Ricotta-frittata med ærter & spinat

IMG_1779
Madlavning er enormt afslappende for mig. Næsten meditativt. Når jeg går i køkkenet for at hakke, snitte, stege, rive, dampe (…), slukker jeg tankemylderet og koncentrerer fuldstændig mig om det, jeg har mellem hænderne. Selv efter en travl dag, hvor jeg ellers intet orker, nyder jeg virkelig den lille times madlavning, hvor Simon sætter sig med en guitar, og jeg bikser aftensmad sammen til os… I hvert fald næsten altid. For der også dage, hvor tålmodigheden er lavere (og sulten større) end normalt, og så skal maden helst bare stå på bordet, inden maverumlen når sit højeste.

IMG_1789På sådanne dage kan det være let at række ud efter take-away-kortet – det tror jeg, vi alle kan nikke genkendende til – men hvis man bare kan hive sig selv op til 15 minutter i køkkenet, skal der ikke mere til, før man kan tage den første bid af et både sundere og billigere måltid.
IMG_1792
En af de opskrifter, jeg ofte tryller frem, når det skal gå ekstra stærkt, er en frittatta fyldt med hvad, der gemmer sig i køleskabet. En frittata er egentlig bare et fancy ord for en æggekage med masser af fyld, og man kan lave dem i massevis af udgaver. Jeg er ekstra fan af denne kombination med ricotta, ærter og spinat toppet med sprødstegt, røget skinke. Det smager helt forrygende (også kold med på madpakken dagen efter), og tilberedningen går lynende stærkt – hurtigere end at ringe efter pizzamanden.
IMG_1823
Ingredienser til 2 personer og frokost dagen efter
6 skiver tyndskåret, røget skinke
5 æg
250 g ricotta
1 spsk. olivenolie
3 dl frosne ærter
2 store håndfulde spinat
3 forårsløg
Salt & friskkværnet peber
Tænd ovnen på 200 grader. Placér skinken på en beklædt bageplade, og sæt den i ovnen i 5 minutter, indtil den er sprød. Lad det køle af og sæt tilside. Du skal ikke slukke for ovnen.
Slå æggene ud i en skål, tilsæt halvdelen af ricottaen samt salt og peber, og rør det godt sammen.
Opvarm en pande med en diameter på ca. 25 cm og højekanter ved middelvarme. Panden skal kunne komme i ovnen. Tilsæt olivenolie og steg de frosne ærter, indtil de er optøede. Kom derefter spinaten på panden, og vend rundt.
Hæld nu æggemassen over panden, og rør rundt, så ærter og spinat fordeler sig jævn på panden. Dryp det sidste ricotta over panden i små bunker, så det er jævnt fordelt.
Skær forårsløgene ud i skrå skiver, drys dem over panden, og rør en smule rundt i overfladen.
Sæt nu panden i ovnen i 10 minutter, indtil æggemassen er fast men stadig saftig.
Servér straks. Eksempelvis med en grøn salat og ristet rugbrød.

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar