Video: Sommeraften på stranden + Qunioasalat med tahindressing

P8070092P8070145
I sidste uge pakkede Simon og jeg den lille røde bil med madkurv, vin og grill, og susede så afsted mod Mols i aftensolen. Ende destinationen var Slettehage fyr, lige på næsen af Jylland, og turen dertil var noget af det fineste, jeg længe har set. Snoede, bakkede veje, små landsbyer, dybtblå hav og lyseblå himmel. Hvis dét ikke er idyl, ja så ved jeg ikke, hvad er.
P8070042


P8070018
På den anden side af Mols Bjerge (hvis navn virker en kende komisk, efter en uge i Norge) slog vi os ned på stranden, hvorfra vi kunne se færgen samt det ene containerskib efter det andet sejle forbi, kun hvad der synes som 50 meter derfra, i det dybe vand. Her tændte Simon op i grillen og smed en pakke af Hanegals wienerpølser på (de er øko, uden tilsætningsstoffer, gluten, mælke og sukker, og så smager de helt kanon!), alt imens jeg samlede salaten, jeg havde tilberedt i et snuptag, timen inden, vi smækkede hoveddøren.

P8070049
P8070031 P8070061
Udover den lille video og billeder fra vores aften, skal I naturligvis have opskriften på salaten også. Det var egentlig bare en “hvad vi lige havde I køleskabet”-salat, men den var så stort et hit, at jeg er sikker på, at jeg kommer til at lave den igen. Tahindressingen er dog en sikker genganger på vores spisebord. Den smager fortrinligt, går godt til det meste, og kan peppe alverdens halvkedelige grøntsager op.
P8070029 P8070118
{ Ingredienser – tilbehør til 4 personer }
1,5 dl quinoa
500 gram gulerødder
1 spsk. olivenolie
150 gram spinat
150 gram lila spidskål
1 dl græskarkerner
Chiakarse til pynt
Tahindressing
1/2 dl tahin
Saft af 1/2 citron
1 spsk. olivenolie
2 tsk. hvidløgspulver
Salt og friskkværnet peber
1/2 dl vand

Tænd ovnen på 175 grader. 
Kog quinoaen i letsaltet vand i 15-20 minutter, indtil de små haler frigøres, og lad det derefter køle af. 
Skrub gulerødderne (eller skræl dem, hvis de ikke er økologiske), og skær dem i skiver på 1 cm. Vend skiverne i olivenolie, drys med lidt salt og peber, og fordel dem på en beklædt bageplade. Bag gulerødderne i ovnen i 25 minutter, indtil de er gyldne og møre, og lad dem derefter køle af.
Hak spinat og spidskål i fine strimler, og rist græskarkernerne på en tør pande, indtil de begynder at poppe.
Nu er det tid til at lave tahindressingen. Bland tahin, citronsaft, olivenolie og hvidløgspulver i en skål, og rør det sammen. Det vil ikke blive fyldende, men komme til at virke tørt. Tilsæt nu vand, lidt efter lidt, indtil du har den ønskede konsistens, og smag dressingen til med salt og peber.
Saml alle ingredienserne i en skål. Hæld dressingen over, vend rundt, og servér.

P8070103P8070152

8 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Det ser super hyggeligt ud, og du er jo simpelthen så smuk! Jeg synes virkelig at du ligner Willa Holland. <3

  2. Jeg synes det ser ud som om din dressing er hvid? Jeg forsøger at lave den men min har samme farve som tahin altså brunlig – gør jeg mon noget forkert? 🙂

    1. Hej Anne Mette 🙂 Bruger du ristet tahin? I så fald bliver dressingen mere tyk og ikke så lys, flydende og cremet.

Skriv en kommentar