Nem sød kartoffel pande
Min sød kartoffel pande er utrolig dejlig hverdagsmad. Den sund og dejlig mættende, og så tager den ikke særlig lang tid at tilberede.
I flere lande har man en traditionel, populær ret, hvor æg steges i en sauce af grøntsager. Eksempelvis den mellemøstlige shakshuka eller den mexicanske huevos rancheros.
Min sød kartoffel pande minder gevaldigt om både den nordafrikansk og den mexicanske variant. Her er spejlæggene stegt i en grov mos af søde kartofler og spinat fremfor en tomatsauce.
Hvis I elsker søde kartofler lige så højt som jeg, vil kombinationen være et sikkert hit. Jeg siger jer, det er godt, når man både fanger lidt af de sprøde kanter, fyldende æggeblomme og smeltet ost i én og samme mundfuld. Det er en af de retter der er enormt simpel at bikse sammen, men som alligevel overrasker positivt, når man sætter tænderne i retten.
Find flere opskrifter med æg
- Humshuka – shakshuka på bund af hummus
- Salade niçoise med ristede kartofler
- Ristede gulerødder med quinoa, dukkah og labneh
- Æggekage med laks, squash og spinat
- Spejlægsreder med gulerod, sprød ost og chia-karse