tørret mango med mørk chokolade

 photo mango3_zps2c5b6777.jpg
Jeg er vild med at lave mine egne frugt- og grøntsagschips. Banan- kål- og jordskokchips er blandt favoritterne, men i sidste uge blev tørret mango føjet til listen, da der lå et par modne mangoer i frugtskålen, og kiggede utålmodigt på mig. Den ene blev til en stærk mangochutney, og med den anden lavede jeg disse søde, syrlige og seje mangostrimler dyppet i mørkchokolade. Mangoen forbliver bøjelig og fyldt med bid, men hvis man gerne vil have den helt sprød, skal man skære den i meget tynde strimler.
 photo mango1_zpsf404b4da.jpg
Ingredienser
1 moden mango
100 g mørk chokolade
Skær skallen af mangoen, og skær den i tynde strimler. Placer mangostrimlerne på en beklædt bageplade, og bag dem i ovnen i ca. 1,5 time ved 100 grader, eller indtil de ikke længere er fugtige. Vend strimlerne hver halve time, så de tørrer på begge sider. Lad den tørrede mango køle af.
Smelt chokoladen forsigtigt i en mikroovn eller over et vandbad. Dyp den ene halvdel af mangostrimlerne i den smeltede chokolade, og placer dem på et stykke bagepapir, indtil chokoladen er stivnet. Opbevar i en lufttætbeholder.

 
 
 
 
 photo mango2_zps02ee019a.jpg

8 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar