Restaurant Pondus

Sidste lørdag besøgte vi den nyåbnede danske bistro ‘Pondus’. Her gik betjening, mad, vin og indretning op i en højere enhed, og det er udentvivl et sted, vi vil besøge jævnligt i fremtiden. Resturanten er placeret ved den stille ende af åen, men er stadig svært at spotte bag det store stilads, men et mindre banner og et par plante kasser fyldt med grønkål afslører den lille bistros beliggenhed. Her er der fokus på økologi og friske danske råvarer. Menukortet er sæsonbestemt, og der er et udvalg af henholdsvis tre for-, hovedretter og desserter samt en dagens menu, som består af tre retter for 250,- kr. Vinkortet har samme simple opbygning og består af tre forskellige hvid- og rødvine samt en enkelt dessertvin. Alle vine serveres i glas for 70,- kr. og en flaske kan købes for 350,- kr.
 photo IMG_1782_zps9866574b.jpg
Ejerne bag er de samme som driver Restaurant Substans i Fredriksgade, som jeg endnu har til gode at besøge. Deres nye projekt er indrettet i en simpel men på samme tid rustik stil, men det er tydeligt, at stedet er nyåbnet, for der mangler stadig en smule sjæl, før der kan skabes en passende hyggelig stemning. Restauranten er meget åben og består af enkelt lokale, hvor bagvæggen er en stor tavle, hvor man kan læse menukortet.
Så snart vi havde sat os til rette fik vi en kurv med lækkert nybagt brød og en kande koldt vand, hvorefter tjeneren præsenterede de forskellige retter. Vi valgte dagens menu og dertil et glas hvid- og rødvin, som vi fik lov til at smage på, før vi besluttede os.
 photo IMG_1765_zps0002b938.jpg
 photo IMG_1771_zps40fdf570.jpg
Forretten bestod af laks, som smeltede på tungen sammen med papirstynde skiver af knoldselleri og en sød og cremet æblekompot drysset med maltcrumble.
 photo IMG_1775_zpsf43efebe.jpg
 photo IMG_1779_zpsc3e43312.jpg
Til hovedret fik vi kalv med beder og den lækreste fond fyldt med masser af smag.
 photo IMG_1787_zps6dd29867.jpg
 photo IMG_1792_zpsafb9f018.jpg
Det søde punktum var en dessert af blåbær, med blåbær sauce, mandelkager, friskostcreme og brunet smør. Det smagte forrygende og var en skøn og ikke for tung og sød slutning på en rigtig god middag.
Pondus er udentvivl et sted, jeg vil anbefale. Med så høj en standard så få uger efter åbningen i kombination med deres rimelige priser, kan jeg kun glæde mig til at besøge bistroen næste gang.
Restaurant Pondus – Åboulevarden 51, 8000 Aarhus C
ENGLISH RECAP: I highly recommend Restaurant Pondus in Aarhus (address: Åboulevarden 51, 8000 Aarhus C)

11 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Nøj det ser godt ud! Ved du om de har en hjemmeside eller et telefonnummer, hvor man kan bestille bord? Synes ikke lige jeg kan finde det 🙂
    Mange hilsner Julie

  2. Nøj det ser godt ud! Ved du om de har en hjemmeside eller et telefonnummer, hvor man kan bestille bord? Synes ikke lige jeg kan finde det 🙂
    Mange hilsner Julie

Skriv en kommentar