Waldorfsalat med kylling

I denne opskrift giver jeg den klassiske waldorfsalat et sundt twist og laver den til en skøn måltidssalat. Jeg tilføjer kyllingekød for ekstra mæthed og resultatet smager intet mindre end herligt! Kyllingen vendes sammen med resten af salaten og den lækre dressing, som giver et lækkert møde mellem en waldorfsalat og kyllingesalat.

waldorfsalat med kylling

 

Bedøm denne ret

til 4 personer

Ingredienser

Pocheret kylling

  • 500 g kylling (inderfilet eller bryst) delt i 3 på langs
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk. hele peberkorn
  • 2 tsk. salt
  • 1⁄2 liter vand

Waldorf salat

  • 4 stilke blegselleri
  • 2 æbler
  • 300 g stenfri vindruer
  • 75 g valnøddekerner
  • 500 g koldt, tilberedt kyllingekød

Dressing

  • 1 dl skyr eller creme fraiche
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk. citronsaft
  • Salt & friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kylling

Skær løget i både og hvidløget i skiver. Bring vand og alle smagsgiverne i kog, og tilsæt kyllingen.
Lad gryden simre i 10 minutter, inden kyllingen tages op. Skær et snit i den tykkeste filet, og tjek, at den er færdig hele vejen igennem. Lad kyllingefileterne køle helt af.

Waldorfsalat

Skær blegselleri i tynde skriver, og æblerne i tern. Halvér vindruerne, og bland dem sammen med blegselleri og æble i en stor skål. Rist valnøddekernerne let på en varm, tør pande.
Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med citronsaft, salt og peber. Riv kyllingekødet i mindre stykker, og fordel det i salaten sammen med dressingen. Vend det hele godt sammen, og top salaten med valnøddekernerne. Opbevar salaten i køleskabet indtil servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

Waldorfsalat med kylling

Opskriften på waldorfsalat med kylling er fra min kogebog “Skønne salater & vidunderligt tilbehør”. Jeg har altid holdt af waldorfsalat og altid fået det serveret til julemiddagen (vi bruger denne opskrift hvert år). Men her har jeg altså tryllet klassikeren om til en lidt sundere måltidssalat, der kan serveres året rundt. Ved at tilføje kyllingekød til salaten sikrer man ikke blot mætte og glade maver, man giver også salaten en snert af den klassiske kyllingesalat. En kombination der klæder den berømte waldorfsalat i sådan en grad, at man bliver helt tvivl om, hvorvidt dette i virkeligheden er den oprindelige opskrift.

 

TIP: Du kan sagtens bruge en rest kyllingekød til at lave salaten frem for at pochere kyllingen som vist i opskriften.

 

Waldorfsalat-med-kylling-

Waldorfsalat

Spiser I Waldorfsalat juleaften? I min familie gør vi, og jeg var tidligere overbevist om, at det var obligatorisk i de fleste hjem. Men tager jeg Simons ansigtsudtryk, når jeg forsøger at forklare ham det magiske ved den mægtige julesalat, i betragtning, må jeg nok erkende, at det langt fra er tilfældet. Han synes bare mest af alt, det lyder som en (ikke særlig appetitlig) frugtsalat. I stedet er han overbevist om, at det er min famile, der slet ikke har forstået, hvad der hører sig til på julebordet.
Jeg er dog ualmindelig glad for waldorfsalat til julemaden. Så glad, at jeg i min første kogebog delte en opskrift, hvor jeg havde tryllet salaten fra tilbehør til måltid. Og det er netop den opskrift, jeg deler her. Ved at tilsætte pocheret kylling og skrue lidt på ingredienslisten her og dér, gør man salaten en tand sundere. På denne måde gør waldorfsalaten sig ikke kun fantastisk på julebordet. Den fungerer også som fyldig og alligevel forfriskende måltidssalat året rundt.

 

TIP: prøv også mine andre måltidssalater såsom salade niçoise med ristede kartofler eller en overdådig cæsarsalat med pære og kylling

 

5 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Min far er jæger, så vi fik det altid til dyrkød hjemme hos dem, hvilket var ret lækkert. Waldorfsalat er en af mine yndlings salater. Min veninde fortalte mig for nogle år siden, at de spiste det juleaften, og jeg var “whaat? Det kan man ikke”, så jeg har hørt det før, men jeg er på hold-Simon ift. waldorfsalaten og juleaften, selvom det er en lækker salat.

  2. Vi får det hvert eneste år til juleaften, og sådan har det altid været! Ingen jul uden Waldorfsalat – og sådan er det. Om man kan lide den eller ej 😉 Traditioner kan man ikke sådan bare lave om på!

  3. Jeg er skilsmisse barn, og hvert andet år, når jeg er hjemme ved min far, får vi altid waldorfsalat, og har gjort det så lange jeg kan huske. Jeg glæder mig altid ekstra meget til maden de år :p

Skriv en kommentar