Tomatcrumble med boghvedeknas

Tomatcrumble med boghvedeknas er en af de serveringer, der virkelig overrasker. En ret, der er enormt simpel at trylle frem, men som byder på massevis af smag, såfremt man har valgt tomater af god kvalitet. Servér tomatcrumblen som tilbehør til fisk eller sammen med en grøn salat for et let og lækkert måltid.

tomatcrumble med boghvedeknas

 

Bedøm denne ret

Ingredienser

  • 600 gram solmodne tomater (jo lækre tomater, jo bedre resultat)
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. tørret basilikum
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • Salt og peber

Boghvedeknas

  • 50 gram parmesan, revet
  • 50 gram boghvedemel
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 knsp. salt
  • 50 gram boghvedekerner
  • 25 gram pinjekerner

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 150 grader.
Skær tomaterne i tern på 1×1 cm, og pres hvidløgene. Steg tomattern og hvidløg i olivenolie på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Drys med tørret basilikum og lad det stege på panden, imens du forbedreder din topping, så næsten al væsken fordamper.
Blend parmesan, boghvedemel, olivenolie og salt i en lille foodprocessor eller minihakker. Tilsæt boghvedekerner og pinjekerner og blend det hurtigt, så lidt af kernerne knuses, men de fleste stadig er hele.
Når væsken fra tomaterne på panden er ved at være fordampet, tilsættes balsamicoeddike, salt og peber. Rør rundt og drys så boghvedetopping over panden. Sæt den derefter i ovnen i 30 minutter, indtil toppingen er gylden og knasende.

Find flere opskrifter i samme kategori

P6040172

 

Tomatcrumble med boghvedeknas

Denne servering er virkelig lækker og utrolig smagfuld. En lidt anderledes ret, der dog uden tvivl overrasker positivt! Tomatcrumble med boghvedeknas kan både serveres som tilbehør (vi spiser det eksempelvis ofte til torsk herhjemme) eller som et let måltid, hvis det serveres med en dejlig grøn salat ved siden af. Begge dele kan i dén grad anbefales.

P6040150

 

Boghvedeknas

I denne opskrift laves en knasende sprød topping til retten. Det består af pinjekerner, boghvedemel, boghvedekerner og ikke mindst parmesan. Ikke nok med at det giver et lækkert crunch, så er det også med til at give serveringen ekstra smag, når man kan fornemme den skønne smag af særligt parmesan og en nøddeagtig smag af boghvede og pinjekerner. Det smager intet mindre end herligt! Både tomater, parmesan og pinjekerner giver et lækkert italiensk twist.

tomatcrumble med boghvedeknas

 

tomatcrumble med boghvedeknas

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar