
Ingredienser
- Rødbeder (så mange, du orker)
- Olivenolie
- Salt
- Evt krydderier såsom timian, oregano, chili eller lignende
Fremgangsmåde
Skræl rødbederne og skær dem i meget tynde skiver. Jeg foretrækker at bruge en foodprocessor, men et mandolinjern fungerer også.
Hæld rigelig med olivenolie over skiverne og placer dem i ét lag på en bageplade. De må ikke lægge oven på hinanden, for så bliver de ikke sprøde.
Bag chipsene i ca. 20 minutter ved 200 grader, eller indtil de er gyldne og sprøde. Vend dem evt. en enkelt gang undervejs, hvis de ikke vil blive sprøde på begge sider.
Lad chipsene køle helt af, inden de opbevares i en lufttæt beholder.
Hjemmelavede rødbedechips
Jeg har efterhånden delt en del opskrifter på diverse chips med jer. Både chips af frugt såsom bananchips og mangochips med chokolade, men også salte rodfrugtchips med forskellige krydderier: chips af jordskok, pastinak og nu også rødbede. Rødbedechips er en skøn snack, men de fungerer også fantastisk som knas oven på supper eller salater, eller som dekorativt og velsmagende pynt til en forret.
Andre opskrifter med rødbede
Man kan bruge rødbede i alt fra kage til salater. Rodfrugten har den skønneste milde og tilpas søde smag, der gør at man virkelig kan eksperimentere med den. Prøv en af mine opskrifter herunder:
- Rødbedekage med chokolade
- Smoothie med rødbede
- Rødbedebøffer
- Boghvedesalat med bagte rødbeder
- Salat med and, rødbede og gedeost
Tror vidst at jeg snart skal kaste mig ud i én af dine mange forslag inden for frugt- og grøntsagschips ;). Du holder os da op på idéen! Tror det bliver bananchipsene i første forsøg fra min side af. Tak for inspi.
Haha, ja, det har været gang i chipse-produktionen herhjemme 😉
Ser lækkert ud! Smager de godt? Smager de meget af rødbede?
Selvfølgelig! Jeg ville aldrig lægge en opskrift op, der ikke smagte godt 😉 Og ja, de smager af rødbede.
Skal man bruge bagepapir?
Ja, det skal man 🙂
Hvor tykke skiver skærer du dem i?
Hvis du ved hvor mange mm de du selv har lavet er? Altså inden bagning
så tynde som overhovedet muligt 🙂
Salter du dem først, når de har været i ovnen og er helt afkølede, eller hvornår gør du det? 🙂
Jeg salter dem før og evt. en smule efter, hvis jeg synes, de trænger 🙂
Ved du, om chipsene kan holde et par dage, og vil de i så fald stadig være sprøde?
Det kan de fint i en lufttæt beholder 🙂