Sød kartoffel-granola

IMG_2490
Efter at have forelsket mig i mine snackbarer med sød kartoffel, måtte jeg prøve at genskabe smagen i en lækker, sprød, krydret og sød granola. Dette blev resultatet, og jeg siger jer, det er et hit!

IMG_2404
Sød kartoflerne tilføjer masse af sødme, så det er ikke nødvendigt at tilføje mere sukker. Hvis I har en ekstra sød tand, vil jeg dog anbefale jer at til bruge et par spiseskeer honning eller ahornsirup også, eller måske vende skiver af dadler eller andet tørret frugt i det færdige resultat. Det er netop det fantastiske ved en hjemmelavet granola: man kan tilsætte præcis de ingredienser, man synes aller bedst om – eller har i køkkenskabene.. let’s be honest. Det gælder både valg af krydderier (kanel/vanilje/kakaopulver), fedststof (smør/kokosolie/olie), gryn (havre/spelt/boghvede) samt nødder, mandler, frø og kerner. Så længe I holder jer nogenlunde til mængdeangivelserne, når I erstatter ét med noget andet, kan I sagtens give jer til at eksperimentere.

IMG_2496

Jeg er blevet vild med at tilsætte poppede frø, ris eller korn til min hjemmelavede granola. Det gør resultatet mere let og knasende sprødt, præcis som den konsistens mange købte udgaver har, men som jeg tidligere har haft svært ved at genskabe.
I denne opskrift har jeg brugt poppet boghvede. Det kan købes i de fleste helsekostbutikker, men brug gerne poppede ris, quinoa elle lignende, hvis du nemmere kan få fingrene i det. Du kan også selv forsøge at poppe dine frø og korn. Hvis du helt vil undlade de poppede frø eller korn, kan du også det. I så fald skal du bare skrue op for indholdet af havregryn, mandler og nødder.

 

TIP: Prøv min opskrift på ekstra sprød basis granola.

 

IMG_2503
Ingredienser
1 dl sød kartoffelmos
2 spsk. kokosolie, stuetemperatur
1/2 spsk. kanel
1/2 tsk. revet muskatnød
1/2 tsk. kardemomme
1 knsp. stødt ingefær
1 tsk. vaniljepulver eller korn fra 1 vaniljestang
3 dl grovvalsede havregryn
3 dl poppet boghvede
1 dl mandler
1 dl græskarkerner
Forvarm ovnen på 175 grader.
Bland sød kartoffelmos, kokosolie og alle krydderierne sammen i en skål.
Tilsæt derefter havregryn, poppet boghvede, mandler og græskarkerner, og rør det grundigt sammen.
Fordel massen på en beklædt bageplade, og sæt det i ovnen i 30 minutter, indtil granolaen er gylden og helt sprød.
Lad granolaen køle helt af, og opbevar den i en lufttæt beholder.

IMG_2514

8 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hvor ser det lækkert ud. Kan man poppe boghvede og andet efter samme fremgangsmåde som amaranth? Jeg får snart en pakke raw boghvede og vil gerne prøve at poppe dem.
  Kh.
  Anne-Marie

  1. Hej Anne-Marie 🙂 Ja, det skulle gerne fungerer på samme måde. Jeg har dog endnu ikke prøvet det endnu.

 2. Orv, hvor lyder det bare spændende! Jeg har i flere år tænkt på, at jeg gerne ville spise grøntsager om morgenen, men det bliver bare aldrig til noget. Den her granola er da et oplagt babystep – selvom det bliver i meget små mængder 🙂

 3. Hej Emma!
  Jeg har desværre ikke noget kokosolie, men jeg kan læse mig til, at jeg kan erstatte det med smør. Skal smøren smeltes, inden jeg blander det sammen med de andre ingredienser

  1. Hej du 🙂 Hvis du har en god blender eller foodprocessor, kan du sagtens bare bruge blødt smør. Ellers kan du smelte det hurtigt i en kasserolle.

Skriv en kommentar