Sct. Oluf restaurant & bar

 photo IMG_0526_zps9564eb30.jpg
 photo IMG_0519_zpsd1aa591a.jpg
 photo IMG_0534_zps60e26383.jpg
 photo IMG_0540_zps99d055e4.jpg
På Mejlgade i Latinerkvateret i Århus finder man den populære franske bistro Sct. Oluf. Her serveres hver dag lækker hjemmelavet og rustik mad af friske råvarer inspireret af det fanske landkøkken. Der er intet menukort, men hver dag er der en treretters menu, hvor man kan, om man vil have to eller tre retter. Til forret serveres der ofte en let fiskeanretning, til hovedret kan vælge mellem kød og fisk, og til dessert et sødt punktum eller ost. Alt smager helt sublimt, og man kan næsten ikke undgå at gå mæt og tilfreds derfra. Priserne er utrolig rimelige: 135 kr for to retter og 145 kr for tre, og der serveres god rødvin og lækkert hjemmebagt brød.
Hos sct. Oluf vil man næsten altid møde ejeren: en meget fransk mand, med en meget stor personlighed. Han kan have tendens til at være en smule (læs: meget) uhøflig og arrogant , men kommer som regel i lidt bedre humør senere på aftenen, når han har fået lidt af stedets gode rødvin. Da vi besøgte resturanten denne aften, var hans første henvendelse til os, da vi kiggede på dagens menu på tavlen udenfor, at vi godt kunne gå igen: “I kan ikke komme ind her. I kan godt gå igen”. Da vi herefter forklarede, at vi altså havde bestilt bord, fik han dog lukket os ind, og bad os om at finde et ledigt bord selv. Det er tydeligt at mærke, at han bestemt ikke savner kunder og intet har problem har med at fylde resturanten hver aften – hvilket jo som sådan både er positivt og negativt. Resten af personalet er dog rigtig venlige og dygtige til at forklare dagens menu.
Det særlige ved resturanten er – ud over den virkelig gode pris og høje kvalitet af maden – den dejligt afslappede stemning. Der er altid fyldt med gæster i alle aldre og af alle typer. Man vil så at sige aldrig være hverken over- eller underdressed, og om du bare vil have et hurtigt måltid mad eller sidde og hygge ved bordet i flere timer, er helt op til dig. Husk dog altid at bestille bord…. eller at påstå, du har bestilt, for jeg tror helt ærligt ikke, han har styr på, hvor mange der har bestilt. Da min søster forsøgte at bestille bord over telefonen om formiddagen, smækkede han røret på, inden hun havde nået at sige sit navn eller klokkeslettet vil ville ankomme. Hun ringede op igen, hvor at sikre sig, at han havde fået fat i det og fik svaret: “4 personer, kl 21, jaja farvel”. Bom.
Ved siden af resturanten ligger det lille spise- og takeawaysted ‘OilNico’, som jeg har hørt meget positivt om, men aldrig selv har besøgt. Her kan man blandt andet få moule frites, fish’n’chips og dagens ret til rigtige billige priser (omkring 50 kr for det meste). Jeg vil udentvivl snart besøge stedet og håbe på, at en af de få siddepladser udenfor er ledige, så vi kan spise frokost i solen. Til aften har jeg hørt, at man skal være utrolig hurtigt ude med at bestille deres takeaway, da det ofte bliver usolgt.
Har I besøgt sct. Oluf eller OilNico? Jeg er sikker på, at rigtig mange fra Århus kender til dem. Det er jo de perfekte SU-venlige spisesteder, og jeg kommer helt sikkert igen, på trods af mit lidt ambivalente forhold til ejeren. Hvis man kan abstrahere fra det, er der nemlig ikke meget andet, at sætte en finger på. Jeg glæder mig også til at prøve OilNico – mon der er nogle af jer, der kan komme med nogle anbefalinger til, hvad jeg skal vælge på menúkortet?
ENGLISH RECAP: Restaurant Sct. Oluf in Aarhus always serves good food and vine at reasonable prices. 

11 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Prøv det! Deres Moules Frites og Fish’n Chips er virkelig
  godt. Men det er vist også det alle bestiller på Oli Nico
  🙂

  1. Du har helt ret, jeg retter det lige. Jeg kan aldrig være sikker på, at der er nogle, der er hurtige, så snart de spotter en fejl…….

 2. Åh Sct.Oluf var stedet jeg startede en bytur da jeg var
  yngre (16-17 år) de har et dejligt Århus sæt øl og en bitter 😀 Jeg
  har aldrig brugt det til andet end bar.

 3. Åh Sct.Oluf var stedet jeg startede en bytur da jeg var
  yngre (16-17 år) de har et dejligt Århus sæt øl og en bitter 😀 Jeg
  har aldrig brugt det til andet end bar.

 4. Grunden til at jeg aldrig besøger Sct. Oluf er netop at
  forretten næsten altid er fisk, men har ellers hørt godt om stedet.
  Men jeg er ret vild med Den Rustikke som vel nærmest ligger skråt
  overfor. Tre retter for 165, og der er som regel to forretter og to
  hovedretter at vælge imellem, og lidt større dessertudvalg. Og så
  er det bare rigtig lækkert. Og der synes jeg faktisk at have
  oplevet virkelig sød og venlig betjening 🙂

 5. Jeg er selv fra Århus, og kender udemærket de to steder. OliNico har jeg spist hos en del gange, omend betjeningen bestemt heller ikke altid er i top der! Desuden er det ofte rigtig svært at få bord, fordi der er så få pladser. Til gengæld er maden virkelig, virkelig god og billig, så jeg overlever de andre kritikpunkter 😉 Sct. Oluf nægter jeg til gengæld at spise hos! Jeg kan simpelthen ikke holde ejeren ud! Jeg har enkelte gange drukket øl der, når jeg har været i byen, fordi der ofte er ok plads og deres øl er billige og gode, men jeg kunne aldrig finde på at bruge min penge på mad der! Der er SÅ mange andre, gode restauranter i byen, hvor betjeningen er i top, så det vil jeg altså meget hellere. For mig er helhedsoplevelsen virkelig vigtig, og selvom maden måske er god, kan dårlig service altså ødelægge hele oplevelsen for mig. ps Den Rustikke får også varme anbefalinger fra mig 😉

 6. Jeg er selv fra Århus, og kender udemærket de to steder. OliNico har jeg spist hos en del gange, omend betjeningen bestemt heller ikke altid er i top der! Desuden er det ofte rigtig svært at få bord, fordi der er så få pladser. Til gengæld er maden virkelig, virkelig god og billig, så jeg overlever de andre kritikpunkter 😉 Sct. Oluf nægter jeg til gengæld at spise hos! Jeg kan simpelthen ikke holde ejeren ud! Jeg har enkelte gange drukket øl der, når jeg har været i byen, fordi der ofte er ok plads og deres øl er billige og gode, men jeg kunne aldrig finde på at bruge min penge på mad der! Der er SÅ mange andre, gode restauranter i byen, hvor betjeningen er i top, så det vil jeg altså meget hellere. For mig er helhedsoplevelsen virkelig vigtig, og selvom maden måske er god, kan dårlig service altså ødelægge hele oplevelsen for mig. ps Den Rustikke får også varme anbefalinger fra mig 😉

Skriv en kommentar