Forår
Forårsmad giver helt nye smagsoplevelser efter en masse tunge vinterretter. Naturen vågner efter den lange vintersøvn, og efter mange måneders tomgang med rodfrugter og kål i alverdens afskygninger, spirer og springer naturen ud. Det betyder også, at der endelig vækkes liv i grøntafdelingens udbud og kommer flere friske råvarer i supermarkederne såsom porrer, asparges, rabarber og ærteskud.
I mit opskriftsindeks finder du inspiration til skøn forårsmad. På denne tid af året har jeg mere lyst til at lave frisk og grøn mad, efter vinterens tungere simreretter.
I foråret får vi nye, sprøde gulerødder, der kan bruges til alt fra bløde gulerodsbrud, i en smuk gulerodsrisotto eller sunde gulerodsmuffins.
Jeg forbinder også foråret med grønne asparges og nye kartofler, som jeg elsker at kombinere i en dejlig æggekage. Eller de grønne ærter, der kan bruges i en lækker grøn risotto eller til en cremet ærtehummus.
Der naturligvis også forårsbebuderen: rabarber! De syrlige stængler, der passer perfekt som et frisk indspark i det søde køkken. Prøv eksempelvis denne rabarberkompot i ovn, der er ufattelig nem at lave.
TIP: I dette blogpost kan du få mere inspiration til brugen af forårets råvarer