Surdejsboller

Surdejsboller rimer på weekendmorgener med varm kaffe på kanden, Mads og monopolet i radioen og aviser spredt ud på spisebordet. Sådan en morgen hører nybagt brød sig til, og jeg kan ikke komme i tanke om noget mere perfekt end en sprød, saftig og let syrlig surdejsbolle.

Jeg bager altid surdejsboller ud fra denne grundopskrift, hvor vi let kan variere meltypen efter, hvad vi har lyst til og lige har i skabene. Alt det og mere til er beskrevet under opskriften.

Min opskrift på surdejsboller kan laves både med og uden røremaskine. Det er en god begynder-opskrift til surdejsbagning, der næsten ikke kan slå fejl, så længe du har en aktiv surdej. Hvordan du opstarter og passer sådan én, kan du finde min guide til her.

Hvis du vil blive endnu klogere på surdejsbagning og de forskellige teknikker, vil jeg anbefale dig at læse dette blogpost, hvor jeg deler min opskrift på surdejsbrød.

surdejsboller

Surdejsboller

 

Bedøm denne ret

Cirka 12 boller

Ingredienser

UNG SURDEJ (SURDEJ KLAR PÅ 2-4 TIMER)

 • 65 g moden/gammel surdej (fx surdej, der har stået på køl)
 • 50 g hvedemel (det mel, du vil bruge til brødet)
 • 15 g fuldkornsmel (det mel, du vil bruge til brødet)
 • 65 g lunken vand (ca 30 grader)

UNG SURDEJ (SURDEJ KLAR PÅ 8-10 TIMER)

 • 15 g moden/gammel surdej (fx surdej, der har stået på køl)
 • 70 g hvedemel (det mel, du vil bruge til brødet)
 • 20 g fuldkornsmel (det mel, du vil bruge til brødet)
 • 90 g lunken vand (ca 30 grader)

DEJ TIL SURDEJSBOLLER

 • 150 g ung surdej
 • 425 g lunken vand (ca 30 grader)
 • 450 g hvedemel, (fint sigtet valset hvedemel med et proteinindhold på over 11%), erstat evt. 100-200 g hvedemel med lidt grovere, stenformalet mel såsom Ølandshvedemel
 • 50 g fuldkornsmel (fx rugmel eller fuldkornshvedemel)
 • 18 g salt

ENDVIDERE

 • Evt. 5 g gær, hvis din surdej ikke er aktiv nok (dvs. ikke hæver op til 50% i løbet af de angivede timer)
 • Olivenolie til at smøre bøtten

Fremgangsmåde

UNG SURDEJ

Følg mængdeangivelserne til ung surdej alt efter hvornår du ønsker, at surdejen skal være klar.

Rør moden surdej, vand, hvedemel og fuldkornsmel sammen i en gennemsigtig beholder eller et glas. Sæt en elastik omkring beholderen ved surdejens kant, så du kan holde øje med, hvor meget den hæver. Når din unge surdej er hævet med 50%, er den klar.

 

OBS: Hvis din surdej ikke hæver op i løbet af den angivne tid, kan det være et tegn på, at denne ikke er aktiv nok. Tilsæt derfor gerne 5 gram gær til dejen, så du er sikker på, at dejen hæver.

AUTOLYSE

For at få et godt glutennet dejen, skal du ført lave en såkaldt “autolyse”. Her får mel, vand og ung surdej lov til at udvikler sig, inden dejen æltes.

Afvej 150 g af din unge surdej (den resterne surdej gemmer du og fodrer – den bliver din nye surdej).

Rør 150 g ung surdej, vand og mel sammen til en grødet masse i en skål (evt. skålen til røremaskinen). Du kan enten bruge en ske eller dine fingre. Du skal ikke ælte men blot blande ingredienserne. Lad det stå i 30 minutter til autolyse, så gluten kan begynde at udvikle sig i dejen.

FREMGANGSMÅDE MED RØREMASKINE

Drys salt over dejen, der har stået til autolyse.

Ælt først dejen ved laveste hastighed, til dejen bliver mere ensartet. Skru røremaskinen op på middelhastighed, og lad den køre, til dejen bliver let skinnende i overfladen. Skru helt op på højeste hastighed, og kør maskinen, til dejen samler sig om dejkrogen og slipper skålens kanter.

