rødbedechips

Jeg har efterhånden delt en del opskrifter på diverse chips med jer. Både chips af frugt såsom bananchips, æblechips og mangochips med chokolade, men også salte rodfrugtchips med forskellige krydderier: chips af jordskok, pastinak og nu også rødbede. Rødbedechips er en skøn snack, men de fungerer også fantastisk som knas oven på supper eller salater, eller som dekorativt og velsmagende pynt til en forret.
 photo rodbedechips1_zpsbaba61d7.jpg
Ingredienser
Rødbeder (så mange, du orker)
Olivenolie
Salt
Evt krydderier såsom timian, oregano, chili eller lignende
 photo rodbedechips2_zps61c744ce.jpg
Skræl rødbederne og skær dem i meget tynde skiver. Jeg foretrækker at bruge en foodprocessor, men et mandolinjern fungerer også. 
Hæld rigelig med olivenolie over skiverne og placer dem i ét lag på en bageplade. De må ikke lægge oven på hinanden, for så bliver de ikke sprøde. 
Bag chipsene i ca. 20 minutter ved 200 grader, eller indtil de er gyldne og sprøde. Vend dem evt. en enkelt gang undervejs, hvis de ikke vil blive sprøde på begge sider.
Lad chipsene køle helt af, inden de opbevares i en lufttæt beholder.

 photo rodbedechips3_zps6aa03eb6.jpg

12 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Tror vidst at jeg snart skal kaste mig ud i én af dine mange forslag inden for frugt- og grøntsagschips ;). Du holder os da op på idéen! Tror det bliver bananchipsene i første forsøg fra min side af. Tak for inspi.

  2. Hvor tykke skiver skærer du dem i?
    Hvis du ved hvor mange mm de du selv har lavet er? Altså inden bagning

  3. Salter du dem først, når de har været i ovnen og er helt afkølede, eller hvornår gør du det? 🙂

Skriv en kommentar