ANNONCE

Skåne guide

Skåne guide emma martiny

Skåne guide til natur og byliv

I denne Skåne guide kan I læse mine bedste tips i det sydlige Sverige, der byder på smuk natur, hyggelige brostensbelagte havnebyer og ægte svensk landstemning. Et herligt sammensurium af romantisk ferieidyl, lige i Københavns baghave.

I weekenden tog jeg min gode veninde under armen for at udforske natur og byliv i Skåne. Vi tog toget fra Århus til Malmø, og derfra lejede vi en bil, så vi havde rig mulighed for at komme rundt. Der er cirka to timers køretur fra det sydlige Skåne til det nordligste punkt, så nærmest ligegyldigt hvor man finder sin base, er det nemt at udforske hele området med små dagsture.

Weekendtur til Skåne

I denne Skåne guide kan I læse om, hvad vi brugte vores forlængede weekend på. Og lidt om noget af det, som vi gerne ville have udforsket, men som tiden og vejret desværre ikke tillod.

Hvis I har tilføjelser til min lille skåne guide, må I endelig skrive jeres anbefalinger i en kommentar. Det bliver de, der læser med, fordi de planlægger en tur over Øresund, stensikkert glade for!

 

TIP: Find også rejseguides til Berlin , Bornholm eller Paris

 

En lille notes og et polaridbillede i hyttens gæstebog
En tår fra en kop, lavet af en lokal keramiker. En af de mange fine detaljer i hytten.

Hytte i Skåne

Villa Sigrid i Vejbystrand

Vi boede i en fin lille hytte i Vejbystrand, hvorfra vi nemt kunne komme rundt alle de destinationer, jeg beskriver i denne Skåne guide.

Fra hytten er der 10 minutters gang til stranden, og her var der både adgang til vandreruterne Skåneleden og Kattegattleden, så det er perfekt spot, hvis man vil ud på nogle lange gåture.

Hytten havde et soveværelse, en stue, køkken og bad – at hvad man har brug for som (venne)par eller en lille familie.

 

Villa Sigrid Cottage
Vejbystrands b&b, Skogsvägen 37, SE-266 54 Vejbystrand
Se billeder og book hytten her

 

Skåne guide

 

Natur og vandreruter i Skåne

 

Kullaberg naturreservat

Ved den lille havneby Mölle ligger det otte kilometer lange bjerg Kullen (Kullaberg på svensk). Det er et naturreservat fyldt med dyreliv, smuk natur og forskellige aktiviteter såsom hvalsafari, grottevandring og rappelling. De forskellige guidede aktiviteter kan bookes her.

Du finder hovedindgangen til naturreservatet højest oppe i Mölle, og der er gratis adgang. I Kullens Naturum besøgscenter kan man få mere information om de mange forskellige vandrestier, eksempelvis Kullaleden, som strækker sig langs hele halvøen.

 

Skåneleden

Skåneleden er en vandrerute på ovr 1000 kilometer, der løber gennem Skåne. Ruten er indrelt i fem delstrækninger, og går man hele turen, kommer man gennem hele 29 kommuner.

Hvis du vil prøve at gå på Skåneleden, kan du prøve ruten fra Mölle til Kullen fyr. En tur på 4,8 km, der tager 3-4 timer. Når du har nået fyret, kan du tage en bus tilbage til Mölle – eller naturligvis gå turen retur.

Find mere information om Skåneleden her

 

Det fine drivhus i Sofiero slotshave
Malmø Kunsthall
De bedste kardemommesnurrer fra St. Jakobs Stenugnsbageri

Luksus havregrød på Jord i Malmø

Byer, seværdigheder og spisesteder i Skåne

Malmø

Da vi ikke var fantastisk heldige med vejret, søgte vi den ene dag ly fra blæst og byger i hyggelige Malmø. En by, jeg har besøgt en enkelt gang før, og som også denne gang overraskede positivt.

I Malmø spiste vi på Jord, gik en lang tur gennem byen og ned forbi havnen og nød en kardemommesnurrer fra St. Jakobs Stenugnsbageri – de bedste af slagens, hvis I spørger man.

I kan læse min Malmø guide her for mange flere tips til byen.

