
Ingredienser
- 150 g peanutbutter
- 4 æg, str. M/L
- 1⁄2 dl mælk (evt. plantemælk)
- 1 tsk. bagepulver
- 100 g bløde dadler, udstenede
TOPPING
- 200 g bløde dadler, udstenede
- 100 g ristede og salte peanuts
- 100 g chokolade
- 2 spsk. kokosolie
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en form på 20 x 30 cm med bagepapir.
Kom peanutbutter, æg, mælk, bagepulver og dadler i en blender eller foodprocessor, og kør, indtil du har en glat og ensartet mas- se. Hæld dejen i kageformen.
Riv eller skær 200 g dadler i halve, og fordel dem over kagen. Drys med peanuts, og tryk det hele en smule ned i dejen.
Sæt kagen i ovnen i 30 minutter, indtil den er hævet og gylden, og en tandstik kommer ren ud, når den stikkes i midten af kagen. Lad kagen køle af.
Smelt forsigtigt chokoladen over et vandbad, og rør kokosolien i. Fordel den smeltede chokolade over kagen, og lad den stivne inden servering – eventuelt i køleskabet, hvis din tålmodighed er lille, og appetit stor.
Sådan laver du denne sunde snickerskage
Sund snickerskage er super nem at lave. Se hvordan i videoen herunder:
Nem og sund snickerskage
Sund snickerskage er en af mine bedste opskrifter på en sundere kage. Netop fordi den er så utrolig simpel og ligetil, og så smager den så godt, at ingen nogensinde vil opdage, at den er lavet uden sukker og hvedemel. Og det klager man vel ikke over? Konsistensen bliver lækker og svampet ved hjælp af dadler og peanutbutter. Dadler er med til at give sødme til kagen og skal også fungere som alternativ til karamellen, man normalt finder i den klassiske snickersbar.
TIP: Prøv også min skønne opskrift på sunde gulerodsmuffins


Find flere sunde kager i Fabelagtige fristelser
Opskriften er fra min kogebog Fabelagtige fristelser.
Kogebogen indeholder 100 søde opskrifter med mindre sukker og mere smag. Den er et indblik i hvad, jeg kalder mit moderne dessertkøkken. Et køkken, hvor der er plads til søde sager, men hvor man stadig lytter til sin fornuft. I kogebogen finder I 270 smukke sider med opskrifter på alt fra morgenmad, cookies og søde snacks til is, tærter og overdådige kager.
Flere opskrifter på glutenfrie kager
- Sund gulerodskage
- Æblecrumblekage
- Julekager med frugt og nødder
- Snickerskage
- Verden bedste chokoladekage
- Hjemmelavede flødeboller
Hej. Jo den kage har jeg allerede bagt første gang, og den er virkelig LÆKKER:-) Den kan varmt anbefales herfra.
Dejligt at høre, Rikke! 🙂
Haha, hvis din tålmodighed er lille, og appetit stor ? Den er egentlign en meget præcis beskrivelse af mig- og sikkert også mange andre.
Har netop hevet kagen ud af ovnen, og glæder mig til at sætte tænderne i et stykke, når chokoladen er kommet på og kølet af.
haha, me too 😉 Glæder mig til at høre, hvad du synes om kagen 🙂
Den var virkelig god! Den bliver helt sikkert en genganger herhjemme ?
Dejligt at høre, Mette! 🙂
Hej 🙂
Hvilken forskel gør kokosolien i chokoladen?
Det gør, at chokoladen ikke bliver helt hård, så den kan skæres over, uden at den knækker i større stykker – giver det mening? 🙂
Nøj hvor lyder den lækker. Den bliver mit bud på dessert til Påskefrokosten. Tak ☺️
Det var da bare så lidt 🙂 Håber, den bliver en succes! Rigtig god påske 🙂
Det gør det 🙂 Har netop bagt den, og venter bare utålmodigt på at den køler af!
Åh Emma, det ser simpelthen så lækkert ud! Den må jeg helt klart forsøge mig med. Hvor længe vil du tro, at kagen holder sig god? Jeg kunne godt tænke mig at tage den med til et arrangement på arbejde om et par uger, men jeg vil være nødt til at lave den 2-3 dage i forvejen, fordi jeg vil være presset på tid i dagene op til. Jeg håber, du har en idé 🙂 God påske <3
KH Dicte
Hej Dicte 🙂 Tak! Du kan også tro, den er god. Den kan godt holde sig et par dage, men 3 dage inden vil jeg måske ikke anbefale.
Håber, at kagen bliver en succes 🙂
Hej! Kagen lyder super lækker ☺️ Jeg har tænkt på at lave den til en weekendtur.
Kan man lave den og først spise den et par dage senere? Skal den opbevares på køl?
På forhånd tak! ?
Hej Catrine 🙂 Kagen skal ikke opbevares på køl, og den kan holde sig god i et par dage.
jeg har så mange hele mandler og mandelmel i skufferne.. tror du, at mandelmelet vil fungere istedet for peanutbutter og mandler istedet for peanuts?
Hej Trine 🙂 Du kan bruge mandelsmør (blendede mandler, der har konsistens som peanutbutter) i stedet for peanutbutter.
Hej Emma. Tak for en super skøn blog! 🙂 Jeg har lige bagt kagen, og den fik kun lidt mere end 15 min., så var den gylden og pinden kom op ren. Brugte du varmluft eller alm. ovn, da du selv bagte den?
Hej Agathe 🙂 Jeg bruger varmluft, men alle ovne er jo forskellige 🙂
Hej Emma.
Sikke en smuk kage !! Jeg tænkte på, om man kan erstatte æg med noget andet, så kagen bliver vegansk? (evt. chiafrø, HUSK eller aquafabe)
Tak for dine mange gode opskrifter.
Kh. Amalie
Hej Amalie 🙂 Jeg har prøvet, men giv det et forsøg med et chia-æg 🙂
Mums – så er den i øvnen. Den var hurtig og dem at lave 😀 Glæder mig til at tage den ud 🙂
Hej! Det bliver et weekendprojekt! Kan den fryses? ☺️
Hej Ida 🙂 Jeg har aldrig prøvet, men det vil jeg tro.
Jeg kunne kun finde peanutbutter med salt. Går det? 🙂 glæder mig til at lave den!
Sagtens :-*
Hvilken peanutbutter bruger du? Det ser ud om som, at den du bruger i videoen (lagt på FB) har en noget anden konsistens end den jeg har i skabet 😉
Hej Christina 🙂 Det er lidt forskelligt, men altid en, der kun indeholder peanuts og salt. Fx den fra urtekram.