Vegansk cashewdip med urter

I dag får I opskriften på en vegansk (og dermed mælkefri) dip. Og tilmed en af mine yndlings-dips!

Den er ufattelig cremet, virkelig cheesy (selvom den ikke indeholder ost) og fyldt med god smag fra friske krydderurter. Perfekt som en dip til alt fra chips til grøntsagsstænger!

Vegansk cashewdip

 

Bedøm denne ret

1 skål af cirka 3 dl
i alt 15 min

Ingredienser

  • 100 g cashewnødder
  • 2 fed hvidløg
  • saft af 1 citron
  • 1 stor håndfuld blandede krydderurter (jeg foretrækker dild, purløg og persille)
  • 1 tsk. flagesalt
  • friskkværnet peber
  • 1/2 dl vand

Fremgangsmåde

Hæld kogende vand over cashewnødderne i en skål, og lad det stå i 30 minutter. Si vandet fra cashewnødderne, og kom dem i en højhastighed blender sammen med hvidløg, citronsaft, persille, dild, salt og vand. Blend til du får en helt glat, cremet og flydende konsistens. Smag dippen til, og opbevar den på køl.

Find flere opskrifter i samme kategori

Slip mig løs I en helsekost, og du ser mig ikke de næste timer. Hændelsen ser noglelunde sådan her eller sådan her ud, for jeg elsker at snuse rundt i delikatesse- og specialforretninger og have tid til at udforske hylderne, opdage nye varer og købe mere eller mindre skøre produkter med hjem. Ser jeg et nyt chokolademærke, jeg aldrig har prøvet før, bliver jeg nødt til at købe en smagsprøve, og det samme gælder nøddesmør, sjove meltyper eller sundere chips (af rodfrugter, kål, linser – you name it). Se bare her, hvor glad min søster og jeg var efter at have rippet Wholefoods i USA for selvsamme i sommers ?

For nogle uger siden spurgte Taffel, om jeg mon ville smage deres nye linsechips. Og I kan nok gætte svaret: JA! Helt klassiske kartoffelchips siger mig faktisk ikke særlig meget. Men en ny form for chips på de danske supermarkedshylder? Af linser?! I’m on! Jeg synes, det er mega sejt, at et traditionsbundet brand som Taffel tør at eksperimentere med nye produkter (som de selv siger: “fordi vi kan”), så jeg var super spændt på at smage, om de mon kunne leve op til mine forventninger.

Proteinrige linsechips

Chipsene er lavet af linsemel, og de udemærker sig ved at indeholde 40% mindre fedt end almindelige kartoffelchips og hele 13% protein. Det er én grund til, at jeg ville vælge at sætte dem på bordet, men den første er klart smagen – for de smager virkelig herligt og på ingen måde helse-agtigt.

Linsechipsene er supersprøde og lige tilpas krydret med henholdsvis Sourcream & onion og Dild & purløg. Begge varianter er godkendt af både Simon og jeg – og så skulle jeg hilse og sige, at de især er gode, når de serveres med en cremet dip og et afsnit af Stranger things i sofaen ?

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar