Tips til nem aftensmad

Det er ikke altid nemt at få hverdagens kabale til gå op. Arbejde, hente-bringe, fritidsaktiviteter, vasketøj… Og hvad skal vi egentlig spise til aftensmad?

Hvis du lidt for ofte har stillet dig selv det spørgsmål klokken kvart i fem og endt med at bestille en pizza, håber jeg på at kunne inspirere dig i denne artikel. Her finder du tips til nem aftensmad, så du kan få et godt nærende måltid på bordet uden for store armbevægelser.

 

tips til nem aftensmad fra emma martiny

 

Hurtig og nem aftensmad

Når man kommer træt hjem efter arbejde, kan det virke som et uoverskueligt projekt at få aftensmaden på bordet. Det kræver tid og overskud, hvilket der sjældent er meget af sidst på dagen. Derfor er det en god idé, at du lægger en strategi på forhånd, så du ikke kommer hjem til et tomt køleskab og først dér skal opfinde den dybe tallerken.

 

Madplan eller måltidskasse?

Mange kan have glæde af at følge en madplan eller abonnere på en måltidskasse. På den måde skal du ikke forholde dig til menuen hver dag – det har du eller andre besluttet på forhånd.

At følge en madplan kan være en god måde at spare penge, og en måltidskasse er genial til at spare tid. Her kan du planlægge forud og dermed slippe for det svære “hvad skal vi have til aftensmad?”-spørgsmål hver eneste dag.

Madplaner og måltidskasser er dog langt fra en løsning for alle. Måske du kan nikke genkendende til en lettere klaustrofobisk følelse, når aftenens menu er bestemt på forhånd? Så vil det med garanti ikke blive en succes, og du vil komme til at afvige fra planen, fordi du gerne vil følge din lyst på dagen.

Hvis du er mere impulsiv er det dog langt fra ensbetydende med, at aftensmåltidet behøver at være en stressfaktor. Benyt dig af de følgende tips, så du har et godt “plan-B”-lager i fryseren og stærke kort i lommen til ulvetimen.

 

emma martiny

 

En grøn snack til den værste sult

Før du begynder at tænke på aftensmåltidet, bør du overveje en fornuftig snack, der kan få styr på den værste sult, så du ikke springer i fastfood-fælden.

Har du børn, er det en særligt god idé at servere en grøn snack i ulvetimen. Rådet gælder dog også dig selv, hvis du kommer sulten hjem og har brug for lidt til blodsukkeret, imens aftensmaden bliver klar. Hav altid lidt nødder, kiks og gnavegrønt på lager, som du kan snacke på, imens maden bliver klar. Noget, der tager toppen af sulten, og som ikke tager for lang tid at forberede.

 

emma martiny

 

Tips til nem aftensmad

Hvis du ikke har lyst til at lave en madplan, vil jeg stadig anbefale dig at lave en liste med gode hverdagsopskrifter, som du ved fungerer, smager godt og som er overskuelige at få på bordet. Hæng idé-listen op i køkkenet, så du hurtigt kan udvælge en ret, du har lyst til, eller som passer til indholdet af dit køleskab. På vores liste over hverdagsvenlige retter står der blandt andet:

 • Pasta med laks og flødeost
 • Pappardelle med cremet tomatsauce
 • Tacosuppe
 • Rød linsesuppe (lav dobbeltportion til fryseren)
 • Sushiskål
 • Malfatti med tomatsauce
 • Mexipande (lav dobbeltportion af kødsauce)
 • Tortilla-kartoffelpizza

Alle opskrifterne kan du finde i min nye kogebog Ganske enkelt. I kogebogen er der fokus på nemme og overskuelige hverdagsopskrifter til dig, der gerne vil spise godt og inspirerende.

mexipande

 

Lav dobbeltportion af fryseegnede måltider

Laver du opskrifter, der er frysevenlige, er det smart at lave dobbeltportion. Med et lager af favoritter i fryseren, har du altid en plan-B på travle dage.

Gode opskrifter til fryseren er former for kødsauce: 

Andre frysehits er: 

 

Jeg vil anbefale dig at lave en liste på fryseren, hvor du skriver, hvilke retter, du har frosset ned. Man kan hurtigt komme til at glemme, hvad den gemmer på.

mexicansk lasagne

Frikadeller

 

Snig flere grøntsager ind i kosten

Hvis du synes, det er svært at få nok grøntsager på bordet, kan du ty til små snydetricks, der gør aftensmaden lidt grønnere.

Du kan eksempelvis snige flere grøntsager ind i måltidet ved at:

 

 

Spar tid der, hvor ingen opdager det

Jeg springer gerne over, hvor gærdet er lidt lavere. Ikke lavest, men lavt nok til, at madlavningen bliver overskuelig. For at kunne spare tid i køkkenet, har jeg eksperimenteret mig frem til, hvor jeg snildt kan spare tid og købe færdige alternativer. Her “snyder” jeg eksempelvis ofte:

 

 • Køb færdig tomatsauce i stedet for at lave din egen fra bunden.
 • Brug fladbrød og pitabrød som bunde til pizzaer.
 • Køb færdig fiskefars
 • Køb frosne grøntsager, der kan komme direkte i gryden/ovnen.
 • Køb salat, der allerede er skyllet.
 • Køb bælgfrugter på dåse fremfor at koge dem selv.

 

 

Tips til sund aftensmad i Ganske enkelt

Hvis du er på udkig efter flere tips til nem aftensmad, bør du eje min kogebog Ganske enkelt. Den viser, at god mad ikke behøver at være kompliceret. Det kan være ganske enkelt, både når det gælder fremgangsmåde og ingrediensliste. Det vil jeg gerne vise dig i denne kogebog, hvor jeg har samlet sine 70 bedste opskrifter på velsmagende aftensmad.

Bestil Ganske enkelt her. 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar