Snackbarer med sød kartoffel & kagekrydderier

De her snackbarer med sød kartoffel og kagekrydderier er virkelig min go-to, når jeg har lyst til noget sødt, der stadig er til den sunde side. De smager simpelthen så stjernegodt! Snackbarerne byder på en dejlig sødme og lune krydderier, der minder en om den klassiske krydderkage. Og konsistensen? Den perfekte kombination af müslibar og kage!

snackbarer med sød kartoffel og kagekrydderi

Snackbarer med sødkartoffel og kagekrydderier

 

Bedøm denne ret

Snack

Ingredienser

  • 200 g sød kartoffelmos
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 1 spsk. kokosolie (stuetemperatur)
  • 1/2 spsk. kanel
  • 1/2 tsk. revet muskatnød
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1 knsp. stødt ingefær
  • 1 tsk. vaniljepulver eller korn fra 1 vaniljestang
  • 1 knsp. salt
  • 3 dl grovvalsede havregryn
  • 2 dl valnøddekerner

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen på 175 grader.
Bland sød kartoffelmos, ahornsirup og kokosolie i en skål. Tilsæt alle krydderierne, og rør godt rundt. Tilsæt derefter havregryn og valnøddekerner, og bland det sammen til en klistret masse.
Beklæd et ildfast fad på 20 x 30 cm med bagepapir. Lad bagepapiret stikke så langt op over siderne, at du kan folde det over fadet og bruge det til at presse barerne sammen. Fyld derefter skålens indhold over i fadet, og brug først fingrene eller en ske, til at fordele det i et jævnt lad. Fold derefter bagepapiret over som beskrevet, og pres massen sammen, så godt du kan.
Sæt fadet i ovnen i 1 time, indtil kanterne er helt sprøde og overfladen er fast og mørk gylden. Lad det derefter køle helt af, inden du skærer barerne ud.
Opbevar snackbarerne i en lufttæt beholder i køleskabet… hvis de altså ikke forsvinder inden.

Find flere opskrifter i samme kategori

IMG_2537

Den perfekte søde snack til hverdagen

Titlen siger det hele selv. Mine snackbarer med sødkartoffel og kagekrydderier er perfekte til at stille den lille sult, som en dessert efter et(hvert) måltid eller bare som to-go morgenmad på dage, hvor det skal gå ekstra stærkt. De er sprøde på ydersiden, seje inden i, og består af sød kartoffel, havregryn, valnødder samt krydderier, der sammen får barerne til at smage af vaskeægte krydderkage. Herhjemme er barerne altid væk på nul-komma-fem, så jeg kan godt anbefale at lave dobbeltportion!

 

IMG_2522

Sund hverdagsforkælelse

Generelt vil jeg mene, at jeg spiser relativt sundt i hverdagen. Men det betyder på ingen måder, at jeg går på kompromis med lidt hverdagsforkælelse, hvad angår mad. Jeg har virkelig en sød tand, som jeg nok aldrig slipper helt af med. Derfor prøver jeg i stedet at lave nogle lidt sundere søde sager i hverdagen, som jeg kan nyde til eftermiddagskaffen. Det betyder nemlig meget for mig at sundhed og nydelse går hånd i hånd. Og dér rammer denne opskrift virkelig plet! Mine snackbarer med sød kartoffel og kagekrydderier er virkelig lækre og tilmed perfekte at tage med på farten eller i madpakken.

 

TIP: hvis du kan lide mine snackbarer med sød kartoffel og kagekrydderier, er jeg sikker på, at du også vil synes om mine morgenmadscookies med sød kartoffel.

 

IMG_2377

Sød kartoffelmos

Den magiske ingrediens er sød kartoffelmos, der tilføjer masser af sødme og får ingredienserne til at hænge sammen. Mosen er super nem at lave. Man smider bare en eller flere søde kartofler i ovnen ved 200 grader i 20 – 40 minutter, alt efter deres størrelse, indtil de er bløde hele vejen igennem. Derefter (eller når de er kølet lidt af, bevares – pas på du ikke brænder dig) kan du nemt skrabe mosen ud.

 

Hvis du har mod på en lidt anderledes dessert, kan du også prøve at bage mindre søde kartofler i ovnen, og derefter skære et snit, fylde dem med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis og drysse med hakkede, ristede nødder. Jeg siger jer, det smager godt, selvom I måske tænker, at kartofler da ikke kan spises til dessert. I så fald vil I helt sikkert blive overrasket over hvor lækker sød, sådan en orange fætter smager, når den har hygget sig i ovnen.

 

IMG_2387

IMG_2441

IMG_2444

IMG_2549

Sundere søde sager

Har du (ligesom jeg) også en meget sød tand? Men samtidig et ønske om at spise rimelig sundt i hverdagen? Så er du kommet til det rette sted. Jeg har det nemlig præcis på samme måde: jeg vil gerne spise sundt men uden at skære nydelse fra. Derfor har jeg også udviklet en hel del opskrifter på sundere søde sager. Opskrifterne laver jeg ofte om søndagen, så jeg har lidt til ugens løb (hvis de holder så længe selvfølgelig). Prøv eksempelvis min opskrift på  sunde gulerodsmuffins, chokorug eller muffins med kikærter og chokolade. Er du på udkig efter små hapsere, kan jeg anbefale mine chokoladetrøfler med avokado, gudindekugler eller sunde romkugler med bønner.

Har du lyst til mere inspiration til sundere søde sager, kan du også udforske mit opskriftindeks sundere søde sager eller købe min e-bog: hverdagssødt med bælgfrugter.

8 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Kære Emma
    Elsker søde kartofler, men manglede nye ideer til hvordan jeg kunne spise dem, så det her skal helt klart prøves! De er jo super sunde og dejligt søde. Mon man kan bruge knækkede boghvedegryn istedet for havregryn? God weekend:)

  2. uhm de skal helt sikkert prøves, men jeg har ikke kokosolie i huset – er der andet jeg kan bruge istedet ?
    Jeg har forøvrigt købt din bog og eeeeelsker den 🙂

Skriv en kommentar