-
Link kopieret
Kyllingelår med nye kartofler og gulerodssalat
Så simpelt og så godt – det er lige hvad, opskriften, jeg vil dele med jer i dag, er.
Saftige kyllingelår med sprødt skind stegt sammen med små nye kartofler, der får masser af smag.
På andre tider af året er jeg ikke verdens største kartoffel-fan, men sommerens nye kartofler elsker jeg, så for tiden er de ofte på menuen.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 35 min /I alt 1 t 15 min
INGREDIENSER
- 1 kg nye kartofler
- 4 hele kyllingelår
- lidt olivenolie
- ½ bundt frisk timian
- salt og friskkværnet peber
- 2 dl hønsebouillon
Salat med hindbær
- ½ kg gulerødder (gerne i flere farver)
- 2 spsk. citronsaft
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. honning
- 1 tsk. dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
- 50 g hasselnødder
- 125 g friske hindbær
- 150 g feta
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og fordel dem i et ovnfast fad. Læg kyllingelårene ovenpå. Dryp olie over, læg timiankviste ved, og kværn godt med salt og peber ud over. Hæld bouillon i bunden af fadet, og sæt det i ovnen i 30-40 minutter, til kartoflerne er møre, og kyllingen gennemstegt og sprød. Pynt evt. med frisk timian før servering.
Skræl gulerødderne. Brug dernæst skrællekniven til at lave lange bånd af gulerødderne. Ryst eller rør en dressing sammen af citronsaft, olie, honning, dijonsennep salt og peber, og vend gulerødderne med dressingen i en skål. Fordel hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 5 minutter, eller indtil skallerne løsner sig. Gnid nødderne mod hinanden i et rent viskestykke, og kassér skallerne.
Hak de ristede hasselnødder meget groft, og fordel dem over gulerodssalaten sammen med skyllede hindbær og smuldret feta.
Kyllingelår med nye kartofler og gulerodssalat
Kyllingelår med nye kartofler kan tilberedes sammen i ét fad. Det er nem og utrolig smagfuldt - perfekt til både hverdag og som gæstemad. De små, nye kartofler bliver møre og sprøde udenpå, og de får en virkelig god smag fra kyllingesaften. Kyllingelår er perfekt som et hurtigere hverdagsmåltid, hvis man ikke har tid til at tilberede en hel kylling. Smagen er den samme - og så får man stadig det dejlige, sprøde skind ;-)Salat med gulerodsbånd, hindbær og feta
Salaten er en historie for sig selv; Lange bånd af gulerødder, hindbær, feta og ristede hasselnødder. En virkelig fin (og meget smuk) kombi, der også smager herligt, hvis du tilføjer lidt quinoa, kogte kerner, linser eller lignende. Det skruer en tand op for mætheden, så salaten kan erstatte kartoflerne, hvis du mere er til det. Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.