesto.

Pestoen er utrolig nem at lave, og den smager fantastisk på brød, til laks og kylling, over grillede grøntsager, i dressing, eller hvad du ellers kan finde på.

ramsløgspesto

Ramsløgspesto med mandler

 

Bedøm denne ret

1 syltetøjsglas
forberedelse 5 min / tilberedning 5 min / i alt 10 min

Ingredienser

  • 1 stor håndfuld ramsløg
  • 1 dl olivenolie
  • saft af 1⁄2 citron
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g mandler
  • 25 g parmesan
  • salt

Fremgangsmåde

Skyl ramsløgene grundigt, og dup dem tørre med et viskestykke.

Kom ramsløg, olivenolie, citronsaft og hvidløg i en minihakker, blender eller foodprocessor. Kør, til du får en grøn olie.

Rist mandler på en tør pande, og riv parmesanost fint. Tilsæt det til køkkenmaskinen, og puls maskinen, til du får en cremet, men stadig grov konsistens.

Smag ramsløgspestoen til med salt, og opbevar den i køleskabet i en lufttæt beholder (fx et syltetøjsglas).

Find flere opskrifter i samme kategori

ramsløgspesto med mandler

ramsløg

Opskrift på ramsløgspesto med mandler

Hos os er ramsløgspesto med mandler et tilbagevendende indslag på spisebordet i forårsmånederne. Det en nemlig fast en tradition, at vi i foråret gå en tur forbi Risskov i Århus på ramsløgsjagt. Her er skovbunden er dækket af et grønt tæppe med den karakteristiske duft af ramsløg, og så er det ellers bare at plukke løs. Gerne med en saks, så man ikke kommer hjem med fingre, der dufter af løg i dagevis.

Hjemme i køkkenet forvandler jeg ramsløgene til flere forkellige retter. Ramsløgssmør, avocadocreme med ramsløg, pizza med ramsløg. Og altid denne gode ramsløgspesto med mandler!

 

ramsløgspesto opskrift

Grøn pesto med ramsløg

Min opskrift på ramsløgspesto med mandler er baseret på min basis opskrift på grøn pesto. Ramsløg erstatter basilikum, og så laves pestoen uden hvidløg, da ramsløg har en kraftig løgsmag. Hvis du synes, smagen af ramsløg er for stærk, kan du erstatte halvdelen med andre krydderurter som persille eller basilikum.

Derudover bruger jeg her mandler fremfor pinjekerner og cashewnødder. Du kan helt fint vælge, hvilke nødder eller kerner, du bruge til opskriften.

 

TIP: prøv også min opskrift på rød pesto eller grillede gulerødder med rustik pesto

 

ingredienser til ramsløgspesto med mandler

 

Nordisk pesto

Ramsløgspesto kaldes ofte for en “nordisk pesto”, fordi basilikum og hvidløg erstattes bladene fra de nordiske løgplanter. Hvis du vil lave en vaskeægte nordisk pesto, vil jeg dog anbefale dig at erstatte mandler med solsikkekerner og parmesan med vesterhavsost. Dejlige nordiske råvarer, der passer perfekt til de selvplukkede ramsløg.

 

Hvordan plukker man ramsløg?

Ramsløgene er nemme at plukke, og de er at finde i mange danske skove, der har en fugtigt muldbund med skygge. Her dukker de grønne blande frem i marts, nogle gange allerede i slutningen af februar.

Når du går på ramsløgsjagt, skal du være opmærksom på, at du ikke forveksler ramsløg med liljekonval, der er meget gifte. De kan nemt at kende dem fra hinanden, hvis du bruger din lugtesans. Ramsløg skal dufte stærkt af løg (som forårsløg eller purløg), og du kan tage et blad og gnide det mellem fingrene, vil du er i tvivl.

Derudover er det også en god idé at gå lidt væk fra stierne, så du undgå hunde, biler og så videre.

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar