Tørrede eucalyptusgrene

PA260130

Normalt ville jeg skynde mig at købe en ny buket, så snart den gamle endte i skraldespanden, så vi fortsat kan have friske blomster i lejligheden. Det gør nemlig bare lige min dag dén tand bedre, når jeg bliver mødt af friske blomster, når jeg åbner hoveddøren. Men det kan desværre godt blive en ret dyr affære, når buketterne ofte ikke holder mere end en tre dage, før de begynder at hænge med hovedet.

Mød kommer min (og min pengepungs) nye redning: Eucalyptusgrene! Vi har to store buketter til at stå i lejligheden, og det ligner, at vi har friske, grønne (og meget moderne) buketter stående, selvom de i virkeligheden er flere måneder gamle og knastørre. Eucalyptus skrifter nemlig næsten ikke udseende, når grenene tørres, og på denne måde kan de holde for evigt – også hvis du bor i en mørk lejlighed, hvor planter har svært ved at overleve.

Sådan tørrer du eucalyptusgrene

Lad ucalyptusgrene stå i en vase med lidt vand i bunden. Når blomsterne begynder at tørre, skal vandet hældes fra. Giv gerne grene og blade en gang hårlak, så de bedre holder på farven. Lad grenene stå i en vase, mens de tørrer helt ind. 

 

PA260137

Du kan finde eucalyptus i de fleste havecentre og blomsterhandlere, men jeg har også spottet buketter i flere supermarkeder. Mine buketter jeg har købt hos blomsterhandleren på strøget her i Århus, og de kostede ikke mere end en almindelig blomsterbuket. Det er ikke selvfølgelig ikke helt det samme som en frisk buket – og især ikke en, man har fået sendt fra Afrika – men de fine grene gør, at jeg ikke får alt for mange abstinenser, når jeg forsøger at nøjes med at købe blomster et par gange i måneden ?

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Det bedste tip længe! Stiller du dem bare i vaser uden vand eller hænger du dem “til tørre”?
    Og tak for en god blog, du gør det virkelig godt!:)

Skriv en kommentar