
Ingredienser
Squashfrikadeller med halloumi
- 250 g halloumi
- 1 squash
- 2 æg
- 1 dl finvalsede havregryn
- salt og friskkværnet peber
- smør og/eller olivenolie til stegning
Fremgangsmåde
Squashfrikadeller med halloumi
Riv halloumi groft på et rivejern, og kom det i en skål.
Skyl og riv squash, og klem det meste af væden fra ved at knuge den revne squash sammen over håndvasken. Tilsæt revet squash til skålen sammen med æg, havregryn, salt og peber, og rør rundt, til det er blandet.
Form frikadeller af blandingen, og steg dem i smør og/eller olie på en pande, til de er flot gyldne.
De bedste squashfrikadeller med halloumi
Squash frikadeller er en af mine favoritopskrifter på vegetarfrikadeller! De er saftige men faste i konsistensen, med en god og alligevel forholdsvis neutral smag.
I mange opskrifter på vegetardeller kan “farsen” være svære at få til at hænge sammen. Nogle gange falder de fra hinanden, når de vendes på panden. Og sommetider bliver det bare en kedelig, tør fornøjelse, der på ingen måder kan konkurrere med en rigtig mormor-frikadeller. Jeg tør væde med, at I kender det.
Heldigvis er denne opskrift anderledes! Hvis du sidder og nikker genkendende, må du prøve denne opskrift. Her giver halloumi-ost de vegetariske frikadeller en fantastisk konsistens, masser af protein og en unik umamismag, der sikrer, at ingen vil savne kødet. Og så er ‘farsen’ virkelig nem at røre sammen, forme og stege.
TIP: Prøv også min opskrift på klassiske frikadeller, rødbedebøffer eller kyllingefrikadeller med grøntsager
Ingredienser til squash frikadeller
Ingredienslisten til mine squash frikadeller er forholdsvis kort og simpel. Og så er den tilmed ganske sund og glutenfri lavet med havregryn i stedet for hvedemel. Opskriften er desuden er uden gluten, da den laves med havregryn (brug certificerede glutenfri havregryn, hvis du er glutenallergiker).
- Squash: Revet squash gør de grønne frikadeller dejlig saftige. Som alternativ kan du bruge andre revne grøntsager såsom gulerod.
- Halloumi: Halloumi er en grillost, der har en fast konsistens, der gør det muligt at rive osten let på et rivejern. Når halloumi steges bliver den gylden og sprød – og samme effekt får vi i vores squash frikadeller!
- Æg: Æg tilsættes for at få dellerne til at hæve sammen. Jeg bruger økologiske æg i størrelsen M/L.
- Finvalsede havregryn: Havregryn samler dejen, så den ikke er for våd. Jeg vil anbefale dig at bruge finvalsede gryn, da de suger mere vækse.
- Krydderier: I basisopskriften tilsætter jeg blot salt og peber. Du kan dog sagtens tilsætte friske eller tørrede krydderier, hvis du har lyst.
- Fedtstof: Du kan både enten smør eller olivenolie til at stege frikadellerne. Jeg kan godt lide at bruge en blanding, da det giver dellerne en god sprød overflade.
TIP: Lav gerne en stor portion af frikadellerne, for de er super gode kolde som en hapser med på madpakken eller i en sandwich.
Tilbehør til squashfrikadeller
Jeg serverer ofte squashfrikadellerne med en cremet, smuk rødbedehummus, frisk salat og nogle kogte kerner som spelt eller havrekerner. Pyntet med en smule granatæblekerner får man et sundt og farverigt måltid, sprængfyldt med grøntsager.
Jeg kan også varmt anbefale dig at bruge squashfrikadeller i spinatpandekager for et lækkert, grønt og grøntsagsspækket måltid.
En god salat til squashfrikadellerne kunne være en frisk og fyldig spidskålssalat med mormordressing.
Du kan også lave grøntsagsfarsen om til store rösti, som jeg gør i denne opskrift på rösti med squash og halloumi. Det smager utrolig dejligt toppet med alverdens lækkerier som syltede rødløg, avocado, hummus og salat.
Hej 🙂
Kan man fryse dellerne og stege dem igen/varme dem?
Hej Lou 🙂 Ja, det kan du sagtens. Jeg ville varme dem i ovnen 🙂
Hej Emma,
Tak for en dejlig opskrift! Alle elementerne lykkedes så fint hjemme i mit køkken, men dog kunne jeg simpelthen ikke få dellerne til at hænge sammen på panden… Jeg fulgte nøjagtig dine anvisninger, hvad kan der mon være gået galt? ;(
Knus fra Alberte
Hejsa Alberte 🙂 Måske du ikke har fået klemt nok væske fra? Eller måske du ikke har ladet dem stege nok på den ene side og blive faste, før du vendte dem?
Hej igen Emma,
Tak for svar! Måske er det vandet fra squashen, jeg ikke har fået klemt nok ud ja. Kom også til at tænke på, om det måske kunne skyldes, at jeg brugte grovvalsede havregryn og ikke finvalsede ?
Nå, jeg må prøve igen! ?
Hej Alberte 🙂 Ja, det tror jeg helt sikkert også kan være en del af grunden, for de grove havregryn suger ikke helt så meget væske.
KH
Squashmængde – har du en ca.-vægt ?
(der KAN jo være pæn vægtforskel…)
Hej det lyder så lækkert alt – men hvor køber jeg hallumi grill ost ?
Vh Yrsa
Hej Yrsa
Det kan du købe i de fleste større supermarkeder 🙂 Du finder det typisk ved siden af fetaost mm.
Tak for svar – havde bare aldrig hørt om den ost – det må prøves 🙂 vh Yrsa
Hej Emma.
Jeg er vild med disse, men kan de mon fryses?
Mh Lotte
Nåh onay – så først kommentarerne nu og har fået besvaret mit spørgsmål 🤪