Smør en condibøtte eller skål med olivenolie, og kom dejen heri. Lad nu dejen hæve i cirka 3 timer, til den er hævet 20-40%. Sæt så låget på bøtten, og sæt dejen på køl natten over i mindst 8 timer.

STRÆK OG FOLD UDEN RØREMASKINE

Drys salt over dejen. Knug og klem saltet ind i dejen, til du kan mærke, at dejen samler sig og bliver mere spændstig.

Smør en bøtte eller ren skål med olivenolie, og kom dejen heri. Lad dejen stå ved stuetemperatur i 20 minutter.

Lav første omgang af stræk og fold med fugtige hænder. Stræk og fold dejen ind over sig selv 4-8 gange, til den bliver mere spændstig og samler sig.

Gentag nu foldningerne med 20 minutters mellemrum, til du har lavet 4 sæt af. foldninger i alt. Lad dernæst dejen hæve ved stuetemperatur i skålen i 1,5 time. Sæt så låget på bøtten, og sæt dejen på køl natten over i mindst 8 timer.

 

Se to forskellige folde-teknikker i denne video – du kan bruge begge eller skifte mellem dem:

FORVARM OVN

Forvarm ovnen og dit bagestål/bagesten eller bageplade i minimum 45 minutter ved højeste varme på almindelig ovnfunktion.

Kog 0,5 liter vand, og sæt et stort ildfast fad eller en bradepande ind i bunden af ovnen.

HAK/FORM BOLLER

Vend dejen ud på et bord ved at tilte bøtten, så dejen lige så stille glider ud, uden at luftboblerne brister.

Du kan enten forme bollerne på et let meldrysset bord eller på et rent bord. Det afhænger af, hvor vant du er til at arbejde med en våd dej og hvilket udseende, du ønsker bollerne skal have. Du kan også vende dejen ud på et bord drysset med frø/kerne/havregryn, som vil sætte sig i overfladen.

Skær en bolle ud af dejen med en dejspartel/dejskærer eller en stor, skarp kniv. Spænd gerne bollen en smule op, ved at skubbe kanterne ind under boller med dejskæreren, og løft den så over på et stykke bagepapir. Fortsæt med at hakke boller fra og løft dem over på bagepapiret med god afstand.

Træk bagepapiret over på din varme bagestål/bageplade i ovnen. Hæld med det sammee kogende vand ind i fadet i bunden af ovnen, så der dannes damp, og luk hurtigt lågen til ovnen.

Skru ovnens temperatur ned på 200 grader de første 10 minutter. Skru dernæst ovnens temperatur op på 250 grader, og bag dem i yderligere 5-10 minutter, til de er flot gyldne og sprøde i overfladen.

Afkøl bollerne på en bagerist, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

surdejsboller bagt på ølandshvede
Boller bagt på 450 g fint sigtet hvedemel og 50 g fuldkorns Ølandshvedemel, dejen hakkes til boller på et meldrysset bord.
Boller bagt på 450 g fint sigtet hvedemel og 50 g rugmel, dejen hakkes til boller på et rent bord uden mel
Boller bagt på 450 g fint sigtet hvedemel og 50 g rugmel, dejen hakkes til boller på et rent bord uden mel

 

Basis opskrift på de bedste surdejsboller

Surdejsboller er et fantastisk sted at starte, hvis du vil i gang med surdejsbagning og ønsker at bage uden gær. Det er noget nemmere end at bage end et surdejsbrød, og du skal bruge færre redskaber. Samtidig er succesraten er højere, fordi det er nemmere at få en enkelt bolle til at hæve op og få flotte lufthuller end et helt, stort brød.

Jeg har eksperimenteret med et hav af opskrifter på surdejsboller, og dette er kort fortalt de bedste boller med surdej, jeg kender til!

TIP: Hvis du ikke har mod på at bage med surdej men ønsker et lignende resultat, kan jeg anbefale min opskrift på koldhævede boller bagt med bær.

 

 

Ingredienser til de bedste surdejsboller

Det smarte ved denne opskrift er, at du kan variere den alt efter, hvilket mel du har lyst til og har på lager. På den måde kan du lave surdejsboller med forskellig udtryk og smag med samme basis-opskrift.

Som udgangspunkt skal du bruge følgende ingredienser:

Surdej

Først og fremmest skal du bruge en aktiv surdej. Min guide til opstart af surdej finder du her.

