MARTINY PODCAST S3E8 // SOLOSHOW // MODERNE KVINDELIGHED


Når jeg optager mine soloshows, kan jeg ofte føle mig en smule sårbar. Jeg har så meget, jeg gerne vil sige, og samtidig er jeg bange for, om jeg nu får det sagt det hele på den rigtige måde, og om I, der lytter med, vil forstå mine budskaber. Alligevel er mine soloshows noget af det, jeg holder allermest af at dele med jer – for selvom den røde tråd sommetider mangler, og jeg til tider kan være lidt for bange for at tråde nogle over tæerne, så er det også her, jeg producerer det mest ægte og nærværende content, om emner, der virkelig rører sig hos mig.
I dagens soloshow taler jeg om moderne kvindelighed, den kvindelige intuition, og om hvad det vil sige at leve med mere feminin energi – og hvorfor det er netop dét, verden mangler.
Før I lytter til dagens episode, vil jeg anbefale jer at gå tilbage i arkivet og lytte til mit soloshow om maskulin og feminin energi fra 2. sæson. Her går jeg mere i dybden med, hvad jeg mener, når jeg siger henholdsvis “maskulint” og “feminint”, så det vil helt sikkert give jer en bedre forståelse af, hvad filan det er, jeg snakker om 😉
Ellers er der ikke meget andet tilbage at sige, end at jeg håber, episoden kan inspirere jer til at føle jer som nogle mega-seje-powerful-kick-ass kvinder! Hæhæ 🙂 Hav en herlig, herlig weekend alle sammen ♥
LYT MED HER ELLER PÅ EN SMARTPHONE I DIN PODCAST APP

{ I denne episode kan du høre om… }
… min interesse for hedenske religioner
… hvordan man tidligere har tilbedt både guder og gudinder
… hvorfor jeg mener, der i dag er en ubalance mellem maskuline og feminine energier
… hvordan ubalancen skaber mange af de problemer, vi oplever i verden i vores tid
… hvordan vi som moderne kvinder (og mænd!) kan forsøge at bidrage til større balance mellem maskulint og feminint
… hvorfor kvinder oftere har større adgang til deres intuition
… hvordan vi kan pleje vores feminine energi gennem forskellige ritualer
… hvorfor alle følelser kan være feminine
… hvordan det feminine kan være en styrke


 

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Super spændende podcast Emma – det er også et emne, der står mig meget nært.
  Ikke mindst er det også et emne, jeg har rigtig stor erfaring med, da jeg har været mange år i politik (båe aktiv og som folkevalgt), så har selv mange tanker og følelser omkring feminin versus maskulin energi.
  Jeg synes selv, at jeg er en god blanding af det feminine og maskuline, har en dyb indsigt i mig selv og livet hvis jeg selv skal sige det haha, og jeg har bestemt oplevet hvordan mine feminine og maskuline energier, fra tid til anden, har konfliktet med andres energier samt andres forventinger til de energier jeg praktiserer afhængig af omstændigheder og situationer.
  Ofte har mine feminine energier også konfliktet med mit eget selvbillede som værende en stærk feminist, hvor det har været svært for mig at forene min feminine og maskuline energier. I takt med at jeg er blevet ældre, er det dog noget, jeg er blevet meget bedre til at acceptere og respektere over for mig selv, fordi man jo også hele tiden bliver klogere på sig selv som menneske, og hvad det er for et liv, man ønsker sig at leve (som du jo også er inde på omkring work/life balance).
  Jeg er meget enig i, at der er al for stor dominans af maskulin energi (bl.a. i politik) og maskuline værdier, og kan i forlængelse heraf også bekræfte (grundet egen erfaring), at feminine værdier i politik, taler udelukkende om egne oplevelser, ikke er ligeså “værdsat” eller “prestigefyldte” som feminine. Dette, mener jeg, bl.a. bliver afspejlet i, hvorfor der er så få kvinder i de folkevalgte embede.
  Før jeg blev aktiv i politik, var jeg ikke særlig bevidst om mit køn og feminime energier som sådan, men det blev ændret med tiden. Da jeg selv var folkevalgt politiker, følte jeg virkelig, at jeg var i underskud af feminin energi, og søgte derfor aktivt efter “kvindefællesskab”, da jeg ellers følte mig meget alene i embedet som kvindelige politiker. Jeg oplevede, at min søgen efter kvindefællesskaber (eller feminine fællesskaber) var gengældt fra andre kvindelige politikere, men samtidig oplevede jeg så også, at mange af disse kvinder følte sig “nødtaget” til at købe ind på de maskuline energier, for at have reel indflydelse som politikere.
  Omvendt har jeg så også oplevet, at andre kvinder kan se ned på kvinder, der meget dyrker den maskuline energi. Kvinder der har en forventing om, at man som kvinde er særlig “forpligtet” til at dyrke den feminine energi. Dette er jo så også problematisk, da vi mennesker jo grundlæggende bare skal have lov til at være den person, vi gerne vil være – uagtet hvordan vi balancerer de forskellige energier.
  En blanding af de to er da helt sikkert ideel, og for mit eget vedkommende så synes jeg faktisk, at jeg føler mig stærkest, når jeg er “in sync” med begge energier. Så får jeg det bedste fra begge energier, og så føler jeg mig sgu som hende der mega badass power kvinden 🙂