 

Jord – Frokost, fik og butik
Falsterbogatan 1

211 58 Malmö 

St. Jakobs Stenugnsbageri
Flere destinationer, fx i Malmø Saluhall

 

Bröd Kultur 0.2 ved Sofiero Slot
Bageri med duft af kardemomme og hjemmebag

Den lille morgenmadstallerken
Gårdbutikken ved Sofiero Slot

Slotsparken ved Sofiero
Dér gad jeg godt flytte ind!

Lokale råvarer hos Matkooperativet
Kaffe fra Bruket

Holy Greens

Helsingborg

Vi startede dagen lidt udenfor Helsingborg, hvor vi besøgte Sofiero Slot og gårdbutik. Først spiste vi morgenmad hos Brödkultur 2.0, det fineste bageri placeret i en af slotgårdens gamle lader. Her I kigge forbi!

Slottet er mægtig pænt og parken fantastisk fin, så jeg vil varmt anbefale jer at kigge her forbi. Man kan gå den pæneste gåtur, og slottet har også en hyggelig udstilling om dets historie.

Efter vores besøg ved Sofiero, kørte vi ind til Helsingborg. Den næststørste by i Skåne, som virkelig overraskede med sine hyggelige brostensbelagte gader og massevis af caféer.

I Helsingborg spiste vi frokost på Holy Greens, der laver de lækreste salater, hvis man trænger til lidt andet end fika og søde sager. Og så nød vi en god kaffe to-go fra caféen Bruket.

Hvis I er et madøre som jeg, må I huske at gå forbi Matkooperativet. Det er en lille medlemsejet butik, der sælger lokale råvarer og delikatesser.

Vi gik også op til Kärnan, et tårn helt tilbage fra middelalderen, der er placeret lige midt i byen. Herfra kunne vi nyde udsigten helt over mod den danske kyst.

 

Brödkultur 2.0
Sofierovägen 126a, 25284 Hbg

Sofiero Slot

Sofierovägen 131, 252 84 Helsingborg

Holy Greens
Flere lokationer, se deres hjemmeside

Bruket kaffebar
Bruksgatan 9, 252 23 Helsingbor

Matkooperativet
Möllegränden 4A, 252 23 Helsingborg

Kärnan
Slottshagsgatan, 250 07 Helsingborg

 

 

Udsigten fra Mölle havn
pizza hos Mölle Krukmakeri

Mölle

Mölle er en vældig charmerende lille havneby. Vi svingede forbi, lige inden solen gik ned, og gik en tur ved havnen, inden vi spiste pizza hos Mölle Krukmakeri.

Pizzeriaet var et spøjst og hyggeligt sted, hvor et pottemagerværksted med krukker og keramik drives sammen med en populær restaurant. Her serveres der fika om dagen, med kaffe, brød og kage, og autentisk stenovsbagt pizza om aftenen.

Bare køreturen til Mölle er fin i sig selv – små, snoede veje med udsigt til hav, skov og klipper. Det er et af de mest naturskønne steder i Skåne, og der er en populær vandreture fra byen til Kullen fyr, hvor man følger Skåneleden små 5 km ud til spidsen. Vi havde planer om at forsøge os med vandreturen, men desværre måtte skippe på grund af vejret.

 

Mölle Krukmakeri
Mölle Hamnallé 9, 263 77 Mölle

Vandreruten Mölle – Kullens fyr
Læs mere om ruten her

 

 

Höganäs

Kystbyen Höganäs besøgte vi for at kigge forbi deres Saluhall i udkanten af byen. Det er et virkelig hyggeligt madmarked med alverdens delikatesser og en fin café. Det er det perfekte sted at svinge forbi, hvis man gerne vil købe nogle spiselige souvenirs med hjem.

Höganäs er i øvrigt kendt for sin keramikproduktion, så der er masser af små butikker skiltet ved vejen, man kan svinge forbi.

Höganäs Saluhall
Bruksgatan 36Z, 263 39 Höganäs

 

 

 

Jeg håber, I har nydt min Skåne guide. Byd endelig ind med spørgsmål og egne tips i kommentarfeltet!

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma

    Jeg fandt din fine guide til Skåne ved at google. Sjovt, at den lige rammer plet i forhold til det område af Skåne, vi har en idé om at ville flytte til, når vi får solgt ud i Danmark. Tak for god inspiration. Der var flere steder, jeg ikke kendt til i din beskrivelse 🙂 Super godt 🙂

    Mange hilsner
    Joan

Skriv en kommentar