
Ingredienser
VAFLER
- 150 g mel boghvedemel
- 1,5 dl mælk
- 1,5 dl yoghurt
- 3 æg, str. M/L
- 2 spsk. smeltet smør eller olivenolie
- 1 tsk. bagepulver
- 0,5 tsk. salt
- Smør eller olivenolie til stegning
FYLD
- 500 g kyllingeinderfilet
- 100 g cheddar
- 75 g serranoskinke
- 1-2 avocado
- 1 lille rødløg
- 1 stort hjertesalat
- Salt & friskkværnet peber
HONNING-DIJONDRESSING
- 2 spsk. mayonnaise
- 2 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. honning
- Salt & friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Lav først dejen til vaflerne ved at mikse alle ingredienserne sammen enten ved hjælp af en håndmikser, en foodprocessor eller blender. Tænd for vaffeljernet, og lad det opvarme, inden du pensler jernet med lidt smør eller olivenolie og steger vaflerne. Pas på, du ikke fylder for meget dej i jernet, så det flyder ud af siderne, når vaflerne hæver op.
Imens du steger vaflerne, kan du tilberede resten af måltidet – men hold et øje på vaflerne.
Steg serranoskinken sprød på en tør stegepande, og læg det til side på et stykke køkkenrulle.
Krydr inderfileterne godt med salt og peber, og steg dem på den ene side i lidt smør og/eller olivenolie, så de får en fin, gylden farve. Vend inderfileterne, og kom en skive cheddar oven på hvert stykke. Lad kyllingen stege færdig, mens osten smelter.
Skær avocado og rødløg i skiver, og skyl og del hjertesalatbladene. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til med salt og peber.
Nu er alle ingredienserne klar til at blive fyldt i vaflerne. Du kan enten samle vaffel-sandwichene i køkkenet eller lade hver person lave sin egen.
Vaffel sandwich
En sundere version af den klassiske club sandwich? Vi er i hvert fald derhenne af med denne opskrift – sandwichbrød er dog skiftet til lækre glutenfrie boghvedevafler og der bruges honning-dijondressing frem for karrydressing. Jeg lover at de små vaffel sandwich i sandhed er en festlig mundfuld. Luftige og sprøde vafler fyldt med saftig kylling. Tilføj også smeltet cheddar, sprød serranoskinke, frisk salat, cremet avocado og en guddommelig dressing. Ikke dårligt vel?
Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er ganske virkeligt. Og måltidet tager ikke mere end blot 30 minutter at trylle frem! Selvom I måske ikke umiddelbart tænker, at vaffel-sandwicherne ser simple ud, lover jeg, at de slet ikke er så avancerede at bikse sammen. Og du vil uden tvivl ikke fortryde at kaste dig ud i opskriften, særligt efter første bid af denne herlige sag. Jeg elsker selv madvafler og laver det både som en let aftensmad eller overdådig frokost. Ofte laver jeg en stor portion, så man også har til frokost dagen efter.
TIP: prøv også min opskrift på madvafler med bagte rodfrugter eller rugvafler med varmrøget laks – eller måske en sød glutenfri vaffel med tahin og appelsin?
Honning-dijondressing
Noget, der er med til at gøre de små sprøde sandwiches ekstra lækre, er dressingen. Den består af mayonnaise, honning og sennep, og har den perfekte kombination af fedme, sødme og syrlighed.
Haps hvor ser de lækre ud!
Det kan du også tro, de er 🙂
Mmmm. Hvis ikke jeg var sulten i forvejen, så er jeg det i hvert fald nu 🙂