Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Filippinsk adobo kylling

Adobo er en klassisk filippinsk kyllingeret, hvor kødet marineres i eddike, sojasauce og sukker. Det giver en helt fantastisk smag og gør kyllingekødet fantastisk mørt.

Kylling adobo er super nemt at lave, og så længe du blot husker at marinerer kyllingen mindst et par timer før servering (aller helst dagen før), tager det ingen tid at tilberede.

Filippinsk adobo kylling

Hovedret til 4 personer personer

Forberedelse 15 min / I alt 45 min

INGREDIENSER
  • ADOBO KYLLING

  • 800 g kyllingelår
  • 5 fed hvidløg, presset
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sojasauce
  • 1 dl rørsukker
  • 1 tsk. hele peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • ½ l vand
  • PAPAYA-SALSA

  • 1 papaya
  • 1 moden avocado
  • 1 lille rødløg
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 limefrugt
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • TILBEHØR

  • 4 dl ris, fx basmati eller brune ris
ADOBO KYLLING

Rør hvidløg, eddike, sojasauce, sukker sammen, så sukkeret opløses. Tilsæt laurbærblade og hele peberkorn til marinaden.

Læg kyllingelårene i et fad, og hæld marinaden over – lad dem marinere mindst 2 timer på køl men meget gerne natten over.

Tag kyllingelårene op af marinaden, og brun dem i olie i en pande med høje kanter. Hæld vand over, og lad retten simre i 30 minutter, til kødet er mørt og gennemstegt.

TILBEHØR

Kog risene efter anvisningen på pakken.

PAPAYA-SALSA

Halvér papayaen, og fjern kernerne med en ske. Skræl papayaen, eller frigør kødet fra skallen med en ske. Skær papayakødet i små tern. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i små tern. Pil og hak rødløget fint. Hak koriander groft. Rør det hele sammen i en skål, og tilsæt limesaft og olie. Krydr med salt og peber, og lad salsaen trække indtil servering.

SERVERING

Servér kyllingelår med ris og papaya-salsaen.

kylling adobo

Adobo kylling – Filippinske marinerede kyllingelår

Adobo kylling laver jeg med kyllingelår. Det er vist også det mest traditionelle, men du kan også sagtens bruge andre udskæringer af kyllingen som overlår eller vinger. Jeg tænker dog, det vil være lidt for kedeligt med brystfilet.

Når kyllingelårene har marineret, brunes de på en pande. Derefter hældes den overskudende adobo-marinade over sammen med lidt vand, så det forvandles til den lækreste sauce. Jeg vil anbefale dig at servere retten med ris, der er helt fantastisk til at skovle saucen indenbords 😉

 

PRØV OGSÅ: Min skønne opskrift på asiatiske kyllingelår

 

Papaya-salsa med avocado

Papaya-salsa med avocado

Jeg serverer retten med den lækreste papaya-salsa. Den smager dejlig eksotisk og aromatisk, og den søde papaya er helt vidunderlig sammen med cremet avocado, frisk lime og krydderurter.

Hvis du ikke kan få fingrene i papaya kan du erstatte det med mango, hvilket også smager rigtig dejligt i salsaen.

 

filippinsk kylling adobo

Find flere lækre opskrifter med kyllingekød