To opskrifter på de bedste veggiedeller // Opskrifter fra Hverdagsfavoritter

Det sidste års tid har jeg haft fornøjelsen af at hjælpe FADL’s Forlag med udgivelsen af Hverdagsfavoritter, Julie og Stinnas første kogebog. Det har været så fedt at være med i processen, og de dygtige damer har virkelig gjort et fremragende stykke arbejde. Opskrifterne er piv-lækre, og billederne af Winnie Methmann er bare blevet så smukke.
Julie og Stinna kender I måske fra hver deres respektive blogs; Stinna.dk og JulieBruun.dk. Pigerne mødte hinanden på en café, hvor de brugte arbejdstiden på at lave og spise en masse skøn mad og hyggesnakke over utallige kopper kaffe. I dag bruger de mange timer sammen på at udvikle opskrifter til hver deres blog, hvor de begge deler deres store passion for god og sund hverdagsmad.

I kogebogen kan I finde opskrifterne på Julie og Stinnas hverdagsfavoritter. Sunde og smagfulde opskrifter uden svære fremgangsmåder og med ingredienser, der kan fås i det lokale supermarked. Stinna er studerende og vegetar, og har derfor tilføjet et kapitel med vegetariske opskrifter, mens Julie bidrager med tips og opskrifter, der kan få hverdagen til at køre lidt lettere i en lille, travl børnefamilie. Hverdagsmad kan så hurtigt blive en kedelig omgang og for nogle endda et stressmoment, og dét ønsker de sammen at gøre op med, ved at vise, hvor let det kan være at lave sund, varieret mad alle ugens dage.
Jeg har læst manuskript intet mindre end 3 gange og føler derfor godt, jeg kan tillade mig at sende en stor og varm anbefalinga afsted mod kogebogen. Hvis I savner en værktøjskasse af gode, simple, sunde og alligevel kreative opskrifter, lover jeg, at den blive et hit i jeres køkken.

I dag har jeg fået lov til at dele to opskrifter fra Hverdagsfavoritter med jer. Veggiedeller er en genganger i både Stinna og Julies hjem, og derfor har de i bogen hver bragt deres bedste opskrift på de vegetariske bønne-bøffer. Jeg har planer om at prøve begge udgaver inden længe, og se, hvilken jeg personligt synes, bør gå med prisen for verdens bedste 😉

STINNAS FAVORITSom vegetar spiser jeg virkelig mange veggiedeller, og denne er min favoritopskrift. Jeg er vild med bønner, og i disse deller har jeg kombineret butterbeans med persille, fetaost og soltørrede tomater. Jeg spiser dem ofte til en salat eller som pålæg på brød – de er nemlig geniale til madpakken.”
{ VEGGIEDELLER MED FETA OG SOLTØRRET TOMAT }
2-3 personer
1 dåse butterbeans
(kan erstattes af kikærter)
2 æg, str. M/L
1 håndfuld bredbladet persille
1 lille rødløg
1 fed hvidløg
1 tsk. salt
1 knsp. friskkværnet peber
50 g fetaost
3 spsk. havregryn
5 halve soltørrede tomater i olie
3 spsk. olie til stegning
 
Dræn bønnerne fra dåsen, og kom dem i en blender sammen med æg. Blend det sammen til en glat konsistens, og kom det i en skål.
Hak persille og rødløg fint, og pres hvidløget. Tilsæt det i skålen sammen med salt, peber, fetaost og havregryn.
 
Hak de soltørrede tomater, og rør dem i skålen. Lad den nu stå i 10-15 minutter, så massen kan samle sig.
 
Opvarm lidt olie på en pande. Form veggiedellerne mellem hænderne, og steg dem ved middel varme, til de er gyldne på begge sider.
 
 
 
JULIES FAVORIT: ”Denne opskrift har jeg lavet utrolig mange gange – særligt til min lille søn. Dellerne er nemlig virkelig gode til små snuder, som skal til at lære at spise selv. De er nemme at holde ved og bide af, uden at de smuldrer, og så smager de bare så skønt. Til helt små børn vil jeg undlade at komme salt i.”
{ VEGGIEDELLER MED KIKÆRTER & SPINAT }
2-3 personer
½ dåse kikærter (120 g)
2 dl havregryn
3 æg, str. S
½ spsk. salt
¼ tsk. peber
1 stor spsk. mangochutney
½ porre
2 små fed hvidløg
50 g frisk spinat
½ dl smagsneutral olie til stegning
sesamfrø til drys

Dræn kikærterne fra dåsen. Kom alle ingredienserne i en blender, og kør, indtil du får en lidt flydende konsistens.
Opvarm olien på en pande. Brug en ske til at placere dellerne på panden, og steg dem, så de bliver faste. Drys med sesamfrø, inden du flipper dellerne og steger dem færdig på den anden side.
 
5 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma. Lidt off-topic, men i en af dine sidste videoer var der en peanut-curry og jeg vil bare høre om opskriften kommer på den? Og i din video med 10 gode ting, man kan gøre for sig selv – hvor er din flotte læbestift fra?

    1. Hej Ida 🙂 Det gør der, når opskriften kommer i Femina. Læbestiften i videoen er fra Smashbox, men navnet er desværre slidt af.

  2. Tror du man ville kunne erstatte æggene i den første opskrift med noget andet? Undgår helst æg, men opskriften lyder super lækker.

  3. Tak for inspiration. Jeg brugte den sidste opskrift og bytte de ting jeg ikke havde ud. Havde hverken spinat eller porre, men tilgengæld broccoli med stilk og revet gulerod tilsat til sidst. Chutney havde jeg heller intet af, så tilsatte citron for væske, ingefær, spidskommen og lidt chili som smagsgiver. De blev vildt gode 🙂

Skriv en kommentar