Veganske mexi bøffer med søde kartofler

Dette er blevet min to-go opskrift, når jeg laver veggiebøffer, for “farsen” er enormt nem at have med at gøre, og så får de den helt rigtige konsistens.

Bøfferne indeholder quinoa og sorte bønner, og den gode konsistens stammer fra bagt sød kartoffel.

Veganske mexi bøffer

Veganske mexi bøffer med søde kartofler

 

Bedøm denne ret

Veganske bøffer til 4 personer
forberedelse 15 / tilberedning 60 / i alt 1 t 15 min

Ingredienser

  • 400 g søde kartofler
  • 2 dl quinoa
  • 1 dåse sorte bønner
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille
  • 1 dl finvalsede havegryn
  • 2 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 spsk. oregano
  • 1 tsk. salt friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir. Halvér søde kartoflerne, og placér dem med skindsiden op ad på bagepladen. Bag søde kartoflerne i cirka 30 minutter, til de er helt møre. Lad dem derefter køle lidt af. Skyl quinoaen grundigt i en sigte, og kog den derefter i let saltet vand i cirka 15 minutter, til de små haler frigøres. Lad quinoaen køle af.

Skrab kødet ud af søde kartoffelskallerne, og kom det i en skål. Hak skællen groft, og tilsæt dem også til skålen (undlad hvis kartoflerne ikke er øko). Dræn de sorte bønner fra dåsen, og skyl dem i en sigte. Tilsæt bønnerne til skålen sammen med pressede hvidløg og finthakket persille. Tilsæt også quinoa, finvalsede havregryn, paprika, spidskommen, koriander, oregano, salt og peber. Brug derefter en ske (eller dine hænder), til at mose og røre det hele godt sammen, så du får en fars.

Form farsen til cirka 9 bøffer, og placér dem på en beklædt bageplade. Sæt bøfferne i ovnen i 20-30 minutter ved 200 grader, til de er sprøde og faste. Servér veggiebøfferne i en burger eller som alternativ til kylling i min lækre mexi bowl. 

Find flere opskrifter i samme kategori

Mexicanske veggiedeller

Veganske mexi bøffer er en af mine yndlingsopskrifter på sunde, vegetariske bøffer.

Her smager jeg veggiebøfferne til med mexicanske krydderier, men du kan sagtens bruge lige det, du holder af. Vælger du dog at gå med mexi-varianten, vil jeg anbefale dig at spise bøfferne i en mexi-bowl eller i en burger med salsa, guac & salat. Begge dele smager helt fantastisk godt! En skøn måde at få et kødfrit måltid på – man savner på ingen måde kødet – og plantebøfferne mætter så dejligt pga. både quinoa og bønner.

Nemme veganske mexi bøffer

Måske du har prøvet at lave veganske bøffer, der falder fra hinanden, når de steges, eller ender med at blive enten for tørre eller våde? Ikke her! De her veganske mexi bøffer bliver sprøde på ydersiden og saftige i midten, lige præcis som de kan, skal og bør være. Så hvis dårlige oplevelser har skræmt dig væk før, så vil jeg virkelig anbefale dig at give dem her et forsøg.

TIP: Prøv også min opskrift på lækre rødbedebøffer til din veganske burger eller quinoabøffer som et skønt alternativ til falafler!

 

veganske mexi bøffer

Nem opskrift på veganske bøffer

Selvom jeg holder af at dele (og spise!) grønne opskrifter, er jeg ikke vegetar. Og jeg bliver det nok heller aldrig, for både min krop og smagsløg sætter pris på mindre mængder af animalsk protein (af god kvalitet, bevares).

Når jeg så ofte vælger at spise kødfrie måltider, handler det først og fremmest om, at jeg synes, det smager godt. At det er godt for miljøet at skrue ned for kødforbruget er blot en kæmpe bonus! Ofte foretrækker jeg nemlig det vegetariske alternativ. På den måde ender det helt automatisk med, at jeg kun spiser kød en 2-3 gange i ugen. For når man først har lært at være kreativ i køkkenet med sunde og grønne ingredienser, så finder man hurtigt ud af, hvor lækkert det kan være at spise vegetarisk!

Tag denne her opskrift som eksempel. Jeg har aldrig rigtig sat pris på en hakkebøf, men en mexicanske veggie-bøf med søde kartofler, quinoa og sorte bønner? Now we’re talking!

fars til plantebøffer

veganske mexi bøffer

Glutenfrie burgerboller med masser af fibre

Bollerne på billederne har jeg forresten lavet efter opskriften på fiberrige kerneboller. Selvom det er en gammel opskrift er det stadig en af mine yndlingsopskrifter. Jeg har fået så meget god respons på den, så jeg vil virkelig anbefale jer at give bollerne et skud! En skøn og sund måde at lave burger på – med masser af grønt, planteprotein og fiberrigt brød.

 

veganske mexi bøffer

Shop the post

- reklamelinks

8 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Endnu engang rammer du spot on ! Jeg er ej heller vegetar, men jeg elsker ligeledes vegetariske retter og foretrækker dem ofte frem for andet. Jeg ville dog aldrig undvære kød fuldstændig eller lignende. Den her opskrift lyder fantastisk – jeg har nemlig haft problemer med de veggie-bøffer førhen, pga konsistens.
    Forresten, elskede jeg videoen på din insta-story omkring dine Iherb køb. Kunne du måske lokkes til at lave et indlæg herinde om Iherb? Hvad du typisk køber, hvordan man finder rundt derinde og udvælger hvilken vare man skal have ud af de 700 forskellige varianter osv osv?

    1. Hej søde du 🙂 Håber, du får succes med opskriften.
      Jeg er ikke iHerb-ekspert – jeg holder bare af at shoppe derinde lige som mange andre. Så jeg vil egentlig helt undgå at lave et indlæg, da jeg ved, at der fører en masse spørgsmål med omkring told osv., som jeg ikke kan svare på.

    1. Hej Majken 🙂 Så skal du komme noget andet i i stedet. Fx kogte ris, bulgur eller lignende 🙂

Skriv en kommentar