Tomatcrumble med boghvedeknas

P6040153P6040136
 
Tomaterne begynder ENDELIG at smage af noget, og det har jeg udnyttet i denne über-lækre crumble med boghvedeknas, der om muligt gjorde de søde tomater endnu mere smagsfulde. Jeg har både serveret crumblen som et let måltid med en grøn salat, men har også brugt den som tilbehør til dampet torsk – begge dele kan i dén grad anbefales.
P6040172
P6040150
Ingredienser:
600 gram solmodne tomater (jo lækre tomater, jo bedre resultat)
4 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. tørret basilikum
1 spsk. balsamicoeddike
Salt og peber
Boghvedecrumble
50 gram parmesan, revet
50 gram boghvedemel
3 spsk. olivenolie
1 knsp. salt
50 gram boghvedekerner
25 gram pinjekerner
Tænd ovnen på 150 grader.
Skær tomaterne i tern på 1×1 cm, og pres hvidløgene. Steg tomattern og hvidløg i olivenolie på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Drys med tørret basilikum og lad det stege på panden, imens du forbedreder din topping, så næsten al væsken fordamper. 
Blend parmesan, boghvedemel, olivenolie og salt i en lille foodprocessor eller minihakker. Tilsæt boghvedekerner og pinjekerner og blend det hurtigt, så lidt af kernerne knuses, men de fleste stadig er hele. 
Når væsken fra tomaterne på panden er ved at være fordampet, tilsættes balsamicoeddike, salt og peber. Rør rundt og drys så boghvedetopping over panden. Sæt den derefter i ovnen i 30 minutter, indtil toppingen er gylden og knasende. 
P6040148 P6040166

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar