Opskrift på asiatiske kyllingelår
Disse asiatiske kyllingelår kan nærmest ikke roses nok. De er utroligt smagfulde, krydrede, saftige, møre… Ja, jeg kunne blive ved! Sammen med min populære opskrift på kyllingesatay er det uden tvivl en af de lækreste opskrifter med kyllingekød, jeg kender til.
Det asiatiske køkken med alle dets krydderier er oplagt at kigge til, når man tilbereder kylling. Det kan sparke liv til kødets mere neutrale smag og gøre det mere mørt og saftigt.
TIP: Du kan sagtens bruge andre udskærringer af kylling til opskriften. Alt fra kyllingebryst til vinger vil fungere så fint!
Asiatisk marinade til kylling
Til denne asiatiske marinade bruger jeg en blanding af ingredienser, der gør kyllingekødet mere mørt og giver det en vidunderlig smag.
Sojasauce – er med til at gøre kødet super mørt. Det giver en karakteristik smag og erstatter salt i det asiatiske køkken.
Peanutbutter – Peanutbutter giver en god nøddesmag, og så gør både marinaden mere “snasket” (på den gode måde!).
Sesamolie – Det er vigtigt, at du bruger en ristet sesamolie, der tilføjer en helt magisk smag til retten.
Lime – Et frisk og syrligt modspil fra lime. Du kan snildt bruge citron i stedet.
Ingefær og hvidløg – Jeg giver ekstra smag fra ingefær og chili. Du kan også tilføje lidt rød chili, hvis du synes.
Sesamfrø – Jeg tilføjer ristede sesamfrø til marinaden, der både tilføjer en skøn smag og lidt knas til kyllingelårene.
Tilbehør til asiatisk kylling
De asiatiske kyllingelår smager skønt serveret med ris. Og det er ikke nødvendigt at lave en sauce, da den ekstra marinade fra fadet kan serveres dertil. Hvis du dog synes, der skal lidt ekstra dyppelse til (det vil jeg aldrig modsætte mig!), kan jeg anbefale en sød chilisause eller denne peanutbutter sauce.
Som salat kan jeg varmt anbefale min mangosalat med chili, der giver et sødt og spicy modspill, eller denne grønne og fyldige salat med edamamebønner og boghvede (her kan du undlade ris, da salaten er mættende i sig selv).
I stedet for ris kan du også servere de asiatiske kyllingelår til en lækker nudelsalat med masser af sprøde grøntsager. Prøv eksempelvis denne asiatisk salat med nudler og andebryst – men undlad and og servér istedet de lækre kyllingelår dertil.