Vesterlauget madbodega

IMG_4503
At Aarhus er studieby, kan man mærke, når man kigger på udbuddet af spisesteder; Der er nemlig masser af muligheder for at spise et god måltid til rimelige og SU-venlige priser. Her udmærker Mejlgade sig med sine mange små bistoer, hvor jeg ofte kæmper mod resten af Aarhus indbyggere om et bord fredag aften eller står i kø for dagens ret på OliNico. For nyligt har jeg dog fået øjnene op for en anden perle, Vesterlauget, der ikke er placeret på min travle yndlingsgade, men på den hyggelige Vestergade, tæt ved strøget og Vesterbro Torv.

IMG_4534
Vesterlauget kalder sig en “madbodega”; en blanding af et spisested og en klassisk bodega, der serverer kaffe om dagen (til 15 kr!) samt øl, vin og drinks om aftenen. Til frokost er der håndmadder og salater på menúen, hvorefter man hver dag kan man finde aftenens ret på facebook. Og ja, der er kun én ret på menúkortet (+ dagens dessert), hvilket er med til at holde prisen nede, selvom man er garanteret et lækkert måltid af gode råvarer.

IMG_4525
Denne aften var der Hopballe Mølle kylling med bagte persillerødder, syltede græskar og kartoffelkompot på menúen. Det smagte helt forrygende, og prisen (85 kr) burde få andre caféer i byen, der serverer noget halvt så godt for dobbelt så meget, til at skamme sig.

IMG_4538Madbodegaen er hyggeligt indrettet, men man sidder tæt, og man skal være heldig, hvis man får et bord – også en helt almindelig hverdagsaften – det er nemlig ikke muligt at lave reservationer, hvis man er under 8 personer i selskabet.
Jeg besøgte Vesterlauget første gang i sidste uge med et par veninder, men det er bestemt ikke sidste gang, jeg kigger forbi. Jeg er også sikker på, at det vil være lige noget for min kæreste, for menuerne byder ofte på rustikke, kød-og-sovs-retter med mæthedsgaranti.

IMG_4504
Vesterlauget Madbodega
www.vesterlauget.dk
Vestergade 50, 8000 Aarhus C
TLF. 86 18 21 00

1 kommentar
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar