Vores nye hus før renovering

Jeg har glædet mig til at give jer et kig indenfor vores nye hus før renovering. Til at vise, hvordan huset stod, den dag vi fik nøglerne, inden vi begyndte at makke og gøre ved. Hvis du har lyst til at læse om alle vores overvejelser omkring boligkøb finder du dem i det første blogpost i rækken om vores nye hus.

Nu har vi været i sving i små to uger. Selv om vi kun lige har ridset projektet i overfladen (bogstavelig talt – vi er nemlig gået i gang med at fjerne tapet), begynder vi at spore os ind på, hvad der skal ske med huset.

I dette blogpost kan I få et kig indenfor, læse mere om huset, og så deler jeg vores spæde drømme og tanker om det renoveringsprojekt, der er ved at tage form.

 

 

Video af vores nye hus før renovering

Huset er et etplanshus fra begyndelsen af 60erne beliggende i Åbyhøj. På 145 kvm2 med flat tag, gule, brændte mursten og en stor, fuldvokset have. Med garage, et værksted og tilmed et (ret faldefærdigt) hønsehus.

Det er et dødsbo, hvor der kun har boet en familie, som i sin tid byggede huset. Meget står originalt, boligen er generelt velholdt, og der er løbende blevet skiftet vinduer, døre m.m. Men det er også tydeligt, at huset har passet sig selv de sidste år.

I denne video viser vi jer rundt – velkommen til!

 

 

 

Rumfordeling

Huset har en (på nuværende tidspunkt smuk neon grøn, haha!) entré, der leder ind til bryggers og en fordelingsgang med adgang til badeværelse.

Fra fordelingsgangen har man adgang til køkken, to stuer og tre værelser. Den ene stue bliver en sofastue og den anden spisestue, hvor vi vil lave et køkkenalrum ved at vælte væggen ind til køkkenet. Herfra er der også adgang til en overdækket terrasse med markise og den skønne have.

Øverst: Entre, Nederst: Fordelingsgang med ovenlysvindue
Øverst: Entre, Nederst: Fordelingsgang med ovenlysvindue
Øverst: Bad, Nederst: Bryggers
Øverst: Bad, Nederst: Bryggers

 

Haven er en af de ting, vi virkelig forelskede os i ved huset. Den er fyldt med store frugttæer, bærbuske, små kroge, stier og masser af blomster. Vild, tilvokset og lige os.

Fra haven er der adgang til en garage og et værksted, som er opført i samme stil som resten af huset. Præcis hvad, det skal bruges til, udover opbevaring, ved vi ikke endnu. Men vi overvejer på et tidspunkt at renovere rummet og etablere det som beboelse.

Huset har også en afdeling, der tidligere har været brugt til udlejning. Her er en ekstra indgang, og der er ikke direkte adgang til resten af huset. Afdelingen består to rum, et lille tekøkken og toilet – alt i alt helt perfekt til at indrette mit kommende kontor.

 

Vores renoveringsplaner (og drømme)

Det, vi i høj grad for elskede os i ved huset, er, at vi har mulighed for at sætte vores eget præg. Samtidig er vi er vilde med byggestilen og de ydre rammer. Derfor bliver det ikke en totalrenovering, men nærmere en gennemgribende modernisering, vi er ude i. Et overskueligt renoveringsprojekt, kalder vi det (og håber vi, det bliver).

Hvad vi klarer selv 

Som udgangspunk vil vi gerne gøre alt det, vi kan, selv. Både fordi det naturligvis er billigere, men også fordi vi synes, det er fedt at få fingrene ned i bolledejen. Vi vil opleve forvandlingen og forhåbentlig dermed sætte endnu større pris på det færdige resultat. Vi har begge masser af mod på projektet men ingen håndværksmæssig erfaring. Det betyder, at vi vil holde os til at rode med det, vi føler, vi trygt kan nå i mål med. Hovedsagligt vil det betyde nedrivning i alle rum og sidenhen opbygning af vægge og lofter. Her skal vi have fikset gamle og opsat nye gipsplader samt spartlet, filtet, malet til den store guldmedalje. Det mørke træloft vil blive skjult af et nyt, lyst gipsloft. Og væggene skal fries for savssmuldstapet og have en solid makeover.

Gulv

Efter de gamle gulvtæpper er fjernet, er et flot trægulv kommet til syne. Det skal slibes og lakeres på ny, men derefter er vi sikker på, det kommer til at blive rigtig pænt.