Surdejen bruges til at lave en ung surdej, der røres i dejen, når den er hævet med 50%. Det vil sige, at du ikke kan tage den direkte fra køleskabet og bruge surdejen i en dej. Du skal derimod sørge for, at den er frisk og “nyfodret”.

Mel

Jeg oplever, at det altid giver gode surdejsboller, hvis jeg bruger 450 g hvedemel og 50 g fuldkornsmel. Hvilket hvedemel og særligt hvilket fuldkornsmel, du bruger, kan du dog variere.

Hvedemel skal være fint sigtet valset hvedemel (også det mange kalder “almindelig hvedemel”) med et protein indhold på mindst 11%. Det kan du fx få fra Valsemøllen og Meyers.

Du kan vælge at erstatte 200 gram af hvedemel med stenformalet (og dermed lidt grovere) hvedemel. Her er jeg glad for at bruge Ølandshvedemel eller emmermel, der giver en god smag.

Af fuldkornsmel kan jeg anbefale at bruge rugmel, speltmel eller Ølandshvedemel.

Vand

Dejen til disse surdejsboller indeholder meget vand. Det gør bollerne ekstra luftige, saftige og med en sprød skorpe. Sådan en våd dej er svær at håndtere, når man bager brød, men det kan sagtens lade sig at gøre til boller. Særligt når vi tilføjer fuldkorn og salt, som hjælper dejen med at holde på mere væske.

Salt

Dejen indeholder forholdsvis meget salt. Både fordi det giver en god smag, men også fordi, det gør det muligt for dejen at holde på mere væske. Husk derfor at veje salt af i stedet for at tilføje på slump.

Du kan bruge alle typer af salt. Personligt bruger jeg en maldon flagesalt.

 

TIP: Brug dine surdejsrester fra fodringerne til at lave madpandekager eller knækbrød.  

 

 

 

 

Redskaber til bagning af surdejsboller

Når du bager surdejsboller behøver du ikke nær så mange redskaber, som når du bager brød. Du kan sagtens nøjes med blot en skål, en bageplade og en ovn.

For at gøre arbejdsprocessen lidt nemmere og bollerne endnu lækrere, kan jeg anbefale følgende redskaber: 

 • Røremaskine: Når du ælter dejen på røremaskine udvikler glutennettet sig optimalt, uden at du behøver at folde dejen.
 • Condibøtte: Det er smart at lade dejen hæve i en såkaldt “condibøtte”. En firkantet gennemsigtig plastbøtte med låg. Det gør det nemlig nemt at folde dejen, og man kan nemt følge med i, hvor meget dejen er hævet.
 • Bordskraber/dejskærer/dejspatel: Dette er et simpelt men enormt handy redskab, når man håndterer dej. Det bruges til at “hakke” boller af dejen og skrabe den af bordpladen, så luften forbliver i dejen.
 • Bagestål/bagesten: Det giver et fantastisk resultat at bage bollerne på bagestål. Når de bages på den ekstremt varme overflade, vil de hæve bedre op og få en sprødere bund.

 

TIP: Prøv også mit fantastisk lækre valnøddebrød med ølandshvedemel eller koldhævede grovboller

 

 

Æltefri surdejsboller uden røremaskine

Hvis du laver din dej uden røremaskine, skal den foldes. Dette gør man for at udvikle et godt glutennet, så bollerne kan hæve op, blive luftige og få fine lufthuller.

Dette gøres ved, at du strækker dejen og folder den ind over sig selv. På den måde arbejder du med gluten i dejen, og dejen vil blive mere stærk og spændstig.

Jeg laver i alt fire omgange af stræk og fold i denne opskrift med 20 minutters mellemrum. Dernæst får dejen lov til at stå i 1,5 time, så den hæver med i alt 20-40%, inden den kommer på køl.

 

TIP: Prøv også min opskrift på rugbrød med masser af kerner, bondebrød uden kerner eller lækre chokorug-boller bagt på surdej.

 

 

Før første fold af surdej
Før første fold
Efter første fold af surdej
Efter første fold
Før andet fold af surdej
Før andet fold
efter andet fold af surdej
Efter andet fold
Før tredje fold
Før tredje fold
Efter tredje fold
Efter tredje fold
Før fjerde fold
Før fjerde fold
Før fjerde fold
Efter fjerde fold

 

 

Spørgsmål til surdejsbagning

Rigtig god fornøjelse med min opskrift på surdejsboller!

