Video: Emmas køkken – boghvedegranola

 photo IMG_2756_zps2d7826e5.jpg

Jeg har allerede flere opskrifter på müsli og granola på bloggen, men denne måtte jeg bare dele med jer. Granolaen af boghvede både smager og mætter fantastisk, og de små, sunde, trekantede frø giver det lækreste knas oven på en skål yoghurt.

 


 photo IMG_2751_zpsc7bb663e.jpg

Variationsmuligheder
Kombinationen af pistacienødder, abrikoser, kokos, kanel og æble er utrolig skøn, men se dette som en grundopskrift, og brug præcis dét, du har I køkkenskabet eller synes bedst om. Tilsæt gerne andre tørrede frugter eller nødder – måske lidt havregryn? – og kokos i flager i stedet for raps. Uanset hvad, kan du ikke gå helt galt i byen. I stedet for smør kan du tilsætte 6 spsk. kokosolie, og hvis du ikke har æblemos på lager, kan du sagtens bruge moste bananer i stedet, for at give sødme til granolaen.

 photo IMG_2627_zpsf26ba9c0.jpg
Ingredienser
50 g smør
4 dl boghvedekerner
1 dl kokosmel/rasp
1 dl chiafrø
1 dl pistacienødder, grofthakkede
1 dl æblemos/kompot
3 spsk. honning
Evt. 2 tsk. kanel
1 håndfuld tørrede abrikoser
Start med at smelte smørret. Bland derefter boghvedekerner, kokosrasp, chiafrø, hakkede pistacienødder, æblemos og smeltet smør i en skål. Tilsæt kanel og honning, og bland alle ingredienserne godt sammen, inden de fordeles på en beklædt bageplade. Bag granolaen i 175 grader i 30 minutter, indtil den er helt tør, gyldenbrun og sprød. Lad granolaen køle af, og opbevar den i en lufttæt beholder.
 photo IMG_2630_zps5c41c56e.jpg
Find mine andre opskrifter på müsli / granola her:

 photo IMG_2621_zps99df4091.jpg

10 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Godmorgen søde Emma!
  Sikke en vidunderlig granola du har lavet har!
  Jeg har faktisk alle ingredienserne så det er ingen undskyldning for ikke at kaste sig ud i det. Den vil jeg glæde mig til at nyde på morgenskyren imorgen (;
  Tak for en lækker opskrift og ha en dejlig weekend
  Kh maria

  1. Godmorgen Maria! 🙂
   Jeg håber, du synes om granolaen – rigtig god weekend til dig også 🙂

  1. Hej Natacha 🙂 Jeg køber som regel boghvede hos etniske købmænd, hvor det er rigtig billigt. Du kan også købe Urtegrams boghvede i større supermarkeder for 29 kr for 540 gram 🙂

 2. Sikke en lækker opskrift! Jeg har selv tænkt på at afprøve boghvedekernerne i en granola, så det er skønt med inspiration 🙂
  En lille kommentar: den mørke farve på dine abrikoser skyldes højst sandsynligt at de er fri for svovl 😉

 3. Virkelig lækker granola må jeg sige! Jeg havde aldrig smagt boghvedekerner før, men har nu købt det og lavet din granola – byttede lige æblemosen ud med banan, pistache nødderne ud med mandler/hasselnødder og brugte flydende sirup i stedet for honning og gjorde det lidt på slump. Helt sikkert ikke sidste gang jeg skal lave den!

 4. Abrikoserne er ikke nævnt i opskriften, men de skal først i til sidst, ikke? Sådan forstår jeg det på videoen 🙂 Ser virkelig lækkert ud!

Skriv en kommentar