Salat med grillet squash og majs

Denne salat med grillet squash og majs er en skøn sommersalat, der passer vidunderligt til grillmaden. Med frisk og let bitter rucola, cremet feta samt squash og majs, der er tilberedt på grillen for ekstra velsmag.

Salaten laves nemt ved, at grøntsagerne grilles, imens resten forberedes: Rucolasalaten skylles, dressingen røres sammen og fetaosten smuldres, og så skal det hele blot vendes sammen inden servering.

 

Salat med grillet squash og majs

Salat med grillet squash og majs

 

Bedøm denne ret

salat til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 10 min / i alt 20 min

Ingredienser

SALAT

 • 2 majskolber
 • 2 squash
 • 2 spsk. olivenolie
 • salt
 • 1 pose rucolasalat
 • 100 g feta

VINIAGRETTE DRESSING

 • saft af 0,5 citron
 • 3 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. honning
 • 1 tsk. dijonsennep
 • salt & friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Hiv bladene fra majskolberne, og fjern de små silketråde. Læg majskolberne i koldt vand i 5 minutter. Tør dernæst majskolberne, pensl med olivenolie og drys med salt.

Skyl squash, og skær dem i skiver på cirka 1 cm. Vend dem i olivenolie, og drys med salt.

Grill majkolberne på alle sider, til majsene bliver flot gule og let gyldne. Grill squashskiverne på begge sider, til de får flotte grillstriber.

Pisk alle ingredienserne til vinaigrette dressingen sammen i en lille skål.

Skyl og tør rucolasalaten, og kom den i en skål.

Skær majsene af kolberne med en skarp kniv. Kom grillet majs, squash og feta smuldret i mindre stykker ned til rucolasalaten. Hæld dressingen over, vend rundt, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

Salat med grillet squash og majs

rucola med grillet squash og majs

 

Opskrift på salat med grillet squash og majs

Jeg serverede denne salat med grillet squash og majs til en familiemiddag i sommerhus. Måske årets sidste, dagen inden sommerferiens afslutning, hvor vi alle var samlet. På menuen var der grillet lammeculotte, og så lavede jeg også grillede gulerødder og godt brød som tilbehør.

En af salaterne var som sagt denne med rucola, squash, majs og feta. En virkelig god kombination, der har både bitre, søde, salte, cremede og sprøde elementer. Sprød og bitter rucola. Søde majs. Cremet feta. Med masser af god grillsmag fra særligt squash, der bliver gylden, saftig og får flotte grillstriber. Når det hele vendes sammen med en dejlig frisk viniagrette af citronsaft, får du en skøn sommersalat, der bare hitter!

 

TIP: Prøv også min opskrift på grillet spidskål med parmesan eller grillspyd med kylling og grøntsager , når du tænder op i grillen.

 

Salat med grillet majs

Grillet squash og majs

En salat med grillet squash og majs kombinerer to af de grøntsager, der hyppigst kommer på bordet, når vi tænder op i grillen. Flotte majskolber, der også smager vidunderligt, når de serveres hele med kryddersmør som i denne opskrift på grillede majskolber med purløgssmør. Og squash, der er nemme at skrive i skiver og som holder formen, når de steges saftige og gyldne på grillen.

I denne salat steger jeg majskolberne hele, inden jeg skærer majsene fra kolberne og bruger dem i salaten. Squashen skæres i skiver og grilles, til de får fine grillstriber. Men jeg kan også anbefale dig at skære dem i bånd som jeg gør i denne salat med grillet fersken og squash. Det gør squashen lidt nemmere at grille, uden at skiverne ryger ned i kullene gennem risten. Og så ser det også drøn flot ud i salaten med de lange, grillede squash-bånd.

 

TIP: En anden skøn sommersalat med feta er min opskrift på vandmelonsalat

 

Salat med squash majs og feta

 

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar