Tørbørstning

Tørbørstning er et simpelt men utrolig effektivt skønhedsritual med en lang trække gavnlige effekter. Først og fremmest giver det en smukkere hud ved at eksfoliere og fjerne døde hudceller og øge blodcirkulationen. Og så er det dejlig forfriskende og energivende, når børsten stimulerer huden og vækker sanserne. Mange roser også tørbørstning for at være en af de mest effektive metoder til at stimulerer lymfesystemet, hvilket siges at hjælpe med udrensning af affaldsstoffer og give mere ensartet og strålende hud.

 

emma martiny tørbørste

 

 

Hvad er tørbørstning?

Tørbørstning er en ældgammel teknik, hvor man børster kroppen for at eksfoliere huden, øge blodcirkulationen og stimulere lymfe- og nervesystemet.

Med en tørbørste børster man på tør hud, inden man går i bad. Brug lange strøg eller små cirkler i bevægelser mod hjertet. Det behøver ikke at tage mere end 2-5 minutter.

Se hvordan jeg bruger min tørbørste i denne video:

 


Køb din egen tørbørste her


tørbørste Tørbørste Body Ionic Brush

Tørbørste Body Ionic Brush

 

Sådan bruger du en tørbørste

 • Brug børsten i 2-5 minutter dagligt på tør hud inden et bad.
 • Brug rolige, lange strøg, altid i retningen mod hjertet
 • Start ved dine fødder og arbejd dig op ad benene mod lysken.
 • Fortsæt fra dine hænder, ned ad armene mod armhulerne.
 • Børst din mave i opadgående støj mod hjertet eller i cirkulære bevægelser i urets retning.
 • Børst til sidst ryggen fra lænden op mod hjertet i cirkulære bevægelser.

 

guide til tørbørstning

 

Tørbørstning mod cellulite

Når man børster huden i lange strøg, sætter det gang i blodomløbet og giver en let prikkende, forfriskende fornemmelse på huden. Man øger også blodgennemstrømningen i de fedtceller, der laver de buler på huden, som mange kalder appelsinhud. Den øgede blodcirkulation sender også mere næring og ilt ud til hudens celler, så huden bedre kan forny sig. Tørbørstning stimulerer også lymfesystemet, der fjerner væskeophobninger og transporterer affaldsstoffer ud af bindevævet. Disse effekter er grunden til, at så mange roser tørbørstning for at være en af de mest effektive teknikker til at reducere cellulite.

 

Hvad er lymfesystemet?

Lymfesystemet består af lymfeknuder, som sender lymfevæske rundt i kroppen. Det er et væskesystem som er en del af kroppens immunsystem. Lymferne er blandt andet med til at rense kroppen for affaldsstoffer, ved at filtrere blodet og nedbryde bakterier og døde blodceller. Samtidig transporterer lymfevæsken næring og ilt ud til kroppens celler.

 

Tørbørste Body Ionic Brush emma martiny

Tørbørste ikon børste

Ionisk tørbørste

En ionisk tørbørste har kobbertråde, der laver friktion og genererer negativt ladede ioner, der er bevist gavnlige for vores sundhed, energi og humør.

Negative ioner er ilt-ioner med en ekstra elektron vedhæftet. De produceres gennem vandmolekyler, og vi finder dem derfor særligt i naturen: i vådt græs, ved havet, i sneen, i skoven. Måske du kender den følelse af velvære, man oplever efter en frisk gåtur i naturen? Man kan undre sig over, om det mon kunne skyldes det høje koncentration af negative ioner?

Negative ioner neutraliserer frie radikaler, styrker immunforsvaret og øger tilføjelsen af ilt til hjernen. De er kort fortalt enormt gode for os, og heldigvis er de ikke spor svære at finde, for de er over alt i naturen. Desværre tilbringer de fleste af os i dag meget af vores dag indendørs med computere, telefoner, omgivelser med en høj koncentration af positive ioner, der er dårlige for vores helbred. Derfor kan man som supplement bruge en ionisk tørbørste til at tilføje kroppen negative ioner.

 


Køb din egen ioniske tørbørste her


 

Tørbørste Body Ionic Brush emma martiny tørbørste

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Kære Emma
  Hvis man skulle vælge mellem guasha og tørbørstning i ansigtet/hals, hvad ville du så vælge/anbefale?
  Kh

  1. Hej Frederikke 🙂 Jeg ville vælge begge dele 😉 Gua sha gerne lidt hver dag og tørbørstning i ansigtet et par gange i ugen 🙂

   KH

Skriv en kommentar