Waldorfsalat med kylling
Opskriften på waldorfsalat med kylling er fra min kogebog “Skønne salater & vidunderligt tilbehør”. Jeg har altid holdt af waldorfsalat og altid fået det serveret til julemiddagen (vi bruger denne opskrift hvert år). Men her har jeg altså tryllet klassikeren om til en lidt sundere måltidssalat, der kan serveres året rundt. Ved at tilføje kyllingekød til salaten sikrer man ikke blot mætte og glade maver, man giver også salaten en snert af den klassiske kyllingesalat. En kombination der klæder den berømte waldorfsalat i sådan en grad, at man bliver helt tvivl om, hvorvidt dette i virkeligheden er den oprindelige opskrift.
TIP: Du kan sagtens bruge en rest kyllingekød til at lave salaten frem for at pochere kyllingen som vist i opskriften.
Waldorfsalat
Spiser I Waldorfsalat juleaften? I min familie gør vi, og jeg var tidligere overbevist om, at det var obligatorisk i de fleste hjem. Men tager jeg Simons ansigtsudtryk, når jeg forsøger at forklare ham det magiske ved den mægtige julesalat, i betragtning, må jeg nok erkende, at det langt fra er tilfældet. Han synes bare mest af alt, det lyder som en (ikke særlig appetitlig) frugtsalat. I stedet er han overbevist om, at det er min famile, der slet ikke har forstået, hvad der hører sig til på julebordet.
Jeg er dog ualmindelig glad for waldorfsalat til julemaden. Så glad, at jeg i min første kogebog delte en opskrift, hvor jeg havde tryllet salaten fra tilbehør til måltid. Og det er netop den opskrift, jeg deler her. Ved at tilsætte pocheret kylling og skrue lidt på ingredienslisten her og dér, gør man salaten en tand sundere. På denne måde gør waldorfsalaten sig ikke kun fantastisk på julebordet. Den fungerer også som fyldig og alligevel forfriskende måltidssalat året rundt.
TIP: prøv også mine andre måltidssalater såsom salade niçoise med ristede kartofler eller en overdådig cæsarsalat med pære og kylling