Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Pizza med Gorgonzola, pære og pancetta

Denne pizza med Gorgonzola, pære og pancetta er en evig favorit!

Den har en sprød bund, sød pære, salt pancetta og cremet, smagfuld Gorgonzola. En smagskombination, der virkelig er en sand vinder.

Pizza med Gorgonzola, pære og pancetta

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 1 t/I alt 1 t 15 min

INGREDIENSER
PIZZADEJ
3 dl lunken vand
15 g gær
1 tsk. sukker
5 g salt
150 g durummel (kan erstattes af almindeligt hvedemel)
300 g tipo 00 hvedemel (kan erstattes af almindeligt hvedemel)

FYLD
250 g mozzarella
4 pærer
2 spsk. olivenolie
200 g pancetta i skiver
Salt og friskkværnet peber
200 g Gorgonzola
1 håndfuld frisk rosmarin

PIZZABUND
Rør smuldret gær ud i vand i en skål. Tilsæt salt og sukker, og rør durummel i. Tilsæt dernæst Tipo 00 hvedemel en smule ad gangen, og ælt til dejen spændstig. Pas endelig på med at tilsætte for meget mel, for så kan dejen blive tør.

Ælt dejen grundigt på bordet, og kom den dernæst tilbage i skålen. Lad den hæve tildækket i ca. 1 time.

Tænd ovnen på 250° almindelig ovn. Sæt også bagesten/stål eller en bageplade i ovnen, og lad dem blive varme.

Rul dejen ud til to store eller fire små pizzabunde på et meldrysset bord. Flyt pizzaerne over på bagepapir, og så de er klar til fyld.

FYLD
Riv mozzarella over pizzabundene i små stykker. Skær pærer i tynde både, og anret dem over pizzaerne. Dryp med olivenolie. Top med pancetta og stykker af gorgonzola. Kværn salt og peber over, og drys med lidt rosmarin.

Flyt pizzaerne over på bagesten/stål eller bageplade. Bag én pizza ad gangen i ovnen i cirka 10 minutter, til osten er smeltet og bundene sprøde og gyldne. Pynt med frisk rosmarin, og servér.

Efterårspizza med pære og Gorgonzola

Denne pizza med Gorgonzola, pære og pancetta er den perfekte efterårspizza. De smukke, sødmefulde pærer passer perfekt sammen med den salte italienske skinke og ost. Det er en smagskombination ud over det sædvanlige, og pizzaen er også ualmindelig smuk at servere.

TIP: Prøv også tomatsuppe med Gorgonzola

  gorgonzola pancetta


Gorgonzola på pizza

Gorgonzola på pizza er virkelig et hit, jeg vil anbefale jer at prøve, hvis I stadig har det til gode. Osten smelter, og smagen ”smelter” nærmest ind i pizzaen, der får en vidunderlig umamismag. Selv hvis du ikke er den store fan af den karakteristiske smag af ost med skimmelkultur, synes jeg, du skal give opskriften en skud. Den er nemlig et godt eksempel på, hvordan osten kan fremhæve og balancere smagen fra andre råvarer.  

TIP: Prøv også min opskrift på pizza med æble eller pizza med figner, serrano og karameliserede rødløg eller spinat, ricotta og artiskok

  gorgonzola på pizza


Gorgonzola

Gorgonzola er en råmælksost, hvis kendetegn er de grønne årer, som skyldes en skimmelkultur. Oste produktionen sker efter en helt særlig tradition og fremgangsmåde, og resultatet er en cremet ost med en skarp, letgenkendelig smag. Gorgonzola passer perfekt som en ingrediens på den italienske hof ret pizza. Det er nemlig netop en italiensk ost med en rig historie, og osten produceres stadig i dag af frisk, italiensk mælk fra området omkring Piedmont og Lombardy. Osten passer dog perfekt til mange andre retter – også udenfor det italienske køkken. Jeg kan anbefale dig at tilsætte osten til supper og gryderetter og ekstra umami, og så kan den tilmed indgå i desserter som is og kage.