Ratatouille salat

Ratatouille er traditionelt en fransk sammenkogt ret, hvor forskellige grøntsager sauteres i olivenolie med krydderurter.

Her har jeg forvandlet retten til en lunende og lækker salat, tilberedt af nogle af sommerens bedste råvarer.

Det er en af opskrifterne fra sommerkapitlet i min kogebog Grøntsagsglæde, som jeg ofte finder frem og laver.

Ratatouille salat

RATATOUILLESALAT

 

Bedøm denne ret

Tilbehør til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 30 min / i alt 40 min

Ingredienser

 • 1 aubergine
 • 1 squash
 • 2 røde peberfrugter
 • 250 g cherrytomater
 • 2 rødløg
 • 1 helt hvidløg
 • 2 spsk. olivenolie
 • 1⁄2 spsk. tørret eller finthakket frisk oregano
 • 1⁄2 spsk. tørret eller finthakket frisk rosmarin
 • salt & friskkværnet peber
 • 100 g rucola

VINAIGRETTE

 • 2 spsk. hvidvinseddike
 • 3 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. honning
 • 1 tsk. dijonsennep
 • salt & friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir.

 

Skær aubergine og squash i skiver. Fjern kernerne fra peberfrugterne, og skær dem i skiver. Halvér cherrytomaterne. Pil rødløgene, og skær dem i både. Placér alle grøntsagerne på bagepladen. Skær toppen af det hele hvidløg, så du kan se hvidløgsfeddene, og placér det ligeledes på bagepladen. Dryp olivenolie over grøntsagerne og en smule ned i hvidløget. Drys med oregano, rosmarin, salt og peber. Sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter, til alle grøntsagerne er møre og gyldne.

 

Ryst eller rør ingredienserne til vinaigrette sammen, og smag til. Pres de bløde hvidløgsfed ud af det bagte hvidløg, og brug derefter en gaffel til at kvase feddene, så du får en pasta. Rør hvidløgspastaen i vinaigretten.

 

Vend rucola sammen med de bagte grøntsager. Dryp med vinaigretten med bagt hvidløg, og vend forsigtigt rundt. Servér gerne salaten lun. Den smager dog også dejligt koldt.

Find flere opskrifter i samme kategori

Lun salat med mange grøntsager

Ratatouille salat er alsidigt tilbehør, der passer til det meste. Den smager herligt til grillet kød – fx en rib eye steak, hvis man skal lave en rigtig herremiddag. Jeg holder dog også af at forvandle salaten til et mættende frokostmåltid ved at servere den med et spejlæg og grillet halloumiost eller friskhøvlet parmesan. Super simpel sommermad, når det er bedst. Generelt kan det altså anbefales at toppe salaten med lidt parmesan – den italienske ost gør jo alting bedre?

 

TIP: Prøv også min opskrift på fransk pølseret a la ratatouillepasta med ratatouille sauce eller en skøn ratatouille tærte

 

Ratatouille salat fra Grøntsagsglæde

Jeg bliver sommetider spurgt, om jeg egentlig selv bruger mine egne kogebøger. Svaret er JA, jeg bruger dem alle, for fælles for bøgerne er netop, at de er fyldt med mine absolutte favoritopskrifter. De opskrifter, jeg vender tilbage til igen og igen – og som jeg alligevel ikke altid kan huske i hovedet…

En af disse favoritopskrifter er min ratatouille salat, som man finder i min kogebog Grøntsagsglæde. Den går man aldrig galt i byen med. Det er nemlig en skøn opskrift, der beviser at grøntsager er langt fra kedelige – salaten er nemlig fyldt med smag!

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Yes, den SKAL jeg prøve at lave snarest! Siden du viste den salat frem første gang (jeg tror, det var på Instagram), har jeg ville finde en opskrift på en lignende salat. Jeg elsker ratatouille og anderledes salater, så den må være lige noget for mig. Og nå ja, så er alle dine opskrifter jo bare gennemført lækre ? Dog må jeg i samme ombæring gå til bekendelse og indrømme, at jeg ikke ejer Grøntsagsglæde (endnu altså, hæhæ) ?

  1. Det skal du da! Den er SÅ god 🙂 Du må få fingrene i Grøntsagsglæde – er sikker på, den er noget for dig.
   KH <3

Skriv en kommentar