
Ingredienser
SALAT
- 4 laksefileter
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning
- 4 dl quinoa
- 1 bundt grønne asparges
- 150 g blandet salat
- 1 bundt radiser
- 1 håndfuld blandede krydderurter, f.eks. dild, persille og purløg
Butterbean-dip
- 1 dåse butterbeans
- 1 fed hvidløg
- saft af ½ citron
- ½ dl olivenolie
- ½ dl vand
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Sommersalat med laks
Skyl quinoaen grundigt i en sigte, og kog den i letsaltet vand i 15 minutter. Krydr laksefileterne med salt og peber, og steg dem i smør på en stor pande. Knæk den træede bund af aspargesene, og lad aspargesene stege lidt sammen med laksestykkerne på panden. Skyl og tør den blandede salat. Rens og skær radiserne i tynde skiver.
Butterbean-dip
Hæld væden fra dåsen med butterbeans. Blend alle ingredienserne til dippen sammen i en blender, til du får en cremet dip. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Til servering
Fyld en stor skål eller 4 små skåle med quinoa, butterbean-dip, laks, asparges, radiser og salat. Skyl og hak krydderurterne, drys dem over salaten, og servér.
Salatskål med laks
Salatskål med laks er et dejligt, sundt måltid, der både mætter og smager.
En mættende salat kan jo sammensættes på et hav af måder, men hvis man husker følgende indslag på ingredienslisten, går man ikke helt galt i byen: En proteinkilde, gode kulhydrater, sæsonens grøntsager og en cremet dip
Her fyldes skålen med laks, quinoa og butterbean-dip, og så tilføjer jeg grøn salat, asparges, radiser og friske krydderurter – alt sammen noget, der smager ekstra lækkert om sommeren.
TIP: Prøv også min opskrift på butterbean-dip med artiskokhjerter og pinjekerner
Jeg elsker dine menuplaner, jeg bruger dem meget som inspiration på mit arbejde 🙂 laver mad til vuggestue børn
Hvor er det bare skønt at høre, Cecilie 🙂