De bedste squashfrikadeller med halloumi
Squash frikadeller er en af mine favoritopskrifter på vegetarfrikadeller! De er saftige men faste i konsistensen, med en god og alligevel forholdsvis neutral smag.
I mange opskrifter på vegetardeller kan “farsen” være svære at få til at hænge sammen. Nogle gange falder de fra hinanden, når de vendes på panden. Og sommetider bliver det bare en kedelig, tør fornøjelse, der på ingen måder kan konkurrere med en rigtig mormor-frikadeller. Jeg tør væde med, at I kender det.
Heldigvis er denne opskrift anderledes! Hvis du sidder og nikker genkendende, må du prøve denne opskrift. Her giver halloumi-ost de vegetariske frikadeller en fantastisk konsistens, masser af protein og en unik umamismag, der sikrer, at ingen vil savne kødet. Og så er ‘farsen’ virkelig nem at røre sammen, forme og stege.
TIP: Prøv også min opskrift på klassiske frikadeller, rødbedebøffer eller kyllingefrikadeller med grøntsager
Ingredienser til squash frikadeller
Ingredienslisten til mine squash frikadeller er forholdsvis kort og simpel. Og så er den tilmed ganske sund og glutenfri lavet med havregryn i stedet for hvedemel. Opskriften er desuden er uden gluten, da den laves med havregryn (brug certificerede glutenfri havregryn, hvis du er glutenallergiker).
- Squash: Revet squash gør de grønne frikadeller dejlig saftige. Som alternativ kan du bruge andre revne grøntsager såsom gulerod.
- Halloumi: Halloumi er en grillost, der har en fast konsistens, der gør det muligt at rive osten let på et rivejern. Når halloumi steges bliver den gylden og sprød – og samme effekt får vi i vores squash frikadeller!
- Æg: Æg tilsættes for at få dellerne til at hæve sammen. Jeg bruger økologiske æg i størrelsen M/L.
- Finvalsede havregryn: Havregryn samler dejen, så den ikke er for våd. Jeg vil anbefale dig at bruge finvalsede gryn, da de suger mere vækse.
- Krydderier: I basisopskriften tilsætter jeg blot salt og peber. Du kan dog sagtens tilsætte friske eller tørrede krydderier, hvis du har lyst.
- Fedtstof: Du kan både enten smør eller olivenolie til at stege frikadellerne. Jeg kan godt lide at bruge en blanding, da det giver dellerne en god sprød overflade.
TIP: Lav gerne en stor portion af frikadellerne, for de er super gode kolde som en hapser med på madpakken eller i en sandwich.
Tilbehør til squashfrikadeller
Jeg serverer ofte squashfrikadellerne med en cremet, smuk rødbedehummus, frisk salat og nogle kogte kerner som spelt eller havrekerner. Pyntet med en smule granatæblekerner får man et sundt og farverigt måltid, sprængfyldt med grøntsager.
Jeg kan også varmt anbefale dig at bruge squashfrikadeller i spinatpandekager for et lækkert, grønt og grøntsagsspækket måltid.
En god salat til squashfrikadellerne kunne være en frisk og fyldig spidskålssalat med mormordressing.
Du kan også lave grøntsagsfarsen om til store rösti, som jeg gør i denne opskrift på rösti med squash og halloumi. Det smager utrolig dejligt toppet med alverdens lækkerier som syltede rødløg, avocado, hummus og salat.