Vinter sangria

vinter sangria

 

Bedøm denne ret

Ingredienser

  • 2 økologiske appelsiner
  • 1 spsk. julekrydderi (blanding af eksempelvis kanel, muskatnød, ingefær, kardemomme, allehånde, nelliker, stjerneanis)
  • 2 spsk. kokos- eller rørsukker
  • 1 liter kraftig rødvin
  • 1 granatæble
  • Isterninger
  • Danskvand
  • Stjerneanis til pynt

Fremgangsmåde

Skær appelsinerne i skiver, og kom dem i en skål. Drys krydderier og kokossukker over, og massér det hele sammen med rene hænder, så lidt af saften fra appelsinerne frigøres. Dæk skålen til, og sæt den i køleskabet i mindst en time, så appelsinerne kan trække.
Kom appelsinskiver og saft i en kande eller punchbowle. Frigør kernerne fra granatæblet, og kom dem i kanden sammen med stjerneanis. Hæld rødvin over, og rør rundt, så det hele blandes. Sæt din sangria på køl, så den er helt kold, når den serveres.
Fyld rødvinsglas med is, hæld sangria over – gerne igennem en si, så væsken bliver klar – og brug en ske til komme lidt ekstra granatæbler og en appelsin skive i glasset.  Pynt med en stjerneanis, top glasset med lidt danskvand, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

ingredienser til vinter sangria

Vinter inspireret sangria

Sangria er en klassisk spansk drink, der oftest indeholder rødvin, appelsinjuice, danskvand, sukker, kanel og frugtstykker. Det er dog en drink, hvor ingredienslisten ofte varierer efter smag og behag. Sådan et iskold, læskende glas er simpelthen smagen af sommer og sol. Jeg har lavet sangriabowler til mange fester og grillaftener, da det er evigt nemt og en rigtig crowd-pleaser. Derfor har jeg lavet denne fantastiske vinter-udgave, så drikken kan serveres året rundt: den klassiske udgave om sommeren eller denne julede variant. Hvis I får gæster eller blot vil skrue op for julehyggen her i december, I prøve at servere denne vinter sangria!

 

ingredienser til vinter sangria

Gløgg møder sangria

I denne opskrift får sangriaen et lækkert twist af julekrydderier. Det gør, at drinken minder lidt om den elskede juledrik gløgg – selvom denne opskrift på vinter sangria serveres kold. Så hvis du ligesom jeg er helt tosset med både sangria og gløgg, så må du love mig, at give denne opskrift et skud! Den smager nemlig helt vidunderlig.

TIP: Prøv også en julet gin og tonic med rosmarin og tranebær

 

vinter sangria ingredienser

Jule cocktail

Julen er hjerternes fest og er ofte dér, hvor man får prioriteret at samles med dem, man holder af. Så når du samler din vennegruppe, familie eller skal til julefrokost, så er denne opskrift et herligt indslag til jeres aften. Selvom det måske ikke helt er en cocktail så er det en skøn drink, som de fleste kan lide. Særligt når den smager af jul?

 

appelsiner med julekrydderi og stjerneanis

Andre opskrifter til julehyggen

Herhjemme er julehygge ofte lig med lidt ekstra lækkert på bordet. Allerhelst serveret for dem jeg holder af. Her er nogle af mine favoritopskrifter til juletiden.

 

appelsiner med julekrydderi

vinter sangria

vinter sangria

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar