Hjemmelavet remoulade
En remoulade er som den danske version af tartarsauce, som man serverer til fish’n’chips i England.
Opskriften på remoulade er altså vist nok en dansk opfindelse, selvom den minder gevaldigt om dips, man finder i andre lande. Eksempelvis laves en meget lignende dip i Frankring, og det er vist også der navnet “rémoulade” stammer fra.
I det danske køkken er dippen jo et absolut must over fiskefrikadeller og fiskefilet, hvis du spørger mig! Du kan lave den præcis lige så grov, som du ønsker, ved at justere på, hvor fint du snitter ingredienserne.
Hvad er remoulade lavet af?
Remoulade laves af mayonnaise samt fintsnittede friske og syltede grøntsager.
I min opskrift laver jeg basen på lige dele mayonnaise og græsk yoghurt (eller cremefraiche). Det synes jeg giver en god konsistens med tilpas fedme.
Af friske grøntsager tilføjer jeg løg, gulerod og rødløg.
Af syltede grøntsager tilføjes cornichoner (mini agurker) og kapers.
Af krydderurter og smagsgivere tilføjer jeg frisk purløg, og remouladen smages til med citronsaft, dijonsennep, sukker salt og peber.
Sidst men ikke mindst får hjemmelavet remoulade sin farve fra stødt gurkemeje. Start med at tilføje en smule, og lad remouladen trække lidt, for farven bliver stærkere over tid.
Nem og hurtig remoulade
Remoulade er super nemt at lave selv. Det eneste, der måske kan virke lidt uoverskueligt, at længden på ingredienslisten. Jeg ved det godt – den er ret lang. Men frygt ikke! Så snart du har alt i køleskabet, tager det vitterligt ikke mere en 5-10 minutter at bikse sammen. Så efter ganske kort tid i køkkenet, er du klar til at servere din lækre, hjemmelavede remoulade.
For at gøre fremgangsmåden endnu nemmere, kan du rive de fleste af ingredienserne – enten ved håndkræft eller ved hjælp af en foodprocessor eller minihakker. Du kan naturligvis også hakke alt i hånden, men sørg for at gøre det super-super fint, for så bliver resultatet bedst.
Prøv også: Smørrebrød med roastbeef og hjemmelavet remoulade eller vegansk krigsfisk
Tips til den bedste opskrift på hjemmelavet remoulade
For at du får det bedste resultat, har jeg et par tips, du kan skrive bag øret, inden du går i køkkenet:
- Brug en cremefraiche eller græsk yoghurt, der er fast i konsistensen. Hvis den er for flydende, bliver det færdige resultat det også.
- Spar lidt på gurkemejen. Lad gerne din remoulade trække lidt, før du tilsætter mere, for farven bliver stærkere over tid.
- Smag til! For at den får den bedste smag, skal den have en god balance mellem syre, sødme, salt og fedme.
Find flere opskrifter på nemme dips og dressinger: