Opskrift på boller med rødbede
Mine rødbedebrud får naturligvis deres skønne farve af rødbede. Både frisk revet rødbede, der vendes i dejen. Men også rødbedepulver, som jeg tilsætter for at give brudene en stærkere farve.
Rødbedepulver består af frysetørret rødbede, og det kan findes i alle helsekostbutikker. Du kan også sagtens undvære pulveret. Det gør ingen forskel for hverken smag eller konsistens, men gør unægteligt rødbedebrudene mere festlige at se på.
Rødbede giver ikke kun en flot farve – det smager også vidunderligt i bagværk og søde sager. Prøv også min opskrift på rødbedekage med chokolade.
TIP: Prøv at tilsætte surdej til dine rødbedebrud. Brug 1 spsk – 1 dl for god smag og øget holdbarhed. Du kan finde min guide til surdej lige her.
Rødbedebrud med fuldkorn
Mine rødbedebrud tilsættes en god portion fuldkornsmel. Det sikrer, at de mætter godt, og de er derfor et fremragende indslag til madpakken.
Selvom mine rødbedebrud er fyldt med fuldkorn, er de stadig bløde, luftige og svampede. Og de forbliver sådan i flere dage, efter de er blevet bagt!
ANDRE MADPAKKE-HITS: Prøv også mine pølsehorn, de fantastisk lækre kardemommesnurrer eller græskarboller
Nemme brud
Opskriften på rødbedebrud er lige at gå til, og særligt hvis du har en røremaskine, kræver de nærmest ingen tid i køkkenet. Du kan dog også sagtens dejen uden og ælte den ved håndkræft. Fremgangsmåden er fuldstændig den samme som ved gulerodsbrud – her bruger vi blot revet rødbede.
Når dejen er hævet, tilsættes den revet rødbede, æg og solsikkekerner. Det gøres med en simpel teknik, der nærmest ikke kan slå fejl. Lav en fordybning i dejen, som du flyder med revne rødbeder og solsikkekerner, og slå et æg ud heri. Dernæst skal du folde dejen omkring “fyldet”, inden den hakken med en kniv eller spartel, og stykker af den grove dej flyttes over på en bageplade. På den måde får du grove brud med den perfekte konsistens.
TIP: Prøv også mine koldhævede grovboller.