Det sidste års tid har jeg haft fornøjelsen af at hjælpe FADL’s Forlag med udgivelsen af Hverdagsfavoritter, Julie og Stinnas første kogebog. Det har været så fedt at være med i processen, og de dygtige damer har virkelig gjort et fremragende stykke arbejde. Opskrifterne er piv-lækre, og billederne af Winnie Methmann er bare blevet så smukke.
Julie og Stinna kender I måske fra hver deres respektive blogs; Stinna.dk og JulieBruun.dk. Pigerne mødte hinanden på en café, hvor de brugte arbejdstiden på at lave og spise en masse skøn mad og hyggesnakke over utallige kopper kaffe. I dag bruger de mange timer sammen på at udvikle opskrifter til hver deres blog, hvor de begge deler deres store passion for god og sund hverdagsmad.
I kogebogen kan I finde opskrifterne på Julie og Stinnas hverdagsfavoritter. Sunde og smagfulde opskrifter uden svære fremgangsmåder og med ingredienser, der kan fås i det lokale supermarked. Stinna er studerende og vegetar, og har derfor tilføjet et kapitel med vegetariske opskrifter, mens Julie bidrager med tips og opskrifter, der kan få hverdagen til at køre lidt lettere i en lille, travl børnefamilie. Hverdagsmad kan så hurtigt blive en kedelig omgang og for nogle endda et stressmoment, og dét ønsker de sammen at gøre op med, ved at vise, hvor let det kan være at lave sund, varieret mad alle ugens dage.
Jeg har læst manuskript intet mindre end 3 gange og føler derfor godt, jeg kan tillade mig at sende en stor og varm anbefalinga afsted mod kogebogen. Hvis I savner en værktøjskasse af gode, simple, sunde og alligevel kreative opskrifter, lover jeg, at den blive et hit i jeres køkken.
I dag har jeg fået lov til at dele to opskrifter fra Hverdagsfavoritter med jer. Veggiedeller er en genganger i både Stinna og Julies hjem, og derfor har de i bogen hver bragt deres bedste opskrift på de vegetariske bønne-bøffer. Jeg har planer om at prøve begge udgaver inden længe, og se, hvilken jeg personligt synes, bør gå med prisen for verdens bedste 😉
2-3 personer
½ dåse kikærter (120 g)
2 dl havregryn
3 æg, str. S
½ spsk. salt
¼ tsk. peber
1 stor spsk. mangochutney
½ porre
2 små fed hvidløg
50 g frisk spinat
½ dl smagsneutral olie til stegning
sesamfrø til drys