Mexicanske veggiedeller
Veganske mexi bøffer er en af mine yndlingsopskrifter på sunde, vegetariske bøffer.
Her smager jeg veggiebøfferne til med mexicanske krydderier, men du kan sagtens bruge lige det, du holder af. Vælger du dog at gå med mexi-varianten, vil jeg anbefale dig at spise bøfferne i en mexi-bowl eller i en burger med salsa, guac & salat. Begge dele smager helt fantastisk godt! En skøn måde at få et kødfrit måltid på – man savner på ingen måde kødet – og plantebøfferne mætter så dejligt pga. både quinoa og bønner.
Nemme veganske mexi bøffer
Måske du har prøvet at lave veganske bøffer, der falder fra hinanden, når de steges, eller ender med at blive enten for tørre eller våde? Ikke her! De her veganske mexi bøffer bliver sprøde på ydersiden og saftige i midten, lige præcis som de kan, skal og bør være. Så hvis dårlige oplevelser har skræmt dig væk før, så vil jeg virkelig anbefale dig at give dem her et forsøg.
TIP: Prøv også min opskrift på lækre rødbedebøffer til din veganske burger eller quinoabøffer som et skønt alternativ til falafler!
Nem opskrift på veganske bøffer
Selvom jeg holder af at dele (og spise!) grønne opskrifter, er jeg ikke vegetar. Og jeg bliver det nok heller aldrig, for både min krop og smagsløg sætter pris på mindre mængder af animalsk protein (af god kvalitet, bevares).
Når jeg så ofte vælger at spise kødfrie måltider, handler det først og fremmest om, at jeg synes, det smager godt. At det er godt for miljøet at skrue ned for kødforbruget er blot en kæmpe bonus! Ofte foretrækker jeg nemlig det vegetariske alternativ. På den måde ender det helt automatisk med, at jeg kun spiser kød en 2-3 gange i ugen. For når man først har lært at være kreativ i køkkenet med sunde og grønne ingredienser, så finder man hurtigt ud af, hvor lækkert det kan være at spise vegetarisk!
Tag denne her opskrift som eksempel. Jeg har aldrig rigtig sat pris på en hakkebøf, men en mexicanske veggie-bøf med søde kartofler, quinoa og sorte bønner? Now we’re talking!
Glutenfrie burgerboller med masser af fibre
Bollerne på billederne har jeg forresten lavet efter opskriften på fiberrige kerneboller. Selvom det er en gammel opskrift er det stadig en af mine yndlingsopskrifter. Jeg har fået så meget god respons på den, så jeg vil virkelig anbefale jer at give bollerne et skud! En skøn og sund måde at lave burger på – med masser af grønt, planteprotein og fiberrigt brød.