Stil mig endelig spørgsmål i kommentarfeltet, så skal jeg forsøge at hjælpe, så godt jeg kan.

Hvis du bruger min opskrift, vil jeg elske at se resultatet. Tag og send mig meget gerne billeder på Instagram @emmamartiny .

Shop the post

- reklamelinks

44 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma.
  Har lige spurgt dig til opskrift på surdejsboller. Nu har jeg fundet den. Skulle bare lige have set en story mere. Undskyld min utålmodighed. Ha’ en dejlig søndag.

 2. Hej Emma.
  Under fremgangsmåden til ung surdej står der blot, at man skal blande moden surdej, hvedemel og fuldkornsmel. Skal vandet ikke også i? Kan ikke lige se, at det tilsættes senere.
  Tusind tak for en let og overskuelig guide! Jeg kaster mig ud i den i dag, nu hvor min surdej efterhånden er blevet en månedstid gammel 🙂

  1. Hej Michelle
   Åh beklager – min fejl! vandet skal selvfølgelig i også. Det er rettet nu 🙂

 3. Hej Emma
  Du skriver i opskriften:
  150 g surdej – betyder der at man tager 150g fra sin ung dej?? Og gemmer resten?

  Dernæst skriver du: rør surdej, mel, vand og surdej sammen. Så tænkte jeg. Skal jeg bruge to gange surdej??
  Dette står under autolyse: Rør surdej, vand, hvedemel og surdej sammen til en grødet masse i en skål (evt. skålen til røremaskinen).

  Jeg har taget 65 g fra min surdej. Skal resten gemmes eller smides ud??

  Håber du kan hjælpe lidt ??

  Hilsen Sara

  1. Hej Sara 🙂

   Jeg har prøvet at omskrive teksten, og håber, det giver mening nu 🙂
   KH

 4. Hej Emma,
  Tak for nogle dejlige opskrifter og guides til surdejsbagning. Jeg er helt ny indenfor surdejens verden – du skriver under autolyse: ‘Rør surdej, vand, hvedemel og surdej sammen til en grødet masse.’
  Du skriver surdej to gange så jeg blev lidt forvirret? Håber du kan hjælpe mig her.

  1. Hej Mille 🙂
   Dejligt, de kan bruges!
   Det er en smutter – jeg har rettet nu, samt indsat lidt ny tekst, der forhåbentlig tydeliggør forskel på moden og ung surdej.

   KH E

 5. Hej Emma
  Er det meget vigtigt, at boller rørt på røremaskine kun hæver 3 timer efter røring, eller kan de stå natten over, så de kan bages i morgen tidlig?

  Venligst fra Marie + kollektiv

  1. Hej Marie 🙂 Hvis dejen hæver meget mere end 3 timer ved stuetemperatur, vil den hæve for meget op og risikere at overhæve, så bollerne ikke hæver op i ovnen.

  2. Hej Emma
   Kan man sætte dejen rørt på røremaskine i køleskabet og så først bage bollerne næste morgen.
   Hilsen Jane

   1. Hej Jane 🙂
    Ja, dejen skal netop i køleskabet natten over eller i mindst 8 timer.

    KH

 6. Hej,
  I følge min plan er surdejen klar til bagning i nat kl. 00.30 (Australsk tid)… Vil derfor høre om man evt. kan lade dejen hæve længere tid enten i stue temperatur eller på køl, så det bliver rykket 5 timer?
  Eller om jeg kan blive ved med at folde dejen indtil kl. 20 også begynde at hæve 1,5 time i stue temperatur også 8 timer på køl?
  Eller om den kan nøjes med at hæve i 5 timer i køl?

  Mvh Anna, håber du kan hjælpe

 7. Hej Emma

  Du skriver ikke, at du tager pladen med vand ud undervejs i bagningen. Gør du det efter 10 minutter, samtidig med at du skruer ovnens temperatur op, eller bager du godt nok med damp hele vejen igennem?

