Tørret mango med mørk chokolade

tørret mango med mørk chokolade

Tørret mango med mørk chokolade

 

Bedøm denne ret

Ingredienser

  • 1 moden mango
  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Skær skallen af mangoen, og skær den i tynde strimler. Placer mangostrimlerne på en beklædt bageplade, og bag dem i ovnen i ca. 1,5 time ved 100 grader, eller indtil de ikke længere er fugtige. Vend strimlerne hver halve time, så de tørrer på begge sider. Lad den tørrede mango køle af.
Smelt chokoladen forsigtigt i en mikroovn eller over et vandbad. Dyp den ene halvdel af mangostrimlerne i den smeltede chokolade, og placer dem på et stykke bagepapir, indtil chokoladen er stivnet. Opbevar i en lufttætbeholder.

Find flere opskrifter i samme kategori

 photo mango3_zps2c5b6777.jpg

Tørret mango med mørk chokolade

Tørret mango er en skøn og sund snack. Selvom tørret mango nok havde sin storhedstid nogle år tilbage, så er det virkelig ikke en snack, der skal gå i glemmebogen. Når mangofrugten tørres, får man en mere intens og frisk smag, som jeg elsker. Den sød-syrlige smag passer skønt sammen med en god mørk chokolade. Den perfekte kombination, hvis du spørger mig. Tørret mango med mørk chokolade er desuden sådan en god ‘hapser’, man lige kan tage et par stykker af efter frokosten, til kaffen eller som et lækkert indslag i madpakken.

 

 photo mango1_zpsf404b4da.jpg

Hjemmelavet chips

Jeg er vild med at lave mine egne frugt- og grøntsagschips. Det er både sundere og smager altid mindst lige så godt, som dem man finder i supermarkederne. Blandt mine favorit opskrifter er særligt bananchips, veganske kålchips a la sour cream and onion og jordskokkechips. Foruden denne skønne variant med mango, der uden tvivl også er på listen.  Mangoen forbliver bøjelig og fyldt med bid, men hvis man gerne vil have den helt sprød, skal man skære den i meget tynde strimler.

 

TIP: prøv også mine andre opskrifter med mango som en linsesalat med vaniljemarineret mango og serranoskinke eller en skøn asiatisk inspireret mango salat med chili

 

 photo mango2_zps02ee019a.jpg

 

8 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar