Simpel peanutbutter-fudge + kogebogsnyheder

PA100052
I ved, at jeg i øjeblikket arbejder på højtryk på min næste kogebog “Herlig & ærlig mad“. Opskrifterne er testet igen og igen (og igen!), teksten er små småt ved at være klar til første gennemlæsning, og billederne er snart i hus. Hvad jeg ikke har fortalt så meget om, er at jeg så småt er begyndt at arbejde på en anden kogebog også: Min tredje kogebog – hvilket føles så vildt at sige!
Bog nr. 3 bliver en dessertbog fyldt med de lækreste, sundere desserter, i samme stil som dem, I normalt finder her på bloggen og i dessertkapitlerne i mine første to bøger. Opskrifterne vil være til alle de, der, ligesom jeg, elsker søde sager, men som samtidig gerne vil spise sundt – i hvert fald størst delen af tiden – og derfor helst vælger hele, naturlige ingredienser, som kroppen kan bruge til noget, og styrer udenom mere forarbejdede fødevarer såsom hvidt sukker og raffineret hvedemel.
Jeg har netop taget hul på fasen med opskriftsudviklingen til bogen, og jeg forsøger at skabe opskrifter, der kan tilpasses flere forskellige behov og indholdet af så mange køkkenskabe så muligt. Jeg vil gerne undgå, at folk skal bruge dyre, specielle ingredienser, de normalt ikke køber, til opskrifterne, og derfor kommer kogebogen til at indeholde en masse “erstatningsforlag” – forslag til, hvilke ingredienser, du kan udskifte med nogle andre, og stadig få et godt resultat. Eksempelvis udgår jeg selv kunstige sødemidler, men jeg ved, at mange er glade for at bruge sukrin, og på samme måde kan de, der gerne vil bruge rørsukker i stedet for kokossukker, sagtens gøre det. Forhåbentlig vil det gøre kogebogen brugbar for alle, samt gøre den til en hjælp til at træffe sundere valg og ikke til en løftet pegefinger.
Jeg håber, at I synes, at bogen lyder lovende! Det føles lidt som om, jeg er gravid med min tredje bog, og jeg er simpelthen så spændt på, hvordan den kommer til at tage form. Faktisk tror jeg ikke, at ‘gravid-metaforen’ er helt ved siden af, for sådan en bogprocess er fuldstændig som at bære rundt på en baby i maven et lille år – man har så mange håb og drømme, og man GLÆDER sig sådan til endelig at holde den i sine arme og vise den frem.. Og nu er det ikke fordi, jeg vil sammenligne korrekturlæsning med en fødsel, men hold nu k*ft, hvor kan det være hårdt at komme igennem de sidste rettelser, inden bogen endelig kommer til verden, haha!
Planen er, at bogen skal udkomme om sådan cirkus et år, så der er stadig længe til endnu. Det gode ved, at jeg stadig så tidligt i processen, er, at der stadig er plads masser til idéer, så I må meget gerne komme med ønsker til opskrifterne eller bogen mere generelt. Vi har eksempelvis stadig ikke nogen titel, så sig endelig til, hvis I har et forslag. Det kan jo være, en af jer har det perfekt navn til min baby 😉
PA100056
Nå! Nok kogebogs-snak! Jeg har nemlig også en opskrift til jer i dag. Nu hvor jeg allerede snakket så meget om søde sager, synes jeg næsten ikke, jeg kan være bekendt ikke at dele lidt med jer også – det er jo nærmest som at vifte et stykke lun, velduftende æbletærte for næsen af jer, og derefter køre det hele ned selv.
Dagens opskrift kunne faktisk sagtens ende i min dessert-bog, men nu får I den i dag, og så må I hjælpe mig med at teste den og melde tilbage, om I synes, den er en kogebogsside værdig. Det synes jeg selv, ingen tvivl dér, for denne peanutbutter-fudge er både ufattelig lækker på smelter-på-tungen-måden, og så indeholder den kun to ingredienser. Ja! TO. T-O. 2 ingredienser. Peanutbutter og honning – det er da til at forstå, synes I ikke?
PA100061
Ingredienser
2 dl peanutbutter (smooth eller chunky, alt efter hvad du synes om)
1 dl honning
Kom peanutbutter og honning i en lille kasserolle. Rør det sammen, og opvarm det langsomt på et lavt blus, imens du rører konstant. Det er vigtigt, at du ikke bliver utålmodig og skruer op for varmen, da det nemt brænder på, og så vil din fudge skille og blive grynet.
Tag kasserollen af varmen, så snart peanutbuttermassen bobler, og hæld det straks ud på et stykke bagepapir eller i en beklædt form. Stil din fudge i køleskabet, og lad den køle af, inden den skæres i mundrette stykker. Opbevar peanutbutter-fudgen i køleskabet i en lufttæt beholder.

PA100064

15 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Det lyder vildt godt med en dessert-kogebog fra din hånd! Jeg har din første kogebog, og er meget glad for den. Glæder mig til den 2. og 3. udkommer 🙂 Held og lykke med det hele!

 2. Jeg er vildt imponeret over, hvad du når. En tredie kogebog, inden anden kogebog er udkommet!? Imponerende! Og så må jeg vist hellere se at få lavet nogle flere retter fra etteren, inden toeren og treeren udkommer 🙂

  1. Hæhæ, tak Andrea 🙂 Jeg har jo arbejdet på bog nr. 2 siden nytår, så for mig virker det ikke som om, de to kommer til at lægge oven i hinanden, men jeg godt se, at I må tro, at jeg har en masse i gang på én gang 🙂

 3. Lyder skønt med dine bøger 🙂 Har kun en bøn ift. din dessertbog.. Jeg og mange andre lider af irritabel tarm og det betyder at jeg/vi ikke kan tåle dadler og tørret frugt som desværre snart indgår i alle “sunde” kager. Så håber inderligt at din bog vil være anderledes og uden dadler som hovedingrediens !!!

   1. Dejligt 🙂 håber det bliver størstedelen. Er så ærgerligt med halve kogebøger jeg/vi ikke kan bruge fordi der bare ikke er nogle erstatningsmuligheder.

 4. Wuhuu, det lyder simpelthen så spændende og fantastisk for dig, Emma! Er helt glad på dine vegne 🙂 Jeg synes det lyder som en god “blanding” af bøger du får udgivet – Der er noget til enhver lejlighed og smag! Jeg glæder mig til at se hvad efterkommerne vil bringe af godter med sig!

  1. Hvor er du sød, Sabrina 🙂 Du kan også tro, jeg glæder mig til at se, hvad der kommer til at ske 🙂

 5. Er SÅ imponeret over din produktivitet 😉
  Har den første og skal self. også have anden og tredje. Det lyder super lækkert med en dessertbog og jeg er især glad for at ingredienserne er nogle de fleste kender. Snakkede faktisk, så sent som i dag, med en veninde om hvor dejligt det er med opskrifter, der ikke kræver underlige produkter, som oftest også er dyre. Held og lykke med det hele Emma 😉

 6. Hvilken slags honning bruger du? Flydende eller fast? De ser super lækre og dejligt simple ud! 2 ingredienser er da noget man kan forholde sig til som nyudflyttet studerende, der ikke længere bor hjemme ved mors fyldte skabe og skuffer 🙂

Skriv en kommentar