  På forhånd tak 🙂

  Knus Emma

 8. Hej, jeg har bagt dine dejlige surdejsboller en del gange, men jeg har desværre kun et par gange fået boller der er hævet pænt i højden. Jeg rører på røremaskine, kan det være fordi jeg ikke gør det længe nok? Smagen fejler ikke noget, der er også fine lufthuller. Mvh Jonna

  1. Hej Jonna
   Jeg vil tro, at det enten skyldes, at din surdej ikke er aktiv nok eller at du lader dejen hæve for længe. Hvis der fx er varmere i køkkenet her i sommeren vil dejen hæve hurtigere. Du ønsker ikke, at den hæver for meget inden bagning, for dejen skal hellere hæve op i ovnen 🙂

 9. Hej, efter jeg har brugt folde-teknikken og foldet 4 gange, er min dej stadig ret våd og ikke særlig spændstig. Hvad kan hjælpe på dette?

  1. Hej Tenna 🙂 Ja, det burde sagtens gå an, så længe den står på køl 🙂 Bollerne vil få en lidt anden smag og udseende, men de bliver bestemt ikke dårligere!

 10. Hej Emma
  Jeg har nu to gange oplevet at mine boller overhoved ikke hæver ? Surdejen er aktiv – den hæver til over 50% på ca 2,5-3 timer og dejen æltes på maskine indtil den er glinsende “tyggegummi”-agtig i konsistensen og samler sig om krogen. Alt ser godt ud indtil jeg putter den i skålen med olivenolie, der fra hæver den næsten ingenting – uanset om jeg lader den stå ekstra i stuetemperatur eller putter den i køleskab efter de 3 timer. De hæver ikke i oven og ender med at se underligt flade og ubagte ud uanset hvor længe de er i oven. Jeg har spekuleret på om jeg har for meget olie j skålen og om det kan hindre hævningsprocessen? Tænker du at det kan være årsagen eller har du andre forslag på hvad der går galt for mig? ?

  1. Hej Arlen
   Jeg er bange for, at din surdej stadig ikke er helt aktiv, hvis dejen slet ikke hæver. Har du prøvet at lave en flydetest?
   Alternativt kunne det godt lyde til, at du ælter den lidt for meget. For mig lyder “tyggegummi” som en overæltet dej.

   1. Tak for svar! Jeg vil prøve at lave en flydetest og røre den lidt mindre ??Det er jo ikke andet for end at eksperimentere videre! ?

 11. Hej emma.
  Kan surdejsbollerne laves på varmluft?
  Samt har du en opskrift på rugbrød med surdej uden øl:)

  1. Hej Anna
   Det kan du sagtens 🙂 I opskriften på rugbrød kan du bruge vand i stedet for øl.
   God fornøjelse!
   KH E

 12. Hej Emma,
  Elsker din opskrift for bollerne, jeg tænkte på om. Det var muligt at lave en dobbelt portion, tror du det er muligt? ☺️

  Tak for opskriften! Mit bofællesskab og jeg elsker den ❤️

  1. Hej Quynh 🙂 Dejligt at opskriften hitter hos jer. Du kan sagtens gange opskriften op og lave dobbelt portion 🙂

   KH Emma

 13. Hej Emma,

  Jeg har nu forsøgt at lave disse boller 2 gange. Min surdej hæver rigtigt inden jeg bruger den osv., men min dej er meget våd, og den ligner dejen på dit billede før første fold selv efter mit fjerde. Den samler sig slet ikke.
  Bollerne smager som sådan fint nok, men de har ikke helt den luftighed, jeg tror de skal have.
  Min surdej er på ølandshvede, mens jeg har bagt bollerne med hvedemel og grahamsmel. Er det risky at tilsætte lidt mere mel end opskriften siger?
  Kan problemet være at jeg bruger flagesalt og ikke fint, hvorved salten måske ikke bliver optaget nok før jeg folder?

  Mvh Lise

  1. Hej Lise
   Hvilket mel bruger du? Det kunne godt lyde som om, det ikke er helt stærkt nok. Ellers kan du sagtens tilføje lidt ekstra mel 🙂

   1. Hej Emma,
    Jeg fandt ud af, at der kun var 10,5%protein i det første hvedemel jeg brugte. Men så købte jeg noget med 12%, og havde samme problem.
    Nu prøver jeg kun at tilsætte 400g vand. Vil det give mening?

    Mvh Lise

    (jeg er meget ny i bagning!!)

