{ Se den fulde video på Karolines Køkkens hjemmeside }
Skovbærgrød
Mit søde punktum på Fløderuten er også lidt af en mormor-ret. Jeg havde nemlig besluttet mig for, at jeg ville lave min udgave af den danske klassiker: Rødgrød med fløde.
Sådan en portion er for mig ren nostalgi. I min barndom fik vi dessert næsten hver dag, oftest med grød af årstidens frugter og bær. Hverdagsdesserterne var ikke flødekager og is, men vi fik altid en smule frugt, yoghurt eller grød for at runde måltidet af. Den tradition stammer fra min mor, som er vokset op på en bondegård, og som synes, at lidt sødt efter ethvert måltid er en menneskeret.
Nostalgisk hverdagsdessert
Den version af rødgrød, jeg vil dele med jer i dag, er sådan en hverdagsdessert, der minder mig om min barndom. Dog med et noget mere moderne twist og uden helt så meget sukker, som min mors søde tand foretrækker…
Først og fremmest adskiller min grød sig, da den ikke helt er dannebrogsrød. Jordbærrene har nemlig fået selskab af en blanding af ribs, brombær og blåbær. Det giver en smuk, mørkere farve. Dernæst har jeg sødet grøden med ahornsirup, for at gøre desserten en smule mere hverdagsvenlig og ikke helt så hvinende sød. Ahornsiruppen bruges også til at karamellisere sprøde kerner, som tilføjer lidt knas på toppen, hvilket er noget, den klassiske mormor-opskrift altså mangler, hvis I spørger mig.
Én ting, har jeg dog ikke ændret på. Og det er, at der skal en sjat fløde over til sidst. Det kan og bør ikke undværes. Bare en lille sjat er det, der gør hele forskellen og som runder skovbærgrødens smag af på den fineste vis.
Husk også at besøge Karolines Køkkens hjemmeside, hvor I kan se alle videoerne. Her kan I komme med på Fløderuten og finde mere inspiration til, hvordan en lille sjat fløde kan gøre den helt store forskel.