  1. Kære Anne 🙂
   Jeg kan fuldstændig se mig selv i det, du beskriver, med konfliken mellem det, at ville være en stærk feminist, OG samtidig værne om sin feminine energi – for det er ikke nødvendigvis det samme.
   Ligegyldigt om man er mand eller kvinde (eller hvad end man identificerer sig med), tror jeg, at vi har det bedst, når de maskuline og feminine energier er i balance. Men du har naturligvis ret i, at den balance vil være forskellige fra person til person – og jeg tror også, at det kommer an på, hvor hvilket sted vi er i livet, og hvad vi har brug for på det pågældende tidspunkt. Som det er med så meget andet, vil vægtskålen jo hele tiden vippe fra den ene side til den anden, og vi opnår aldrig en perfekt balance, vi bare kan opretholde resten af livet. I travle perioder kan jeg fx have behov for at skrue op for min maskuline side og fokusere på at eksekvere, men så ved jeg også, at der er behov for en anden energi i en periode efterfølgende, hvis jeg ikke skal brænde ud.
   PS. Jeg har netop sendt dig en mail med en lille forespørgsel 🙂

 2. Kære Emma
  Tak for din dejlige og inspirerende podcast. Jeg har fuldt med i alle sæsoner og er enormt begejstret for de mere alternative inputs, der er kommet i den nyeste sæson. Jeg kendte Katrine Birk, men Laura og info om kvinders cyklus, har været lidt af en øjenåbner.
  Jeg har netop læst bogen “Den Magiske Butik” og jeg tænkte, flere gange undervejs på, at der her bruges nogen af de samme udtryk som du bruger. Blandt andet det her med at manifestere drømme og ønsker. Mon du kender bogen? Hvis ikke, får den en varm anbefaling herfra.
  Mon du kan tippe om andre bøger i den “genre”.
  Kærlig hilsen
  Anne Mette

  1. Kære Anne Mette
   Mange tak for din kommentar – så dejligt at høre, at du synes om indholdet af mine podcasts 🙂
   Jeg kender ikke bogen, men skriver den straks på min liste. Tænker, at jeg på et tidspunkt må få lavet en liste over hvilke bøger, jeg selv har haft glæde af, og som jeg vil anbefale andre at læse 🙂
   KH

 3. Jeg har lige i dag lyttet til den seneste episode af din podcast. Jeg kom til at tænke på at Birgit Aaby for mig virker som en kvinde som virkelig har succes og samtidig har meget fokus på den feminine energi. Bare et lille tip herfra, det kunne være hun kunne være interessant 🙂

Skriv en kommentar