 14. Min dej har nu været i køleskabet og er slet ikke hævet overhovedet. Jeg er bange for at jeg har overpisket den – kunne slet ikke fornemme hvor længe og hvor meget man skulle piske den. Kan den redes nu eller er den loge til at smide ud?

 15. Hej Emma,
  Nu har jeg lige set at der også er andre kommentarer om samme problem. Min dej hæver slet ikke men min surdej har bestået vandtesten rigtig fint. Jeg er bange for om jeg har pisket den for længe. Har ikke en fornemmelse for hvor længe den skal piskes – præcis hvordan dejen skal se ud når man stopper. Har du evt en video hvor du pisker? Og er der noget jeg kan gøre for at hjælpe dejen før den kommer i ovnen eller skal den bare smides ud?

 16. Hej Emma,
  Fantastisk opskrift!
  Dog kæmper jeg med, at bollerne skal bevare deres sprøde skorpe.
  De er super sprøde lige når de kommer ud af ovnen, men efter lidt tid, bliver de lidt mere bløde. Har du nogle tricks til at undgå dette?

 17. Så er der UFO-boller igen.
  Jeg vil betragte mig som ret rutineret i et køkken, og har bagt “fra hovedet” i mange år. Har tumlet med surdej, men aldrig lykkedes, og det skete så hellet ikke denne gang.
  Sikker på jeg har en ret god surdej, lugter dejligt, bobler, flyder, hæver mindst 50% på 3 timer.
  Jeg har fulgt din opskrift slavisk og synes dejen efter foldningerne føltes fantastisk. Sej og lækker. (jeg har mærket en vellykket dej, bare ikke min egen).
  På køl med banditten og jeg glædede mig til at stå op.
  Den fik godt nok ca. 12 timer på køl, den eneste afvigelse.
  Da jeg tog den ud, var den langt fra den lækre spændstige dej jeg satte ind.
  Den var klart mere flydende og ikke spændstig, og havde ikke skyggen af lufthuller.
  Jeg forsøgte mig med at hælde den ud, stramme bollerne op så godt som muligt, og satte dem på bagepapir og forsøgte at lade dem have 30-45 minutter mens jeg varmede ovnen.
  Som frygtet hævede de næsten ikke, nogle få luftbobler, men næsmest ufoer.
  Hvad er gået galt?

  1. Hej Lotte
   Du skal ikke forme bollerne og så lade dem efterhæve. De skal formes og så hurtigt på en plade og ind i en varm ovn. Hvis du lader dem stå, vil de flyde ud og blive flade.

 18. Hej Emma! Rigtig fin opskrift, som er let at gå til. Dog er jeg stødt ind i nogle problemer, hvad angår mine boller. 1. De hæver ikke (kun ved afbagning hæver de en anelse) og 2. Min dej er så våd, at den ikke kan spændes op, som du anviser i opskriften (den våde dej kan måske skyldes den manglende hævning?) – har du en idé om, hvad der er gået galt? Knus!

 19. Hej Emma, er ved at bage bollerne nu, håber de bliver gode! Jeg undrede mig lige; hvis jeg vil tilføje kerner eller frø, hvornår og hvordan skal de så tilføjes til dejen?

 20. Hej Emma
  Jeg har lige bagt surdejsboller for første gang og hvor er jeg glad for at jeg fandt din opskrift! Jeg har fulgt dine instruktioner på opstart af surdej fra start til slut og derefter bollerne. De er blevet SÅ lækre og flotte! Tak for gode opskrifter og grundige forklaringer 🙂

 21. Hej:)
  Jeg har lavet din opskrift og tilsat lidt gær for at sikre hævningen.
  Hvor længe kan den “færdige” dej holde sig på køl? Kan jeg godt lade den overnatte på køl 2 nætter, eller maksimalt 1.

  Tak!
  Mvh Isabel

 22. Tak for en god guide til surdejsbrød – har haft god succes med din opskrift på rugbrød!
  Surdejsbollerne driller mig desværre. Dejen bliver meget flydende og bollerne flade. Skal der mon mere mel til eller har du nogen bud på hvad som gør det?

  1. Hej Fiona
   I så fald ville jeg tilsætte lidt mere mel. Hvilken type mel bruger du? Det kan også være, at det er fordi, det ikke er høj nok kvalitet? 🙂

Skriv en kommentar