En af stuerne er en tilbygning fra 70’erne, og i denne tilbygning er der betongulv i en del af rummet, undtagen hvor der oprindeligt var en lang fordelingsgang. Vi er noget i tvivl om, hvad vi skal gøre med gulvet i dette rum. Der er trægulv i 1/3 af rummet og (grimt) beton på den sidste 2/3. Kan det lade sig at gøre at finde et pænt, moderne gulvtæppe? Skal vi lægge nyt trægulv, selvom det bliver anderledes end resten af huset? Eller skal vi lægge fliser eller beton/mikrocement i rummet, som er moderne nu, men som vi er i tvivl om, passer til husets byggestil?

Bad og bryggers

Badeværelse og bryggers er uden tvivl det, som står i dårligst stand, og det bliver også uden tvivl den største post i bugettet, fordi vi skal have håndværkere på fra A til Å. Der er en fugtskade og skimmelsvamp på væggen mellem de to rum, og generelt trænger de begge virkelig til et grundigt ansigtsløft.

Vores tanke er at fjerne den skimmelramte væg og bygge en ny med anden placering, så ovenlysvinduet fra fordelingsgangen kommer ud på badeværelset, hvilket også vil resultere i en ny planløsning. Vi skal altså have skrællet særligt badeværelset fuldstændig og have opsat nye fliser, bad, toilet og vask.

Køkken

Køkkenet står helt originalt, og det fejler som sådan ikke noget. Men det er gammelt og småt, og vi drømmer om at integrere køkkenet i den store, lyse stue for at skabe et køkkenalrum. Væggen mellem køkken og stue er af gips, så det burde være lige til at vælte den, og dernæst er det store spørgsmål, hvordan det nye køkken skal indrettes.

Simon har allerede tegnet på mulige løsninger, og vi overvejer både et snedkerkøkken og forskellige “IKEA-hacks”. Det er vigtigt for os, at køkkenet passer til huset, og det er generelt noget, vi har fokus på: Vi vil gerne have respekt for husets oprindelige stil og vælge så klassiske løsninger som muligt, som vi kan være glad for i mange år.

 

Læs også: om vores nye snedkerkøkken eller update på renoveringsprojekt

 

Øverst: Soveværelse med indbyggede skabe, Nederst: Et af de to mindre værelser
Øverst: Soveværelse med indbyggede skabe, Nederst: Et af de to mindre værelser
Køkken
Køkken

Øverst: Stue (tilbygning), Nederst: Stue og kommende køkken-alrum
Øverst: Stue, Nederst: Stue og kommende køkken-alrum

 

Status på renoveringsprojektet

De sidste weekender har vi brugt på at tømme huset, fjerne tapet, lister og gardiner. Derudover er vi ved at lægge en nærmere plan for, hvad der skal ske med bad, bryggers og køkken – og det er næsten det mest udfordrende! Vi kigger på nye materialer og planløsninger (og budgetter!), og kommer langsomt nærmere.

I næste blogpost om vores hus tænker jeg at dele visualiseringerne for nyt bad, brygger og køkken og den nye planløsning. Når vi altså når så langt 😉

 

Vi håber  at I kunne lide at se vores nye hus før renovering!

 

 

5 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma,
  Fedt at du laver opdateringer omkring processen. Jeg er igang med en lignende modernisering af et hus fra 1940’erne. Jeg kan kun anbefale at få en maler til at spartle væggene. Det er noget af en udskrivning, men jeg fortryder ikke et sekund. Vi har valgt Ikea køkken med fronter fra form plus. Det er noget dyrere end et rent Ikea køkken, men det er tilgengæld også virkelig blevet godt. De yder god vejledning hele vejen gennem processen.

  Kh
  Stinne

 2. Hold op et spændende projekt I har kastet jer ud i. Det glæder jeg mig meget til at følge. Vi købte selv for 10 år siden et hus med fladt tag – gule mursten opført i 1968. Dog var huset moderniseret løbende hvilket alle dage har ærgret mig en smule…. Så glæder mig til at se hvad I kan få ud af det.

 3. Stort tillykke med jeres hus og projektet. Vi er i gang med samme “procedure” og har været gennem mange af de samme overvejelser som jer. For nogle uger siden væltede vi væggen fra køkken indtil stuen og fik på den måde etableret et køkken-alrum. Det er blevet SÅ lækkert et rum og jeg kan forestille mig de hyggelige aftener med gæster, god rødvin og min man i køkkenet. Man lærer bare vanvittigt meget i sådan et projekt; murer, tømre, VVS, el osv. Det ER fedt (og hårdt) at have fingrene i bolledejen. Og vi er overbeviste om, at slutresultatet vil føles endnu bedre og huset som endnu mere vores, end hvis vi havde fået nybygget et hus 🙂 Lykke til med jeres 🙂

 4. 60’er ting er top moderne, så bevar de fine træskabe i hele huset så meget som muligt. Kvaliteten er som oftest god. Det vil være synd at smide ud, både et miljø – og bevaringsværdigt perspektiv.
  Tillykke med huset!

Skriv en kommentar