Den bedste opskrift på spaghetti carbonara
Spaghetti carbonara er en ret, jeg særligt husker fra min barndom. Det var ofte på menuen – nok fordi, det var hvad, mine forældre kunne overskue med tre små børn. Carbonara er nemlig helt utrolig simpelt at fremtrylle, og så er det en ret, der både hitter hos voksne og børn. Det er sådan en opskrift, man både kan servere til en datenight eller for hele børnefamilien.
Af den grund, er carbonara også et hit i vores hjem. Min mand og søn elsker pasta, og denne opskrift elsker jeg også – hvis altså den laves af ordentlige råvarer!
TIP: Prøv også min opskrift på knuste kartofler med Grana Padana
Ingredienser til carbonara
En carbonarasauce ser du ofte lavet med fløde, men det er i min (og mange italienske kokkes) verden helt forkert. Carbonara skal laves med en sauce af æg og ost, vendt i spaghetti med sprøde tern af fed, italiensk skinke. Top retten med friskkværnet peber og endnu mere friskrevet ost, og du har en helt autentisk carbonara.
Her er de 5 ingredienser, jeg bruger til opskriften:
- Spaghetti: Du skal bruge helt klassisk spaghetti til denne opskrift. Både frisk og tørret kan bruges.
- Æg: Jeg bruger hele æg fremfor blot æggeblommer. Det gør, at retten ikke bliver alt for fed men stadig perfekt cremet.
- Bacon eller pancetta: Traditionelt set bruger man skinken “guanciale”, men da det er svært at få fat på, vælger jeg bacon eller italiensk pancetta.
- Grana Padano: Min favorit, hvad gælder hårde, italienske oste.
- Sort peber: Brug altid friskkværnet! Du skal ikke tilsætte salt til andet end kogevandet, da ost og skinke er salt.
TIP: Prøv også min opskrift på risotto med svampe.
Carbonara med Grana Padano
Grana Padano er en perfekt ost at bruge i det italiensk køkken og klassikere som spaghetti carbonara. Den faste ost kan let rives, og den har en fantastisk smag.
Den enestestående gode smag skyldes både nøjsomt udvalgte råvarer fra området Pianura Padana (Po River Valley i Norditalien) samt den traditionsrige produktion. Hver Grana Padano ostehjul lagres i mindst 9 måneder – sommetider mere end 24 måneder – så det er en proces, der kræver tålmodighed for at frembringe den genkendelige smag og smuldrende konsistens.
TIP: Prøv også Grana Padano i mine andre opskrifter som bønnedip eller crispy kylling.
Tip: Undgå at carbonara saucen skiller
For at undgå, at din carbonarasauce skiller og bliver grynet, vil jeg anbefale dig følgende:
- Pisk friskrevet ost og æg sammen i en skål til en cremet masse. På den måde kan det let tilføjes til spaghettien på samme tid.
- Tag gryden af varmen, når du tilføjer ægge-ostemassen. Det er meget vigtigt, at varmen ikke er for høj, for så vil æggene sætte sig for hurtigt.
- Vend rundt, vend rundt, vend rundt, indtil saucen har fordelt sig på pastaen. Du skal ikke stoppe, før du er tilfreds med konsistensen, for så vil saucen sætte sig i bunden af gryden.