Video: Bagt grød med banan og peanutbutter


Billede af Mathilde Vesterherup

Hvis I endnu ikke har bikset weekendmorgenmaden sammen, kommer jeres redning her: Den lækreste bagte grød med banan og peanutbutter. Grøden tager blot fem minutter at lave, og den skal derefter hygge sig en lille halv time i ovnen, inden der er serveret. Resultatet er sprødt på ydersiden og saftigt i midten, og tilsætter man banan og peanutbutter, inden fadene sættes i ovnen, smager den bagte grød ekstra fantastisk.
Se selv i videoen herunder, hvor nemt det er. Husk også at subscribe til Mig og Min Mad på YouTube og at kigge forbi deres smarte site for flere videoer af denne slags.


Ingredienser
1 stor eller 2 små bananer
2 æg
1 dl grovvalsede havregryn
1 dl finvalsede havregryn, boghvedegryn eller hirseflager
1 dl mælk eller mandelmælk
1 tsk bagepulver
1 nip salt
2 spsk peanutbutter

Kokosolie eller smør
Tænd ovnen på 175 grader.
Mos en af bananerne med en gaffel. Pisk bananmosen sammen med æg, og rør derefter havregryn, mælk, salt og bagepulver i skålen.
Smør to ildfaste forme med kokosolie eller smør, og fordel derefter grøden heri.
Placér 1 spsk. peanutbutter i midten af grøden i hver form. Skær den anden banan i skiver, og fordel dem i overfladen af grøden.
Sæt nu formene i ovnen i 20-30 minutter, indtil de er gyldne og sprøde i overfladen. Lad dem køle en smule af, og servér.

 

7 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Mums hvor ser det lækkert – og nemt! – ud.
  Tror du man kan bruge risdrik (eller måske soyamælk?) i stedet for mandelmælk og stadig få et lækkert resultat ud af det? Mandelmælk er desværre lidt dyrt til mit SU-budget, og risdrik er oftere på tilbud. Desværre er det oftest mandelmælk der bliver foreslået i diverse bageopskrifter som substitut til mælk, men måske er det noget med konsistensen? Har faktisk længe undret mig over, om man mon kan bruge risdrik i stedet for i sådanne slags opskrifter, så håber, at du måske kan hjælpe mig 🙂

  1. hejsa Rikke 🙂 Det tror jeg helt bestemt. Jeg bruger også sommetider risdrik, og det fungerer helt fint 🙂

 2. Det har været en af mine go to morgenmadsopskrifter i laaang tid! Det er i mine øjne en rigtig hygge-morgenmad og jeg spiser det, når jeg har en god tid om morgenen – F.eks. i weekenden eller hvis jeg skal møde sent i skole i hverdagene (hvilket dog sjældent sker :-/ ). Jeg rører dog peanutbutteren ud i selve grøden, hvilket også er lækkert. Og hvis jeg skal være et rigtigt skarn, tilsætter jeg også lidt mørk chokolade i små stykker! Din opskrift på bagt gulerodsgrød er bestemt også et hit, ds den luner dejligt på kolde dage 🙂

  1. uuuh, chokolade lyder heller ikke dårligt 😛 Jeg plejer ofte at lægge et par stykker mørkt chokolade over overfladen 😉

 3. Tak for en dejlig opskrift 😀
  Skal ovnen stå på alm. ovn eller varmluft?

Skriv en kommentar